pryc od intelu - upgrade..oziveno
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- nem.p
- Začátečník

pryc od intelu - upgrade..oziveno
Nazdar chlapi,
chci dělat menší upgrade procesoru a desky, ale zbytek chci nechat.
Na kompu dělám hlavně s fotkama a videem. Hry hraju opravdu už jen svátečně, proto mi stávající graf. karta postačuje takže neco s AGP. Chci alespoň zdvojnásobit výkon procesoru a určitě budu taktovat (alespoň trochu).
Samozřejmě chci málo zaplatit. Podle toho co jsem tu přečetl tak mi vycházely dobře nové Semprony do 754, ale nevím jak moc si pomůžu výkonem proti tomu co mám a jestli se mi vůbec vyplatí na toto přecházet.
tohle mam nyní : P4 - 2,4/533 L2 512 @ 2,8
MSI 865PE neo2
GeForce 6600 agp
2x512
Diky za pomoc
chci dělat menší upgrade procesoru a desky, ale zbytek chci nechat.
Na kompu dělám hlavně s fotkama a videem. Hry hraju opravdu už jen svátečně, proto mi stávající graf. karta postačuje takže neco s AGP. Chci alespoň zdvojnásobit výkon procesoru a určitě budu taktovat (alespoň trochu).
Samozřejmě chci málo zaplatit. Podle toho co jsem tu přečetl tak mi vycházely dobře nové Semprony do 754, ale nevím jak moc si pomůžu výkonem proti tomu co mám a jestli se mi vůbec vyplatí na toto přecházet.
tohle mam nyní : P4 - 2,4/533 L2 512 @ 2,8
MSI 865PE neo2
GeForce 6600 agp
2x512
Diky za pomoc
Naposledy upravil(a) nem.p dne pát 3. úno 2006, 15:59, celkem upraveno 1 x.
- Slezman
- Středně pokročilý

no to uz bych skoro nechal a az by se naskytla dobra koupe prescotta 3.0, tak bych ho tam dal.
kompl jako celek bych pak uz nechal jak je.
az bude nutné, koupil novej zaklad na PEGu a a64 (a novou grafiku bys stejne musel)
osobne se mi prechod na amd nejevi jako dobry napad, kdyz pocitac ma dobrou uroveň
kompl jako celek bych pak uz nechal jak je.
az bude nutné, koupil novej zaklad na PEGu a a64 (a novou grafiku bys stejne musel)
osobne se mi prechod na amd nejevi jako dobry napad, kdyz pocitac ma dobrou uroveň
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle toho,co pises,tak spatne PC nemas, cili souhlasim se Slezmanem. Imho prechod by se jen kvuli 64-bit procaku nevyplatil.
A na editaci videa je porad tusim rychlejsi intel nez amd.
A na editaci videa je porad tusim rychlejsi intel nez amd.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Slezman
- Středně pokročilý

ten, co tam má, asi neMike.Ace píše:A na editaci videa je porad tusim rychlejsi intel nez amd.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Maxtor
- Začátečník

-
- nem.p
- Začátečník

- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja to bral obecneSlezman píše:ten, co tam má, asi neMike.Ace píše:A na editaci videa je porad tusim rychlejsi intel nez amd.ale neni to vylozene spatny CPU a jak rikam, prescotta tam muze dat vzdycky a sestava je na téhle platformě hotová a na skoro na maximu..... svoji obdobnou sestavu hodlám takhle zakonzervovat a používat dokud se nerozsype (třeba i jako druhý počítač nebo pro mladou)
Branit mu v koupi AMD nemuzeme
Ale pokud by chtel vyssi vykon,tak klidne Opteron 144,ale je to jina cenova relace nez Sempron
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- Maxtor
- Začátečník

-
No ne..nic proti AMD.. v PC relaci uz je dnes stejne jedno, jestli AMD nebo Intel.. abych pravdu rekl, tak podle toho, co vychazi najevo spise AMD.. 
Ja to myslel spise tak, aby ses vyhnul konkretne sempronu.. Kdyz uz AMD, tak Athlona, nebo Opterona.. nejlepe X2
Nakupovat "osekane" procesory je podle me vyhazovani penez.. a pokud pouzivas PC prevazne pro praci, tak by jsi toho mohl nakonec jeste litovat..
Koukni semhle.. docela preqapive vysledky.. ale treba me potesily...
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67
Ja to myslel spise tak, aby ses vyhnul konkretne sempronu.. Kdyz uz AMD, tak Athlona, nebo Opterona.. nejlepe X2
Nakupovat "osekane" procesory je podle me vyhazovani penez.. a pokud pouzivas PC prevazne pro praci, tak by jsi toho mohl nakonec jeste litovat..
Koukni semhle.. docela preqapive vysledky.. ale treba me potesily...
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=67
- nem.p
- Začátečník

