Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Zkuste si někdo projet built-in benchmark FEARu na grafice ATi, a pak na grafice nVidie. Potom si nahrajte vlastní timedemo z reálné hry a obechmarkujte s ním tytéž grafiky. Pak si porovnejte výsledky benchmarku a vašeho dema. A nakonec můžete začít přemýšlet o tom, proč benchmark FEARu dává výsledky výhodnější pro toho výrobce, který vývoj hry sponzoroval, zatímco nahrané demo z reálné hry dává lepší výsledky na hardwaru výrobce, který hru nesponzoroval.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Radim1234
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim1234 »

LosDatlos píše:Tak mám Sapphire 1900 XT s 1.1ns. Zatím maximální OC je 715/875 . Z těch MEM jsem malinko zklamán, doufal jsem, že je přinutím běhat i přes 900(1800)MHz. Věřím ale až Sapphire nachystá nějaký PE BIOS jak na X1800 tak to pak pojede daleko lépe. U 1800 jsem měl strop OC 750/850 :-)
Jinak jsem se už tak dlouho nezasmál, jak po přečtení tohodle thredu !! :-D
Každopádně můj názor na to je takový, že kdo si chce hry zahrát s max. kvalitou obrazu při vyšším rozlišení tzn. 1280 -> více spolu s FSAA+Anizo ten volí ATi a jejich řadu X1.. no a ten kdo si chce zahrát hry s max FPS ten ať si koupí nVidii...
Ale ruku na srdce. Kdo by vyhodil za VGA cca 15tis a pak se bál zapnout FSAA+Anizo filtering aby si vůbec zahrál ?? :twisted:

BTW. Už jste viděli demo z 3DM 06 s FSAA+Anizo filtrováním? Je to paráda i přes to co ATi FUTUREMARK "provedl"..
Ale pozor!! Je to viditelné pouze na kartách ATi a nepomůže ani cituji "...moje sestava je skutečně vyladěna k dokonalosti" :) :D :-D

Tak s AtiOC na 670/1570 v 3D05 11070b, ale porád to není 12 tis :oops: , nastavuješ v CCC u ,use advanced view set.' on nebo off? Má to vliv na OC v AtiOC ne? :?

Jinak nevíš jestli se dá zjistit bez toho aniž bych sundal chladič timming pamětí (1.1, 1.2 ns) - jestli to nenahlásí něco jako Everest nebo Sandra ale pro grafiky.

Jo a pak ohledně té AtiOC, od jakých taktů zvyšuješ napětí GPU a mem? Když už se začnou objevovat artefakty (nebo tzn. že už je OC mooc).

Diky !
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

LosDatlos píše:to: OBR
No nevím, dle mě je spíš podstatná FPS distribuce, ale budiž po tvém..
Také je fakt, že když to pustím 5x po sobě, tak to 5x hodí min FPS 31-33.. No každopádně si VŠE nastav na maximum, tj i v nastavení PC (fyzika, zvuk, efekty) a v nastavení grafické karty v Efektech vše pozapínej na MAX a Volumetrické osvětlování ZAP. Pak to spusť a uvidíš ... Ty slabé CPU :-D
a jak si myslis ze to mam zaple chlapce? Vse na MAX, kompletne na MAX, vsechny polozky, vcetne zvuku, vcetne soft shadows! Sorry ale tvoje slabe CPU+DDR se nemuze rovnat memu X2 na 2800Mhz, to si pripust, ty slabe CPU...

For all: Pokud chcete taktovat skrze AtiOC - MUSITE ! vypnout Overdrive ve CCC! Jinak to nefunguje! To znamena ze pokud mas v CCC nastaveny OC, tak karta vzdy nastavi takty z CCC a na ATiOC nebere ohledy, musite to v CCC vypnout a pak taktovat v ATiOC.
Radim1234
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim1234 »

OBR píše:
LosDatlos píše:to: OBR
No nevím, dle mě je spíš podstatná FPS distribuce, ale budiž po tvém..
Také je fakt, že když to pustím 5x po sobě, tak to 5x hodí min FPS 31-33.. No každopádně si VŠE nastav na maximum, tj i v nastavení PC (fyzika, zvuk, efekty) a v nastavení grafické karty v Efektech vše pozapínej na MAX a Volumetrické osvětlování ZAP. Pak to spusť a uvidíš ... Ty slabé CPU :-D
a jak si myslis ze to mam zaple chlapce? Vse na MAX, kompletne na MAX, vsechny polozky, vcetne zvuku, vcetne soft shadows! Sorry ale tvoje slabe CPU+DDR se nemuze rovnat memu X2 na 2800Mhz, to si pripust, ty slabe CPU...

