Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
X1900 má špatnou kvalitu obrazu:
http://www.svethardware.cz/art_doc-F51E ... B42DA.html
http://www.techreport.com/onearticle.x/9324
Stejný problém se netýká jen 3DMark06, ale třeba i HL2:
http://techreport.com/ja.zz?comments=9324
Cituji: "In the ATI shot there are bushes, branches and other things missing. " - není divu, že ATI dohnala 7800GTX-512, když polovinu scény nevykresluje.
//edit Wilik - upraveno, priste budou nepodlozena obvineni na kartu
Cituji: "In the ATI shot there are bushes, branches and other things missing. " - není divu, že ATI dohnala 7800GTX-512, když polovinu scény nevykresluje.
//edit Wilik - upraveno, priste budou nepodlozena obvineni na kartu
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Yngwie
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Prosimte SHW je strasne objektivni web...dyt ani nekdy nevi co vlastne meriradekhulan píše:X1900 má špatnou kvalitu obrazu:
Jinak jsem se nikdy nevyjadril ke kvalite obrazu na sample ovladacich a jak uz bylo zmineno vyse, tak na X1800 se tento problem nevyskytuje. Jinak muj osobni favorit na kartu do kazdeho noveho mainstreamoveho pocitace je GF7800GT za nejakych 9200 s DPH...doufam, ze Te klepne pepka Radku H.
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale vyskytuje, toto je porovnání X1800XT-512 s NVIDIA 7800GTX-512:Yngwie píše:Jinak jsem se nikdy nevyjadril ke kvalite obrazu na sample ovladacich a jak uz bylo zmineno vyse, tak na X1800 se tento problem nevyskytuje. Jinak muj osobni favorit na kartu do kazdeho noveho mainstreamoveho pocitace je GF7800GT za nejakych 9200 s DPH...doufam, ze Te klepne pepka Radku H.

ATI nevykresluje některé keře a má rozmazaný obraz...
Toto přece musíš vidět taky, nazval jsem tě uplaceným, protože není možné abys prezentoval video, kde X1900XT má luxusní obraz a 7800GTX ne, to je prostě záměr, nikoliv tvůj omyl. Tak hnusné video se snad normálně nedá na NVIDIA natočit jinak, než že vše nastavíš na Low Quality. Prostě chceš NVIDIA uživatelům vytrvale vsugerovat něco, co není pravda.
Jsem zvědavý, zda napíšeš "článek dne" o podvodech ATI
Ale naprosto chápu, že jsi sice slíbil reagovat na moji výzvu srovnání kvality obrazu ATI vs NVIDIA, a poté jsi od toho utekl, protože by se ti výsledky nehodily do tvé neustálé propagace ATI:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50930
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 30. led 2006, 12:00, celkem upraveno 3 x.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Toto je porovnání X1800XT-512 s NVIDIA 7800GTX-512:Digitaldoom píše:mno no kdyby alespoń ty články někdo dočetl do konce ...
1, ovladače na x1900 vlastně ještě nejsou
2, chyba je v ovladačích kvůly odluišnosti x1900 od x1800 (na které to funguje)
3 vyřešeno bude po vydání ovladačů 6.2 což bude brzy![]()

Jinak řečeno, ATI má špatnou kvalitu obrazu u celé X000 série
- zombux
- Odborník PCT

pánové zkuste to bez urážek, ok? 
edit Wilik - promaz OT postu, jakakoli dalsi urazka bude na kartu... jakekoli dalsi nepodlozene obvineni - bude na kartu... jakykoli "vykrik" o tom co je zarucene "lepsi" - bude na kartu... diskuze je o X1900 a o tom se tu taky bude psat - POUZE o tom... snad to VSICHNI chapou...