Hm tak to asi necham tak jak to je, protoze i kdybych zustal u Intelu tak bych musel stejne koupit desku pac mam jeste 478 a novy CPU do teto patice uz asi straci vyznam a ani nabidka (krom celeronu) neni velika.
Jedine ze bych si polepsil koupi tohoto :
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30096
co vy na to ?
co vy na to ?
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja si myslim,ze by sis vubec nepomohl. Celeron = low end, ma mensi cache,cili mensi vykon. Sice je hezke,ze ma jadro Prescott, ale to je snad jedina vyhoda proti tomu,co mas. Ja bych ho nebral. To si radsi setri penizky a pak si udelej poradnej upgrade.nem.p píše:Hm tak to asi necham tak jak to je, protoze i kdybych zustal u Intelu tak bych musel stejne koupit desku pac mam jeste 478 a novy CPU do teto patice uz asi straci vyznam a ani nabidka (krom celeronu) neni velika.
co vy na to ?
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: pryc od intelu - maly a levny upgrade
nic s tím nedělej pokud nechceš měnit celý CP ...a na to není vhodná situace ... počkej si aspoň do pořádného rozběhnutí prodeje 65nm Intelů a u AMD sM2 ....nem.p píše: tohle mam nyní : P4 - 2,4/533 L2 512 @ 2,8
MSI 865PE neo2
GeForce 6600 agp
2x512
Diky za pomoc
do tohodle se snad nevyplatí kupovat vůbec nic natož celeronD kterým si ze stávající vůbec nepomůžeš možná i naopak ...
kdyby si sehnal dobrého rpescota (ovšem jedině poslední revizi) starší bych nechtěl ani zadarmo ...tak by se to vyplatilo ale 64bit tím nezískáš a na tvoji činnost to stále stačí to stávající ...
- nem.p
- Začátečník

sakra
to jsem si myslel...to nedokazete cloveka potesit
Tak skutecne neco malo pockam a pak asi koupim cpu, desku, pameti i grafiku. To zas bude penez
EDIT: puvodne jsem chtel Opterona ten me dost nahlodal abych upgradoval, ale to chce zas NF4 a jsme zase u te grafiky.
EDIT 2: ted jsem obevil toto, melo by to cenu za ty prachy ? http://intel.mironet.cz/pentium-4-30ghz ... x+dp37331/
Tak skutecne neco malo pockam a pak asi koupim cpu, desku, pameti i grafiku. To zas bude penez
EDIT: puvodne jsem chtel Opterona ten me dost nahlodal abych upgradoval, ale to chce zas NF4 a jsme zase u te grafiky.
EDIT 2: ted jsem obevil toto, melo by to cenu za ty prachy ? http://intel.mironet.cz/pentium-4-30ghz ... x+dp37331/
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tezka otazka. Ted mam na mysli ten posledni odkaz. Urcite je vykonejsi, protoze procik ma tehcnologii Hyper threading.. Mozna by sis mel zjistit, za kolik by se dal ten tvuj prodat. A podle toho kolik bys musel doplatit by ses rozhodnul. Alespon takhle bych to udelal ja.. Jinak prechod na AMD.. Nad tim asi nepremyslej, na tvuj styl pouzivani pocitace je urcite Intel vhodnejsi.. Vykonejsi 
- nem.p
- Začátečník

no kdyz beres pouze cenu procesoru tak to jo, ale uz nemusim kupovat desku(min 3000,-) a grafickou kartu(min 3000). Je tam pak takovy narust vykonu oproti odkazovanemu prescottu za by to stalo za ty prachy ?
2palec . ja si tu P4 dam do jinyho copu a prodam celeronaD 2,4 a za nej asi fakt moc penez nebude
2palec . ja si tu P4 dam do jinyho copu a prodam celeronaD 2,4 a za nej asi fakt moc penez nebude
Naposledy upravil(a) nem.p dne sob 7. led 2006, 18:37, celkem upraveno 1 x.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no Intel určitě není dnes v ničem výkonější a výhodnější ...AMD ho trhne ve všech oblastech včetně videa ...Palec123 píše:...
HT techologie j ejen takový nic co stejně aby se využilo msuí mít podporu ze strany programu a těch zase tolik neni ...
no upřímě : asi nestálo ... 10-15% výkonu navrh ...možná ... nový určitě ne ale z bazaru když to bue poslední revize tak by to možná stálo zato]no kdyz beres pouze cenu procesoru tak to jo, ale uz nemusim kupovat desku(min 3000,-) a grafickou kartu(min 3000). Je tam pak takovy narust vykonu oproti odkazovanemu prEscottu za by TO stalO za ty prachy ?
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- nem.p
- Začátečník

takze se mi naskytl vyhodny prodej me stavajici desky a tim se otevrela nutnost neco vybrat a to pomerne rychle. Procesor prodam (P4 2,4) a zustane mi 2x512/400 pameti a GF6600 do AGP.
Pomerne me zaujala Tato kombinace: AMD Athlon 64 3000+ (754) + DFI LanParty UT NF3 250Gb - nForce3 + 2x512 + GF6600
Pripadne koupit AMD Athlon 64 3200+ Venice(939) nevim ale jakou desku s AGP abych mohl pouzit grafiku, to mi NF4 nedovoli.
Jeste me zaujal i Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin BOX, ale to uz vubec nevim jakou desku.
Jak jsem psal vyse delam na tom hlavne garafiku a video a hry skoro vubec.
Naposledy mi prosim poradte
Pomerne me zaujala Tato kombinace: AMD Athlon 64 3000+ (754) + DFI LanParty UT NF3 250Gb - nForce3 + 2x512 + GF6600
Pripadne koupit AMD Athlon 64 3200+ Venice(939) nevim ale jakou desku s AGP abych mohl pouzit grafiku, to mi NF4 nedovoli.
Jeste me zaujal i Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin BOX, ale to uz vubec nevim jakou desku.
Jak jsem psal vyse delam na tom hlavne garafiku a video a hry skoro vubec.
Naposledy mi prosim poradte