For all: Pokud chcete taktovat skrze AtiOC - MUSITE ! vypnout Overdrive ve CCC! Jinak to nefunguje! To znamena ze pokud mas v CCC nastaveny OC, tak karta vzdy nastavi takty z CCC a na ATiOC nebere ohledy, musite to v CCC vypnout a pak taktovat v ATiOC.
V CCC jsem to vypl, ale přes AtiOC se nedostanu nad gpu 690/mem800(1600), 3D05 se sekne, vypne obraz a konec. Ach jo ...
napětí jsem přidal gpu i mem o jeden stupeň (tj. na 1,25 a na 2,15).
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tak s tim nic neudelas, asi tvoje karta moc nejde, u me je hranice 740/880 , pak muzu pridat napeti az do pekla a uz s tim nic neudelas, ani MHz navic proste to GPU asi neda, ale ja s tim AtiOC krasne vidim vliv OC/napeti vcetne artefaktu, me 3dmark spadne az na 750/890, to spadne a je cerna obrazovka, a nebo furt vypina VPU recover.

Jinak ja do GPU rvu 1.45-1.5V, to v pohode zvladne!
Radim1234
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AtiOC vs. CCC

Příspěvek od Radim1234 »

Zkusim to ještě přetaktit v CCC. Myslíš že je to tam horší než přes AtiOC? Jo a kolik dáváš mem napětí při OC? 1.45V pro GPU je pěkný mazec, to bych měl už asi strach :o
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

CCC je lepsi, protoze ti to udrzi, to co tam nastavis proste mas, akorat se nedostanes nad limity, ale pro zacatek to staci, 1.45V je v norme.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

no-X dotaz: Co myslis ze je limitujicim faktorem v tomto pripdade: Dam X1900XT na 700/800 a spustim FEAR, zmerim test mam vysledek, pak kartu pretaktuju az do artefaktu 750/900 a zmerim vysledek, ale ten se lisi jen minimalne, to znamena ze neni zadny narust vykonu, ale karta je skutecne pretaktovana o hodne (vidim plno artefaktu v obraze)

Co me limituje? Rozliseni 1280x960
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

OBR: s AA/AF nebo bez? Pokud bez, viděl bych to na limitaci procesorem. A pokud s, tak bych to viděl na ATi overclocker. Sice ti zvýší frekvence, ale zase stahne latence, který jsou při MSAA docela klíčový.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

no-X píše:OBR: s AA/AF nebo bez? Pokud bez, viděl bych to na limitaci procesorem. A pokud s, tak bych to viděl na ATi overclocker. Sice ti zvýší frekvence, ale zase stahne latence, který jsou při MSAA docela klíčový.
V Catalyst mam nastaveno Balanced, a ve hre mam nastaveno vse na MAX, 4x a 16x.

Zajimave je ze kdyz dam 700/800 a pak 750/900 tak v 3dmarku je rozdil markantni, takze tam se vykon zveda i o 1500 bodu, ale ve FEAR zadny rozdil.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Předpokládám, že ten 3DMark testuješ bez FSAA, ne?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

no-X píše:Předpokládám, že ten 3DMark testuješ bez FSAA, ne?
ano

PS. Ted jsem zjistil na XS foruze je OPRAVDU velky problem rozjet X1800 i X1900 CF i se zdrojem 600W, to abych koupil 800W zdroj, to je prehnany a sileny!
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

PLSSS muze dat nekdo na rapidshare ( nebo nekam jinam na web ) BIOS z Sapphire X1900XT ? Diky moc
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