edit Wilik - promaz OT postu, jakakoli dalsi urazka bude na kartu... jakekoli dalsi nepodlozene obvineni - bude na kartu... jakykoli "vykrik" o tom co je zarucene "lepsi" - bude na kartu... diskuze je o X1900 a o tom se tu taky bude psat - POUZE o tom... snad to VSICHNI chapou...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nechápu co tady řešíte. Ukažte mi někdo kartu, která fungovala 100% perfektně i s nějakejma původníma sample ovladačema... i GF7800GTX měla problém jestli si na to vzpomínáte
OT:
Nejste tady náhodou někdo zasvěcenější do těch šuškand že nVidia podplatila Futuremark? Je na tom něco pravdy nebo si to jen vymysleli nějaký fanATIci? Skoro nikdo mi to objektivně neřekne
/OT
OT:
Nejste tady náhodou někdo zasvěcenější do těch šuškand že nVidia podplatila Futuremark? Je na tom něco pravdy nebo si to jen vymysleli nějaký fanATIci? Skoro nikdo mi to objektivně neřekne
/OT
Naposledy upravil(a) Lukfi dne pon 30. led 2006, 12:24, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Yngwie
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Asi te prekvapi, ze dokonce uz na tom clanku pracuju..jen jeste nevim v cem vezi ten zakopany pes..zkousel jsem hratky s LODem u mipmap, ale zatim nic...radekhulan píše:Ale vyskytuje, toto je porovnání X1800XT-512 s NVIDIA 7800GTX-512:Yngwie píše:Jinak jsem se nikdy nevyjadril ke kvalite obrazu na sample ovladacich a jak uz bylo zmineno vyse, tak na X1800 se tento problem nevyskytuje. Jinak muj osobni favorit na kartu do kazdeho noveho mainstreamoveho pocitace je GF7800GT za nejakych 9200 s DPH...doufam, ze Te klepne pepka Radku H.
ATI nevykresluje některé keře a má rozmazaný obraz...
Toto přece musíš vidět taky, nazval jsem tě uplaceným, protože není možné abys prezentoval video, kde X1900XT má luxusní obraz a 7800GTX ne, to je prostě záměr, nikoliv tvůj omyl. Tak hnusné video se snad normálně nedá na NVIDIA natočit jinak, než že vše nastavíš na Low Quality. Prostě chceš NVIDIA uživatelům vytrvale vsugerovat něco, co není pravda.
Jsem zvědavý, zda napíšeš "článek dne" o podvodech ATI
Ale naprosto chápu, že jsi sice slíbil reagovat na moji výzvu srovnání kvality obrazu ATI vs NVIDIA, a poté jsi od toho utekl, protože by se ti výsledky nehodily do tvé neustálé propagace ATI:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=50930
Spatna kvalita obrazu jak se zda uz se netyka vyhradne nVidie
BTw...ty videa jsem antocil pro nejvyssi kvalite u obou karet...mozna by sis mel zkusit i BF2 a podobne hry...to mihotani je zpusobeno prave onim uz tolikrat omletym spatnym filtrovanim...dyt nvidia umi full-trilinear jen na prvni stage..a to je fakt, ktery nijak neokecas.
Ati ma problem s adaptivnim AA, ktrere bohuzel nevykazuje stejnou kvalitu jako supersampling TRAA u nVidie...diky problemum s liniemi alphatextur...zde bych to taky nevidel na podpovod ale na bug v catalystech.
Intel Core i7 3.6GHz, Gigabyte X58, 3x2GB OCZ DDR3 1666MHz, 128GB SSD OCZ + 2xHDD 750GB WesternDigital (RAID), 2xGeForce GTX 285 SLI, SB X-Fi Platinum, Audio: NAD C352+Xavian XN125II+Basso, Razer DiamondBack + Razer ExactMat, HP 30" LCD
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Ati ma problem s adaptivnim AA, ktrere bohuzel nevykazuje stejnou kvalitu jako supersampling TRAA u nVidie...diky problemum s liniemi alphatextur...zde bych to taky nevidel na podpovod ale na bug v catalystech.
