Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

Tak mám Sapphire 1900 XT s 1.1ns. Zatím maximální OC je 715/875 . Z těch MEM jsem malinko zklamán, doufal jsem, že je přinutím běhat i přes 900(1800)MHz. Věřím ale až Sapphire nachystá nějaký PE BIOS jak na X1800 tak to pak pojede daleko lépe. U 1800 jsem měl strop OC 750/850 :-)
Jinak jsem se už tak dlouho nezasmál, jak po přečtení tohodle thredu !! :-D
Každopádně můj názor na to je takový, že kdo si chce hry zahrát s max. kvalitou obrazu při vyšším rozlišení tzn. 1280 -> více spolu s FSAA+Anizo ten volí ATi a jejich řadu X1.. no a ten kdo si chce zahrát hry s max FPS ten ať si koupí nVidii...
Ale ruku na srdce. Kdo by vyhodil za VGA cca 15tis a pak se bál zapnout FSAA+Anizo filtering aby si vůbec zahrál ?? :twisted:

BTW. Už jste viděli demo z 3DM 06 s FSAA+Anizo filtrováním? Je to paráda i přes to co ATi FUTUREMARK "provedl"..
Ale pozor!! Je to viditelné pouze na kartách ATi a nepomůže ani cituji "...moje sestava je skutečně vyladěna k dokonalosti" :) :D :-D
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

moje XT@XTX dava maximalni takty 740/880, na vic bych potreboval uz jiny chlazeni, uvidim co udela to Accelero X2, ale videl jsem manika co jede na 820/920 s brutalnim vodnikem (aktivne chlazena voda)

PS. jinak mimo debatu, ale az vyjde GF7900GTX tak do ni jdu bez debat, chci radeji velky vykon ve vsech hrach a ne jen v tech novych, coz je trapna politika ATI protoze neumi vyrobit chip s vice nez 16-pipek, Skoda byl jsem vzdy Atinar.
danikd
Začátečník
Začátečník

no

Příspěvek od danikd »

Pry nejde stahnout ten XTX BIOS, kazdopadne i kdyby to slo tak jeste zalozni link na RS ...
http://rapidshare.de/files/12001248/X19 ... S.rar.html
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

OBR píše:moje XT@XTX dava maximalni takty 740/880, na vic bych potreboval uz jiny chlazeni, uvidim co udela to Accelero X2, ale videl jsem manika co jede na 820/920 s brutalnim vodnikem (aktivne chlazena voda)

PS. jinak mimo debatu, ale az vyjde GF7900GTX tak do ni jdu bez debat, chci radeji velky vykon ve vsech hrach a ne jen v tech novych, coz je trapna politika ATI protoze neumi vyrobit chip s vice nez 16-pipek, Skoda byl jsem vzdy Atinar.
Napis pls pri jakem napeti ... pretaktovavas tou ATI utilitkou ze ... testnu to taky ... mama vodu, ale bojim se ze jako u X1800 teplota problem nebude ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

oboje napeti +0.2V, pomoci AtiOC, atitool nejede. No na techpowerup.com se zvedly takty kdyz nainstaloval Accelero, protoze accelero na 100% je 2x tissi nez Stock na 50%
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

OBR píše:PS. jinak mimo debatu, ale az vyjde GF7900GTX tak do ni jdu bez debat, chci radeji velky vykon ve vsech hrach a ne jen v tech novych, coz je trapna politika ATI protoze neumi vyrobit chip s vice nez 16-pipek, Skoda byl jsem vzdy Atinar.
Ani 32pp na 750MHz by 7900GTX512 nestačilo, aby byla ve hrách typu FEAR rychlejší než X1900XTX. To by nVidia musela přinést nějaké změny v architektuře. Mě se naopak politika ATi zdá velice logická. Naco zvyšovat výkon ve hrách, který běhají i na kartách minulé (půl)generace?

Jinak jestli si myslíš, že ATi neumí vyrobit čip s víve než 16 pipelines, pak je to hodně naivní pohled. Od R300 není architektura čipů ATi nijak omezena počtem quadů. Jenže přidání dvou quadů do R520 by zvýšilo počet tranzisotrů a plochu čipu o nějakých 70-80% a výkon by v průměru nebyl lepší než na současné R580, kde byl ztrojnásoben počet pixel shader jednotek, na což stačilo jen 20% tranzistorů navíc.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

No me se naskok napriklad ve FEAR nezda az tak velky, pockame na test 7900GTX a uvidi se, pokud mas pravdu a i tak bude vykonejsi budu samozrejme rad, ale to se uvidi. X1900XT v CF si urcite ponecham, ale do druhyho stroje chci jen jednu maximalne vykonnou kartu a to bude mozna 7900 a nebo take ne, to se uvidi.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

OBR: GTX512 vs XTX je to +65%, viz předchozí stránka. Myslíš, že je možný bez rychlejších pamětí snadno dosáhnout výkonu minimálně o 65% vyššího? Frekvence i počet pipelines G71 mají být podle dohadů vyšší o třetinu. Ne o dvě třetiny.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Uvidime, proverime, take musime brat v uvahu v jakych rozlisenich se hraje, ja hraju v 1280x1024 vic ne, nemam na to monitor.
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

Radim1234 píše:Prosím jaké používáš drivery? Chytli se ti Catalysty 6.1? A jakou požíváš OC utilitu? Díky
Jo a co výsledky 3DMark 05 a 06? Já dávám na non OC x1900XT 10700 a 4700.
No drivery jsem tam lupnul ty které byli přiloženy na CD. Jsou to nějaké 8.203 v 6.1 chybí pro X1900 .inf a proto jí nenajdou.. Jinak maximální takty jedu pomocí ATi Overclocker. Tím jsem "honil" i tu X1800. Standartní takty mám ale nastaveny v CCC Overdrive.
No a výsledky? 3DMark 05 12.024b. a 06 5.386b. zatím. Jak bude více času tak si s tím pohraju a věřím, že to hodí více.. Nicméně jsou to jen testy. Důležitější je, jak to lítá ve hrách a tam je to fakt maso!!