OBR píše: PS. Ted jsem zjistil na XS foruze je OPRAVDU velky problem rozjet X1800 i X1900 CF i se zdrojem 600W, to abych koupil 800W zdroj, to je prehnany a sileny!
no je to tak. vzdyt si spocitejte kolik si to veme a kolik si veme zbytek krumplu. 500W zdroj je tak akorat s malou rezervou pro OC cpu a gpu - na CF nebo i SLI je bych rek tak 650W a vejs fajn. A oni kvalitni zdroje 600W a vejs sou teda docela drahy a navic se jich tolik nedela :(

BTW na ten crosfire budes kupovat co za kartu s ATI chipsetem? Me docela mrzi ze to na nforce4 nerozjedu a kdyz bych chtel CF, tak budu muset koupit xpress
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

oilik píše:no je to tak. vzdyt si spocitejte kolik si to veme a kolik si veme zbytek krumplu. 500W zdroj je tak akorat s malou rezervou pro OC cpu a gpu - na CF nebo i SLI je bych rek tak 650W a vejs fajn. A oni kvalitni zdroje 600W a vejs sou teda docela drahy a navic se jich tolik nedela :(
Moje 2x7800GTX-256@500/1400 a X2@2750MHz běží na 500W zdroji a nikdy neberou více než 410W (zdroj má externí W-meter), a to jsou tam ještě 3 HDD, 2 DVD-RW atd.. ATI má s tou spotřebou fakt velký problém (a s výkonem a stabilitou v Crossfire nakonec taky)..
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

danikd píše:PLSSS muze dat nekdo na rapidshare ( nebo nekam jinam na web ) BIOS z Sapphire X1900XT ? Diky moc
Tady ho máš. Je to z té mé X1900
BIOS X1900XT
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

OBR píše:a jak si myslis ze to mam zaple chlapce? Vse na MAX, kompletne na MAX, vsechny polozky, vcetne zvuku, vcetne soft shadows! Sorry ale tvoje slabe CPU+DDR se nemuze rovnat memu X2 na 2800Mhz, to si pripust, ty slabe CPU...
No nechci se s Tebou dohadovat, ale pokud není aplikace napsaná pro vícejádrový CPU, tak se tam chová dual core CPU úplně stejně jak CPU jednojádrové. A 100% vím, že Tvoje X2 taktovaná na "pouhých" 2800MHz při využití JEDNOHO jádra není výkonější než můj Dothan na 2.71 GHz ;-) . Vím to totiž z vlastní zkušennosti, byl jsem majitelem 3700+ SD, které jsem stabilně honil na 2.85GHz a testy mi unesl i na 2.92GHz, ale výkonější bohužel nebyl a proto jsem ho vyměnil..
Pravdou je, že poslední verze Catalyst dokážou výkon na dualcore CPU o dost zvednout a že sem moje reakce nepatří, ale prostě jsem musel reagovat a to z vlastní zkušennostmi..
Ještě mi pls prozraď v čem jsou slabé ty moje RAM? :wink:
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

radekhulan píše: Moje 2x7800GTX-256@500/1400 a X2@2750MHz běží na 500W zdroji a nikdy neberou více než 410W (zdroj má externí W-meter), a to jsou tam ještě 3 HDD, 2 DVD-RW atd.. ATI má s tou spotřebou fakt velký problém (a s výkonem a stabilitou v Crossfire nakonec taky)..
dik za uklidneni z tech predchozich prispevku mne spadla dolu celist
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

no tak nejak - GTX512 v SLI (kterou si nekoupis - coz je problem) bude asi jeste podstatne zravejsi nez GTX256 SLI. POdle me to bude + - nastejno s 1900XTX CF :wink:
Radim1234
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

X1900 - dotaz na TV out

Příspěvek od Radim1234 »

Mám dotaz ohledně TV výstupu, gdyž propojím video out (1x žlutý cinch) z toho združeného kabelu (tj. SVideo in/out, cinch in/out) s TV , tak mi na ni obraz naběhne jen při startu PC (jakože pěkně to skáče a ruší no ..), poté už ne a v CCC to prostě nenastavím. Na GF6800 jsem s tím problém neměl, takže telka by měla být v poho.

Jestli mátě někdo zkušenost, poraďte, prosím, děkuji !!!
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“