PROJEKT: Blue Elegance Casemod - držák na mechaniky str.13

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: .

Příspěvek od filletzz »

piXar píše:Zpracování super, ale mě se moc nezdá, když si představim, že nad tímhle podvozkem bude eště CASE tak je to takový, nooooo divný. Moc mi tam nesedí ty tyčky nad tím hranolem. Ale asi to máš ňák vymyšlený aby to vypadalo, zpracování je :thumbsup:.
ty ''tyčky'' tam sou aby se dostával vzduch k výměníkům ne?
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

jj :)
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

když už řešíte ty "tyčky" :-D já bych tam dal nějaké hranaté, všechno ostatní je hranaté a sloupky kulaté ? to mi nesedne.. ale jinak je to pěkný, připomíná to nějaký antický-starořecký chrám postavený na hlavu a zpracovaný technostylem :wink:
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piXar »

no_-_name píše:... já bych tam dal nějaké hranaté, všechno ostatní je hranaté a sloupky kulaté ?...
asi tak :)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

No zatim to necham tak jak to je. Ne že by mi to netrvalo věčnost to nařezat, zabrousit, vyvrtat, udělat závity, přecijenom to neni hliník, ale podstivá ocel z auto tlumičů... Ale možná že by tam ty hranoly byly lepší...
Uvidíme až to bude komplet, neni problém je pak vyměnit a udělat to třeba na střídačku :lol:
no_-_name píše:...připomíná to nějaký antický-starořecký chrám postavený na hlavu a zpracovaný technostylem :wink:
Tak tohle mě dostalo... tos vymyslel sám? Good :lol: :oops: :roll:
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

No ja bych tam osobne hranolky nedaval, takhle je to dobry, ale me se tam nelibi zase tolik to podviceni. Myslim ze to sviti az zbytecne moc. Jinak uvidime jak sladis jednotlivy dily dohromady. Na jedny strane sloupky, pak jakoby ta kerka vepredu, to mi k sobe uplne nejde, ale treba to bude vypadat nakonec uplne paradne. Good luck
CASE: EA WINGS
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Mě se to líbí s těma válečkama a jako celek :worship:
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

BodyZ píše:No...
Tak nějak mi bylo divný, že se na téma toho osvětlení nikdo neozval, že je to kolotočárna.
Ale uvedu to na pravou míru: Jak si můžete sami spořítat, tak LEDek je na tom podvozku celkem 20, ale ne kvůli tomu, aby to svítilo jako kráva, ale kvůli lepšímu rozptylu a tedy rovnoměrnému podsvětlení. Tak jak je to vyfocený, tak to je při plnym výkonu, tedy 3,3V.
Ve finále to ale tolik svítit samozřejmě nebude, a taky budou dva režimy svícení:
1. Normální plynule regulovatelný od nuly na maximum
2. Jak už jsem tady uváděl, bude to připojený přes obvod, kterej dělá efekt dýchání, tedy plynule rozsvěcí i zhasíná. A navíc bude mít ještě tři parametry: Maximální horní hranici a minimální dolní hranici svitu a frekvenci pulzů, takže si myslim že bude z čeho vybírat :wink:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Kopi. píše:2. Jak už jsem tady uváděl, bude to připojený přes obvod, kterej dělá efekt dýchání, tedy plynule rozsvěcí i zhasíná. A navíc bude mít ještě tři parametry: Maximální horní hranici a minimální dolní hranici svitu a frekvenci pulzů, takže si myslim že bude z čeho vybírat :wink:
Tu 1. beru, ale právě tohle mi připadá jako že z toho kolotočárnu uděláš...podle mě to jsou efekty absolutně nevkusný. Možná to zaujme "kolemjdoucí" a řeknou si jak to pěkně bliká, ale člověku "z oboru" to příde přehnaný, tedy to je můj názor.
Zeb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeb »

Kopi. píše: 2. Jak už jsem tady uváděl, bude to připojený přes obvod, kterej dělá efekt dýchání, tedy plynule rozsvěcí i zhasíná. A navíc bude mít ještě tři parametry: Maximální horní hranici a minimální dolní hranici svitu a frekvenci pulzů
to zni zajimave - nemoh bys nadhodit schema ? :)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

http://www.rabidhardware.net/index.php?id=5 :wink:
Ale stěma hodnotama nevim, ani to neni udělaný s regulací. Minulej rok jsem to našel, a ve škole jsme to pořešili, takže mi šlo všechno regulovat. Ale teďka nevim kde to mam, takže až se k tomu dostaniu, tak kdyžtak nahodim kompletní schéma, co použiju :wink:
Stoobi píše:Možná to zaujme "kolemjdoucí" a řeknou si jak to pěkně bliká...
Ty kujóne :lol: Neumíš číst? Jestli na tom kejsu bude něco "blikat", tak to bude kontrolka hadru a nic víc... (vlastně ještě dvojtečka na hodinách :oops: )
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

Nechci byt za kritika, ale to pulzovani bych taky nedoporucil. Mozna - zkus nekde najit nejaky obvod, ktery bude delat nepravidelne pulzujici svetlo, ktere by mohlo vypadat jako zare z ohne. Mohlo by to byt zajimave a asi to taky nebude mit kazdy ;-).
Ja bych to asi umel vyrobit s pomoci jednocipu, ale tezko by se to nastavovalo (limity pro maximalni a minimalni jas). A teoreticky by sly skupiny LEDek nastavovat kazda jinak, tzn. neblikalo by to cele naraz... jen uvahy, muzu zkusit domyslet a rozvest kdybys mel zajem. Ale jednocip je celkem draha zalezitost a necislicovou elektroniku uz neovladam :-(
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Lami píše:Nechci byt za kritika, ale to pulzovani bych taky nedoporucil.
A proč bys to nedoporučil?
To co máš na mysli je už dost složitý, a myslim že i tak toho budu mít dost... Elektroniky tam fakt nebude málo... :sad:
Hele ale ty umíš logiku? To bys mi mohl poradit s jednim problémem viď?
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