Skoda ze tuto vec uz ATi vi hodne dlouho a nic s tim v ovladacich neudelala, ano ATi ma v Half Life 2 v nekterych scenach chybejici objekty, tuto skutecnost potvrzuji, to s tim "rozmazanim" obrazu jak pise RH ale neni pravda, ty dva screeny JSOU OPET MANIPULATIVNI a lzive.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že hodně lidí štve to, jak PCT nadržuje ATI, není to jen můj názor, zaznamenal jsem jej u mnoha lidí. Třeba ona uveřejněná videa při testu X1900 jsou dle mého názoru podvrh a manipulace, NVIDIA je zjevně nastavena na Low Quality, ATI na High Quality, mohu dodat videa, kde NVIDIA porazí ATI.Lukfi píše:Nechápu co tady řešíte. Ukažte mi někdo kartu, která fungovala 100% perfektně i s nějakejma původníma sample ovladačema... i GF7800GTX měla problém jestli si na to vzpomínáte
Rovněž tak Štefek nereagoval už 2 měsíce na screenshoty z NVIDIA vs ATI, i když to slíbil i na mém webu (první komentář). Proč asi? OBR je také prý udělal, ale nakonec nepublikoval. Proč? Protože ATI prohrálo?
Podle screenshotu z HL2, který jsem sem dal já a je původem z FiringSquad.com, to tak vypadá.
PCT si hraje na seriózní magazín, a zaujatá propagace jedné značky, zamlčování negativ ATI, nekvality obrazu, špatného výkonu X1800 v reálu, to k tomu opravdu ani trochu nesedí.
Další příklad může být chyba v NVIDIA driverech, kterou Štefek následně připomínal v 10 dalších článcích, místo aby napsal, že za týden byla chyba opravena. Prostě se snaží vší silou vzbudit dojem o věci, které je už zcela jinak. Kdyby se choval seriózně, musí napsat i článek dne o tom, že chyba je opravena, ale i o tom, že X1X00 má horší kvalitu obrazu než NVIDIA. Což nikdy neudělá..
Také nikde nená napsána pravda o horší koncepci Crossfire versus SLI (externí propojka, jen jeden monitor, nutný restart pro zapnutíá/vypnutí, neexistující uživatelské profily aplikaci a podpora jen her zabudovaných v driverech, nestabilní ovladače, nutnost master karty, master karta se bude špatně prodávat, atd.), Štefek to sice zde na fóru uzná, ale článek z toho nikdy nenapíše. Byl by totiž proti ATI...
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 30. led 2006, 12:26, celkem upraveno 1 x.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty dva screeny jsou převzaty z FiringSquad.com, pouze jsem je dal k sobě, aby to vyniklo. ALe pokud je FiringSquad.com i Hulán lživý, a jediný OBR mluví pravdu, pak joOBR píše:Skoda ze tuto vec uz ATi vi hodne dlouho a nic s tim v ovladacich neudelala, ano ATi ma v Half Life 2 v nekterych scenach chybejici objekty, tuto skutecnost potvrzuji, to s tim "rozmazanim" obrazu jak pise RH ale neni pravda, ty dva screeny JSOU OPET MANIPULATIVNI a lzive.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
No nevim, nevim, buh vi kde je jejich puvod, podobny screen udelam za 5 minut ve Photoshopuradekhulan píše:Ty dva screeny jsou převzaty z FiringSquad.com, pouze jsem je dal k sobě, aby to vyniklo. ALe pokud je FiringSquad.com i Hulán lživý, a jediný OBR mluví pravdu, pak joOBR píše:Skoda ze tuto vec uz ATi vi hodne dlouho a nic s tim v ovladacich neudelala, ano ATi ma v Half Life 2 v nekterych scenach chybejici objekty, tuto skutecnost potvrzuji, to s tim "rozmazanim" obrazu jak pise RH ale neni pravda, ty dva screeny JSOU OPET MANIPULATIVNI a lzive.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
>RH: Mě z toho nadržování ATi prosím vynech. Mám sice ATi radši než nVidii, ale neměl jsem v ruce ani GF7800, ani RX1800/X1900. (jinak řečeno jsem teenager se starou ATi R9500 kartou
)
Videa v článku o X1900 jsem neviděl (mám pomalé připojení a nechtělo se mi je stahovat) takže nemůžu posoudit.
A k té horší koncepci CF - co jsem zatím viděl za recenze, je na tom s účinností podobně jako SLI. Zaostává prej v 3DMarku06, ale 3DMark není hra.
