ty ''tyčky'' tam sou aby se dostával vzduch k výměníkům ne?piXar píše:Zpracování super, ale mě se moc nezdá, když si představim, že nad tímhle podvozkem bude eště CASE tak je to takový, nooooo divný. Moc mi tam nesedí ty tyčky nad tím hranolem. Ale asi to máš ňák vymyšlený aby to vypadalo, zpracování je.
PROJEKT: Blue Elegance Casemod - držák na mechaniky str.13
Moderátor: L4mka
- filletzz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: .
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- no_-_name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- piXar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No zatim to necham tak jak to je. Ne že by mi to netrvalo věčnost to nařezat, zabrousit, vyvrtat, udělat závity, přecijenom to neni hliník, ale podstivá ocel z auto tlumičů... Ale možná že by tam ty hranoly byly lepší...
Uvidíme až to bude komplet, neni problém je pak vyměnit a udělat to třeba na střídačku

Uvidíme až to bude komplet, neni problém je pak vyměnit a udělat to třeba na střídačku
Tak tohle mě dostalo... tos vymyslel sám? Goodno_-_name píše:...připomíná to nějaký antický-starořecký chrám postavený na hlavu a zpracovaný technostylem
- BodyZ
- Začátečník

No ja bych tam osobne hranolky nedaval, takhle je to dobry, ale me se tam nelibi zase tolik to podviceni. Myslim ze to sviti az zbytecne moc. Jinak uvidime jak sladis jednotlivy dily dohromady. Na jedny strane sloupky, pak jakoby ta kerka vepredu, to mi k sobe uplne nejde, ale treba to bude vypadat nakonec uplne paradne. Good luck
CASE: EA WINGS
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak mi bylo divný, že se na téma toho osvětlení nikdo neozval, že je to kolotočárna.BodyZ píše:No...
Ale uvedu to na pravou míru: Jak si můžete sami spořítat, tak LEDek je na tom podvozku celkem 20, ale ne kvůli tomu, aby to svítilo jako kráva, ale kvůli lepšímu rozptylu a tedy rovnoměrnému podsvětlení. Tak jak je to vyfocený, tak to je při plnym výkonu, tedy 3,3V.
Ve finále to ale tolik svítit samozřejmě nebude, a taky budou dva režimy svícení:
1. Normální plynule regulovatelný od nuly na maximum
2. Jak už jsem tady uváděl, bude to připojený přes obvod, kterej dělá efekt dýchání, tedy plynule rozsvěcí i zhasíná. A navíc bude mít ještě tři parametry: Maximální horní hranici a minimální dolní hranici svitu a frekvenci pulzů, takže si myslim že bude z čeho vybírat
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tu 1. beru, ale právě tohle mi připadá jako že z toho kolotočárnu uděláš...podle mě to jsou efekty absolutně nevkusný. Možná to zaujme "kolemjdoucí" a řeknou si jak to pěkně bliká, ale člověku "z oboru" to příde přehnaný, tedy to je můj názor.Kopi. píše:2. Jak už jsem tady uváděl, bude to připojený přes obvod, kterej dělá efekt dýchání, tedy plynule rozsvěcí i zhasíná. A navíc bude mít ještě tři parametry: Maximální horní hranici a minimální dolní hranici svitu a frekvenci pulzů, takže si myslim že bude z čeho vybírat
- Zeb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
http://www.rabidhardware.net/index.php?id=5
Ale stěma hodnotama nevim, ani to neni udělaný s regulací. Minulej rok jsem to našel, a ve škole jsme to pořešili, takže mi šlo všechno regulovat. Ale teďka nevim kde to mam, takže až se k tomu dostaniu, tak kdyžtak nahodim kompletní schéma, co použiju
Neumíš číst? Jestli na tom kejsu bude něco "blikat", tak to bude kontrolka hadru a nic víc... (vlastně ještě dvojtečka na hodinách
)
Ale stěma hodnotama nevim, ani to neni udělaný s regulací. Minulej rok jsem to našel, a ve škole jsme to pořešili, takže mi šlo všechno regulovat. Ale teďka nevim kde to mam, takže až se k tomu dostaniu, tak kdyžtak nahodim kompletní schéma, co použiju
Ty kujóneStoobi píše:Možná to zaujme "kolemjdoucí" a řeknou si jak to pěkně bliká...
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nechci byt za kritika, ale to pulzovani bych taky nedoporucil. Mozna - zkus nekde najit nejaky obvod, ktery bude delat nepravidelne pulzujici svetlo, ktere by mohlo vypadat jako zare z ohne. Mohlo by to byt zajimave a asi to taky nebude mit kazdy
.
Ja bych to asi umel vyrobit s pomoci jednocipu, ale tezko by se to nastavovalo (limity pro maximalni a minimalni jas). A teoreticky by sly skupiny LEDek nastavovat kazda jinak, tzn. neblikalo by to cele naraz... jen uvahy, muzu zkusit domyslet a rozvest kdybys mel zajem. Ale jednocip je celkem draha zalezitost a necislicovou elektroniku uz neovladam
Ja bych to asi umel vyrobit s pomoci jednocipu, ale tezko by se to nastavovalo (limity pro maximalni a minimalni jas). A teoreticky by sly skupiny LEDek nastavovat kazda jinak, tzn. neblikalo by to cele naraz... jen uvahy, muzu zkusit domyslet a rozvest kdybys mel zajem. Ale jednocip je celkem draha zalezitost a necislicovou elektroniku uz neovladam
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lami
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, nedoporucil mel byt mirnejsi termin ze je to osklive
Tedy presneji receno, me by se to nelibilo
Nema to daleko od bezneho blikani, ledaze by rozdil minimalniho a maximalniho jasu nebyl velky... Me by z toho asi brzo hrablo, ale to mozna z nepravidelneho osvetleni taky 
Logicke obvody do jiste miry ovladam, ale nesypu z rukavu cisla integracu (casto mam problem najit co potrebuju). Jestli budu umet, poradim, ale odbornik zrovna nejsem, jen takovy part-time hobyist
Logicke obvody do jiste miry ovladam, ale nesypu z rukavu cisla integracu (casto mam problem najit co potrebuju). Jestli budu umet, poradim, ale odbornik zrovna nejsem, jen takovy part-time hobyist
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux 
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No vždyť jsem to psal... Bude to regulovatelný shora i zdola, takže bude možný v rámci tohohle obvodu nastavit tak, aby to nepulzovalo vůbec. Včetně rychlostiLami píše:...ledaze by rozdil minimalniho a maximalniho jasu nebyl velky...
Ale dost už o tomhle si myslim, až to bude hotový, tak uvidíte jak to vypadá
Jinak ještě nakonec tohle jsem psal Stoobimu:
Kód: Vybrat vše
to nebude že to bude uplně zhasínat a uplně rozsvěcet, ale třeba jenom svítit na nějakej úrovni a na tej to bude trošinku dělat deltu (deltu jako víš co myslim ne?) a ten jeden cyklus bude trvat třeba 10vteřin - bude všechno regulovatelný...
Ten obvod už jsem měl postavenej, ale byl to jenom takovej testovací, takže už neni. Taky jsem si myslel že to nebude nic moc, ale je to opravdu docela v pohodě...
- najbik
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Moli
- Začátečník