No, nedoporucil mel byt mirnejsi termin ze je to osklive ;-) Tedy presneji receno, me by se to nelibilo :-) Nema to daleko od bezneho blikani, ledaze by rozdil minimalniho a maximalniho jasu nebyl velky... Me by z toho asi brzo hrablo, ale to mozna z nepravidelneho osvetleni taky :-)

Logicke obvody do jiste miry ovladam, ale nesypu z rukavu cisla integracu (casto mam problem najit co potrebuju). Jestli budu umet, poradim, ale odbornik zrovna nejsem, jen takovy part-time hobyist :-)
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Lami píše:...ledaze by rozdil minimalniho a maximalniho jasu nebyl velky...
No vždyť jsem to psal... Bude to regulovatelný shora i zdola, takže bude možný v rámci tohohle obvodu nastavit tak, aby to nepulzovalo vůbec. Včetně rychlosti :wink:
Ale dost už o tomhle si myslim, až to bude hotový, tak uvidíte jak to vypadá 8) Řikam neni to nic hroznýho, taky jsem si myslel, že to nebude nic moc, ale docela se mi to zalíbilo...
Jinak ještě nakonec tohle jsem psal Stoobimu:

Kód: Vybrat vše

to nebude že to bude uplně zhasínat a uplně rozsvěcet, ale třeba jenom svítit na nějakej úrovni a na tej to bude trošinku dělat deltu (deltu jako víš co myslim ne?) a ten jeden cyklus bude trvat třeba 10vteřin - bude všechno regulovatelný...
Ten obvod už jsem měl postavenej, ale byl to jenom takovej testovací, takže už neni. Taky jsem si myslel že to nebude nic moc, ale je to opravdu docela v pohodě...
najbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od najbik »

tenhle projekt se mi fakt libi :D drzim palce abys to dotahnul do uspesnyho konce a uz se tesijm na fota :up:
PC1AMD Athlon64 3000+ Venice, Asus A8V Deluxe, Ati SAPHIRE R9550, Logitech MX518, HDD 30+6GB
PC2AMD Athlon 900, Asus A7PRO, GEForce 2 mx400, Terratec 4.1, WesternDigital 6GB, WesternDigital 7GB
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Vynikající práce. :wink: Nádherně zpracováno do detailů. Uvidíme jak to bude vypadat jako celek. Zatím se mi to líbí.

K tomu obrábění hliníku ( celkově měkčích kovů). Učitel nám radil chladit petrolejem. Potom se to prý nežvýká. Ale osobně jsme to nezkoušel, takže nevím. :D
CPU: Core i7-920 Deska: Gigabyte GA-EX58-UD4 - Intel X58, VGA: GigaByte 9800GTX+ (GV-N98XPZL-1GH) 1GB, RAM:Kingston DIMM 6144MB DDR III 1333MHz,HDD:2xHitachi 500Gb SATA2, Case: Tt M9, AC Freezer Extreme, 2*120Tt
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Kopi..KooPi...KOOOOOpiiiiiiiiiiiii
jak se pokracuje? kadzy den sem chodim snadeji na nove Info=foto..a satle nic :sad: Doufam ze jsi to neodlozil?
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

:) Ode dneška mam prázdniny, tak musim máknout - v žádnym případě jsem to neodložil...
I když vlastně mě štve že jsem nestihl na prázdniny sehnat to plexisklo, který bohužel nemaj na skladě a musej ho objednat. Ale i tak je snad co dělat... :wink:
V plánu mam čtečku pam. karet, trochu ještě pořešit ty hodiny - elektroniku, potom mam rozdělanej ten držák na 3fany na spodku, dneska jsem si koupil závitníky abych mohl pokračovat, ale musim ještě nějak pořešit distanční odpružený sloupky, na kterejch ty fany budou - mam už ideu, ale musim jí napřed zkusit realizovat jjestli to neni kravina.
Až dorazí plexisklo - tejden, 14 dní, tak by měla bejt na programu expanzka, a face casu + ještě nějaký ty serepetičky. :roll:
Když zejtra nebudu mít náladu, tak tu expanzku zkusim vymodelovat tak jak bych si jí představoval... :wink:
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Tak tady máte tu expanzku. Neni to pravděpodobně konečná představa, a neni to uplně kompletní (šroubky...), ale takhle nějak bych si to představoval. :wink:
Výška je zredukovaná, kvůli prostoru - ve skutečnosti bude mít +-30cm
ObrázekObrázekObrázek

Je to v podstatě okopírovaná expanzka Trodase upravená pro moje oko :roll:
To víčko nevim jaký bude, nevěděl jsem co tam dát, tak je tam taky Trodasovo.
Ale to co je z plexiskla - všechno mezi fitinkama a víčkem - by mělo bejt tak jak to vidíte.
Renderovat neumim, ani jsem nepřišel jak nastavit nějakej materiál - sklo - takže nic moc, ale pro představu stačí.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“