zpoždění zvuku při zachytávání z analogového signálu

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
mr.a
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zpoždění zvuku při zachytávání z analogového signálu

Příspěvek od mr.a »

potřebuji pomoc a nepochybuji, že ji tu najdu :). při zachycování videa z analogového signálu mi vždy vypadne par framů (což není nic neobvyklého), ale díky tomu se u delších záznamů (od 45 minut výš) posune zvuk. můžete mi poradit nějaky soft, který vynechá co nejméně framů nebo jiný, který by zvuk posunul na originální hodnotu??? na zachycování používám power director a nero (to primárně). chápu, že zkušení "rippeři" se tomuto dotazu zasmějí, ale nikdo mi nebyl schopen poradit :sad: . diky!!!!!
CPU: Athlon64 3000+ Venice MB: Asus A8N-SLI PREMIUM RAM: 1 GB ( 2x512) VGA: Gigabyte 6600 GT VIVO
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: zpoždění zvuku při zachytávání z analogového signálu

Příspěvek od Dzin »

mr.a píše:potřebuji pomoc a nepochybuji, že ji tu najdu :). při zachycování videa z analogového signálu mi vždy vypadne par framů (což není nic neobvyklého), ale díky tomu se u delších záznamů (od 45 minut výš) posune zvuk. můžete mi poradit nějaky soft, který vynechá co nejméně framů nebo jiný, který by zvuk posunul na originální hodnotu??? na zachycování používám power director a nero (to primárně). chápu, že zkušení "rippeři" se tomuto dotazu zasmějí, ale nikdo mi nebyl schopen poradit :sad: . diky!!!!!
Zachytávaš z kamery nebo z VHS? Zkus to presVirtualdub a zatrhni audiovideo synchronizaci :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
mr.a
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: zpoždění zvuku při zachytávání z analogového signálu

Příspěvek od mr.a »

Dzin píše:
mr.a píše:potřebuji pomoc a nepochybuji, že ji tu najdu :). při zachycování videa z analogového signálu mi vždy vypadne par framů (což není nic neobvyklého), ale díky tomu se u delších záznamů (od 45 minut výš) posune zvuk. můžete mi poradit nějaky soft, který vynechá co nejméně framů nebo jiný, který by zvuk posunul na originální hodnotu??? na zachycování používám power director a nero (to primárně). chápu, že zkušení "rippeři" se tomuto dotazu zasmějí, ale nikdo mi nebyl schopen poradit :sad: . diky!!!!!
Zachytávaš z kamery nebo z VHS? Zkus to presVirtualdub a zatrhni audiovideo synchronizaci :)
zachytávám z videa, ale ne do formatu .avi, ale do mpeg2. dál to totiž převádím na dvd (dokumenty a old movies) .....
CPU: Athlon64 3000+ Venice MB: Asus A8N-SLI PREMIUM RAM: 1 GB ( 2x512) VGA: Gigabyte 6600 GT VIVO
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak já to do Mpeg dělám pomoci softu k TV kartě :) a žadnej problem.
mr.a
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.a »

tak VirtualDub už jsem vyzkoušel - šlape to na výbornou - díky :wink:
mr.a
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.a »

Dzin píše:Tak já to do Mpeg dělám pomoci softu k TV kartě :) a žadnej problem.
no já dostal jako software PowerDirector - a ten je tedy nic moc - spis nic než moc :( .
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mr.a píše:tak VirtualDub už jsem vyzkoušel - šlape to na výbornou - díky :wink:
Jo není zač :) já se stím nazlobil až až už od dob super silneho Durexu 1200MHz, kterej házel dropframe jak na běžícím pasu.
Hlavne to chce mit čistej PC a poradek v kodekách.
mr.a
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.a »

ještě jeden dotaz:
ve VirtualDub si "ripnu" video do XViD - obraz a zvuk skvělý, dokonalý - plno superlativů. Otevřu si NeroVision, vysekám reklamy a připravím film na převod na dvd formát (bez menu) ..... a tady nastane to, co mě vytáčí - u filmu, který má 110 minut Nero nahlásí, že převod bude trvat 4,5 hodiny!!!! Je to normální???? Neexistuje nějaký jiný software (pro nás lamy), který by to zvládl rychleji??? :roll:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mr.a píše:ještě jeden dotaz:
ve VirtualDub si "ripnu" video do XViD - obraz a zvuk skvělý, dokonalý - plno superlativů. Otevřu si NeroVision, vysekám reklamy a připravím film na převod na dvd formát (bez menu) ..... a tady nastane to, co mě vytáčí - u filmu, který má 110 minut Nero nahlásí, že převod bude trvat 4,5 hodiny!!!! Je to normální???? Neexistuje nějaký jiný software (pro nás lamy), který by to zvládl rychleji??? :roll:
Tak ripnout znamená dostat z DVD treba na Hdd, mysliš renderovat, kodovat,grabovat :)
Tak za prve reklamy vysekej už ve Vitrtualdubu a za druhe je nesmysl Xvid do DVD, to rovnou delej z Mpeg.....
Jinak zkus DivX2DVD, znamená to ne do Xvid ale do DivX to zkus když už :)
Rychlost prevodu je přímoůmerna rychlosti Tveho PC. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“