Videa v článku o X1900 jsem neviděl (mám pomalé připojení a nechtělo se mi je stahovat) takže nemůžu posoudit.
A k té horší koncepci CF - co jsem zatím viděl za recenze, je na tom s účinností podobně jako SLI. Zaostává prej v 3DMarku06, ale 3DMark není hra.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ATI:OBR píše:No nevim, nevim, buh vi kde je jejich puvod, podobny screen udelam za 5 minut ve Photoshopu
http://www.firingsquad.com/media/articl ... &pic_id=11
NVIDIA:
http://www.firingsquad.com/media/articl ... &pic_id=12
Chápu, že majiteli ATI se po masáži na PCT těžko chce věřit, že má nejen pomalou kartu ale i kartu se špatným IQ, ale je to tak.. Nejlepší IQ (i výkon) má NVIDIA SLI s FSAA + TPAA + Gamma AA, což je moje kombinace
http://radekhulan.cz/img/1/20060130-kva ... nvidia.jpg
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
4RH:PCT nepropaguje ATI ale ty tu tlacis nvidia. To ze ma X1900 spatnou kvalitu obrazu je logicke, zadna karta nefunguje 100% coz zde uz nekdo rekl. Vsadil bych se s tebou ze kdyby jak ty rikas PCT propagoval nvidiu (coz nepropaguje ani jedno) tak by sis toho ani nevsim a nic by si tu nepsal.
velka otazka je zda ty screeny jsou prave. Taky zalezi na kazdem kousku grafiky. Mozna u nekterych to dela u jinych ne to nevim.
To ze ATi ma problemy je vseobecne znamo.Nvidia s 6xxx serii prevalcovala ATi na plne care a ATi se z toho zatim nespamatovala. RV5xx mela byt pro ATi nadeji, ovsem uz pri vyrobe se vyskytli problemy proto natrh prisla pozdej nez mela. Nemyslim si ze to vse (rozmazani obrazu, problemy s filtrovani obrazu atd) jsou chyby HW, ale jen nedokonalost ovladacu. Uvidime co na to ATi zatim podle meho nazoru neni konkurence schopna proti 7800GT(X).
velka otazka je zda ty screeny jsou prave. Taky zalezi na kazdem kousku grafiky. Mozna u nekterych to dela u jinych ne to nevim.
To ze ATi ma problemy je vseobecne znamo.Nvidia s 6xxx serii prevalcovala ATi na plne care a ATi se z toho zatim nespamatovala. RV5xx mela byt pro ATi nadeji, ovsem uz pri vyrobe se vyskytli problemy proto natrh prisla pozdej nez mela. Nemyslim si ze to vse (rozmazani obrazu, problemy s filtrovani obrazu atd) jsou chyby HW, ale jen nedokonalost ovladacu. Uvidime co na to ATi zatim podle meho nazoru neni konkurence schopna proti 7800GT(X).
- RDK
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak teraz si prezeram tie obrazky 1800 vs 7800 a kolko razy je horsia s obrazom na tom 7800!!!Pozrite si tie obrazky aj s Lietadlom kde dokonca 7800 vynechava niektore detaily a napriklad tiene na chvoste lietadla sa trasu a vypadaju otrasne a cele to vypada nerealisticky!!!Nabuduce ked sem budes hadzat screeny z hier ze ktora GK ma horsie vykreslovanie hod sem CELU PRAVDU a nie len co ty chces 
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- Mikee
- Začátečník

je mozne (a podla mna velmi pravdepodobne) ze ma ati teraz mensie odchylky v kvalite obrazu oproti rade 9xxx/x8xx pretoze to je uplne nova architektura = programovat ovladace od zakladu = potreba dlhsieho casu na jej vyladenie. . ale som si isty ze 1900 po oficialnych ovladacoch na 1900 da nafrak 7800 ako vo vykone (ktora je fakticky porazena uz teraz) tak aj v kvalite obrazu. je to len otazka 1 maximalne 2 mesiacov
Acer TimelineX 13.3" 3820T