Tady názorná ukázka, jak sviští FEAR. Vše bylo nastaveno na max. 4xFSAA + 16xAnizo , Soft Shadow ON, rozlišení 1280x960 V-Sync off (kvůli max. FPS)
Obrázek
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

LosDatlos píše:
Radim1234 píše:Prosím jaké používáš drivery? Chytli se ti Catalysty 6.1? A jakou požíváš OC utilitu? Díky
Jo a co výsledky 3DMark 05 a 06? Já dávám na non OC x1900XT 10700 a 4700.
No drivery jsem tam lupnul ty které byli přiloženy na CD. Jsou to nějaké 8.203 v 6.1 chybí pro X1900 .inf a proto jí nenajdou.. Jinak maximální takty jedu pomocí ATi Overclocker. Tím jsem "honil" i tu X1800. Standartní takty mám ale nastaveny v CCC Overdrive.
No a výsledky? 3DMark 05 12.024b. a 06 5.386b. zatím. Jak bude více času tak si s tím pohraju a věřím, že to hodí více.. Nicméně jsou to jen testy. Důležitější je, jak to lítá ve hrách a tam je to fakt maso!!

Tady názorná ukázka, jak sviští FEAR. Vše bylo nastaveno na max. 4xFSAA + 16xAnizo , Soft Shadow ON, rozlišení 1280x960 V-Sync off (kvůli max. FPS)
CO mas pls za CPU a kolik RAM ... a na jakych voltazich to provozujes ... myslim VGA

//edit Jája: odmazán obr. -naučte se zkracovat citace
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

No vidíš, to je taky dost podstatné :oops: sry..
No mám PentiumM 760 a stabilně (Prime95) ho provozuju na 2.715 9x13 a k tomu mám 2x1GB Corsair XMS TwinX™ 437MHz 6-2-3-CL2 .
Jinak VGA provozuju na standartním napětí, ten Dothan mi takhle běhá při 1.35V (dle údajů v BIOSu)....no a ještě jeden podstatný detailek, chladím vodou :)
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

LosDatlos píše:No vidíš, to je taky dost podstatné :oops: sry..
No mám PentiumM 760 a stabilně (Prime95) ho provozuju na 2.715 9x13 a k tomu mám 2x1GB Corsair XMS TwinX™ 437MHz 6-2-3-CL2 .
Jinak VGA provozuju na standartním napětí, ten Dothan mi takhle běhá při 1.35V (dle údajů v BIOSu)....no a ještě jeden podstatný detailek, chladím vodou :)
No ja take chladim vodou a jde mi o to ze kdyz dam v te ATInacke utilite na jadro 1,35V tak udelam stabilne (par 3Dmarku06, nic dlouhodobeho ) 725Mhz - takze dlouhodobe tech 720 co z je to co ty, ja a vetsina ostatnich na defaultu. Po nastaveni nejake voltaze se ta voltaz projevi i na 2D nastaveni a jednou se me stalo ze po skonceni 3Dmarku06 a vypnuti te utility a jeji nasledne zapnuti, to ukazovalo default 1,2V a ne 1,3V ktere jsem tam nastavil ... Je mozne ze se to hada s ATiToolem ktery se pousti s Win kvuli hezkemu logu ( mimochodem max teplota pri 1,3V (jestli skutecne 1,3V ) byla 51,5C ) a nebo ta ATI utilita proste neumi u X1900 menit napeti ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ta utilita meni napeti, ale kdyz ji vypnes tak se vrati do normalu! Pokud chces mit takty a napeti nastavene pres AtiOC musi AtiOC bezet! ! ! Pokud neco nastavis a AtiOC vypnes nastaveni se vynuluje!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

X1900XT už je v zahraničí za $480:

http://www.ewiz.com/detail.php?p=AT-1900XT
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Docela me matou ty vase vysledky FEAR.

Vas X1900XT

192 max.
70 avg.
31 min.

a muj priklad X1800XT@default

154 max.
62 avg.
34 min.

Na X1800XT je minimum lepsi (coz je nejpodstatnejsi cislo testu), prumer temer stejny, jen max. je vyssi, zkusim udelat test na X1900XT az prijdu zitra domu, ale Los Datlos vysledek je TEDA NIC MOC! Asi to dela jeho slabej CPU.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Zkus udělat grafy s průběhem.
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

Ale jak rikam na default voltazi 1,2V stejny OC a teploty jako na 1,35V ? To se me nezda ... Dle mne ta ATI Utilita neumi menit napeti ... Prosim o ozkouseni ... Zitra si budu hrat s ATI Toolem ...
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

to: OBR
No nevím, dle mě je spíš podstatná FPS distribuce, ale budiž po tvém..
Také je fakt, že když to pustím 5x po sobě, tak to 5x hodí min FPS 31-33.. No každopádně si VŠE nastav na maximum, tj i v nastavení PC (fyzika, zvuk, efekty) a v nastavení grafické karty v Efektech vše pozapínej na MAX a Volumetrické osvětlování ZAP. Pak to spusť a uvidíš ... Ty slabé CPU :-D
Radim1234
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim1234 »

Zkusím tu AtiOC, pač jak tak sleduju bez OC je v 3D05 10700 málo :-)
Naposledy upravil(a) Radim1234 dne sob 28. led 2006, 19:41, celkem upraveno 3 x.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“