Vynikající práce.
Nádherně zpracováno do detailů. Uvidíme jak to bude vypadat jako celek. Zatím se mi to líbí.
K tomu obrábění hliníku ( celkově měkčích kovů). Učitel nám radil chladit petrolejem. Potom se to prý nežvýká. Ale osobně jsme to nezkoušel, takže nevím.
K tomu obrábění hliníku ( celkově měkčích kovů). Učitel nám radil chladit petrolejem. Potom se to prý nežvýká. Ale osobně jsme to nezkoušel, takže nevím.
CPU: Core i7-920 Deska: Gigabyte GA-EX58-UD4 - Intel X58, VGA: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB, RAM:Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz,HDD:2xHitachi 500Gb SATA2, Case: Tt M9, AC Freezer Extreme, 2*120Tt
- hlupak
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
I když vlastně mě štve že jsem nestihl na prázdniny sehnat to plexisklo, který bohužel nemaj na skladě a musej ho objednat. Ale i tak je snad co dělat...
V plánu mam čtečku pam. karet, trochu ještě pořešit ty hodiny - elektroniku, potom mam rozdělanej ten držák na 3fany na spodku, dneska jsem si koupil závitníky abych mohl pokračovat, ale musim ještě nějak pořešit distanční odpružený sloupky, na kterejch ty fany budou - mam už ideu, ale musim jí napřed zkusit realizovat jjestli to neni kravina.
Až dorazí plexisklo - tejden, 14 dní, tak by měla bejt na programu expanzka, a face casu + ještě nějaký ty serepetičky.
Když zejtra nebudu mít náladu, tak tu expanzku zkusim vymodelovat tak jak bych si jí představoval...
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak tady máte tu expanzku. Neni to pravděpodobně konečná představa, a neni to uplně kompletní (šroubky...), ale takhle nějak bych si to představoval.
Výška je zredukovaná, kvůli prostoru - ve skutečnosti bude mít +-30cm

Je to v podstatě okopírovaná expanzka Trodase upravená pro moje oko
To víčko nevim jaký bude, nevěděl jsem co tam dát, tak je tam taky Trodasovo.
Ale to co je z plexiskla - všechno mezi fitinkama a víčkem - by mělo bejt tak jak to vidíte.
Renderovat neumim, ani jsem nepřišel jak nastavit nějakej materiál - sklo - takže nic moc, ale pro představu stačí.
Výška je zredukovaná, kvůli prostoru - ve skutečnosti bude mít +-30cm
Je to v podstatě okopírovaná expanzka Trodase upravená pro moje oko
To víčko nevim jaký bude, nevěděl jsem co tam dát, tak je tam taky Trodasovo.
Ale to co je z plexiskla - všechno mezi fitinkama a víčkem - by mělo bejt tak jak to vidíte.
Renderovat neumim, ani jsem nepřišel jak nastavit nějakej materiál - sklo - takže nic moc, ale pro představu stačí.