AMD do 25k

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

AMD do 25k

Příspěvek od Wiruss »

Tak sice tu podobné forum je, ale není moc k tématu tak zakládám nové... Kamarád potřebuje koupit počítač má na to 30-32k max. Takže počítám nějakých přibližně 25k na bednu... Sestavil jsem to ted jen v rychlosti, jelikož je zkouškové a není moc času ocenil bych komentáře (zatím jsem ani nehledal lepší ceny jen to naházel z CZC)... :wink:

Bedna:
Thermaltake Mambo VC2421 - Middletower 420W 2 489,- Kč

Procík:
AMD Opteron 144 Tray, 939 5 420,- Kč

Deska:
DFI nF4 Ultra Infinity - nForce4 Ultra 3 123,-

Disk:
Samsung SpinPoint SP2504C - 250GB SATA II 3 000,-

Ramky:
1GB (KIT 2x512MB) DDR 500MHz PC4000 A-DATA RETAIL BOX 3 914,-

Grafika:
Leadtek Winfast PX6800GS TD 256MB, PCI-E 6 527,-

Celkem: 24473...

Mechaniku nepotřebuje, nedávno kupoval novou do starého compu...
MiKe[sk]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKe[sk] »

Radsej kup 2GB "normalnej" RAM-ky (400MHz), v hrach to urcite pociti.
A disk by bol lepsi WD2500KS. Ostatne je aj OK.
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

WD bych nedoporučil ani kdyby ho mohl odstat zadara, mám s těmi disky jen ty nejhorší zkušenosti...
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

WD teda fakt ne
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

panové vy WD bych nedoporučil :P .... máte prd zkušeností s těma novýma a už OTčkujete a flamujete ... já mám třeba naopak s WD dlouhodobě výborné zkušenosti a to sem jich vlastnil i osadil do sestav opravdu slušnou řádku stejně jako disků jiných značek ale třeba větší problémy jsem měl vždy třeba se Seagate ... ale tohle mi je u dnešních typů které jsou uplně jiné než se dříve prodávali naprd ... co je mi platné že támhle typ balbla20GB abcd1000 .7200 z roku nebreč byl spolehlivý či nespolehlivý když teď jsou uplně jiné typy takže na to se dívat opravdu nedá ...

za posledních pár let nemá WD s disky problémy co se týká nějakého nadměrného počtu reklamací ba naopak například občas Seagate je natom o něco hůře ale celkově vzato jsou s WD nastejno ... bohužel spolehlivost prověří až čas a tak lze prokazetalně o spolehlivosti u disku mluvit až po nějaké době a za tu dobu už se bohužel ten konkrétní typ neprodává a tak to není moc směrodatné pro koupy disku dnes když jsou natrhu nové typy a řady ;)

poslední řady zejména pak nejnovější WD KS a JS, tak KS je všobecně nejlepší disk na trhu ... výkonově překoná všechny kromě Maxtoru ale ten má opravdu příšerně reklamací .... navíc je WD velmi tiché velmi chladné ... nemá problémy se chipsety se SATAII .... takže WD klidně doporučuji ...

nedoporučím samusngy protože už jsou bohuže nic moc dnes .... výkonově, hlučností a spolehlivostí :( škoda , nedoporučím Seagate 7200.9 jelikož výkonem hlučností ani teplotou nemá na nový WD 250KS, nedoporučím Maxtor problémy s Nf4 problémy s výdrží, jako alternativu bych doporučil Hitachi i když ten není celkově tak výkonný jako WD ale určitě dle počtu reklamací patří k nejspolehlivějším ... je trochu lučnějšé zvlᚨt když začnou hlavičky :(

takže vyše nedoporučuji WD protože mi kdysi dávno odešli nějaké ... bla bla ... ignorovat poslední čísla a recenze zvláš´t když jsou v nich uvedeny a testovány poslední disky které se prodávají a o kterých uživatel se rozhoduje nelze a na to se musíte dívat !

BTW: na taktování je A-DATA vitesta Ok ale podívej se na cenu ke konkurenci ... např. obchod je má za 3400,- ;) ... jinak za 4000,- raději obyč A-DAT ale 2x1Gb vyjdou na cca 4500,- ... tu grfiku bych raději vzal x850XT pytlík verzi na obchod za 6300,- což je opravdu super nabídka když dražší 6800GS musíš taktovat aby se s x850Xt mohla alespon srovnávat ;) minimálně bych se alespoň zeptal zda by x850Xt byla k mání než bych vzal 6800GS ;) udělej si nejdříve průzkum největších sopů tím se dají ušetřit oprvadu značné prostředky CC je čím dál více předražený a nevýhodný :(
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Vzdyt jsem psal, že jsem vzal první krám, až bude čas tak to projedu... Jinak recenze čtu i když české už moc ne a prostě WD mě nikdy nenadchly nedávno jsem strkal 2 do kompu pro známého nějaké SATA 160GB (označení už si nepamatuji) na testy nebyl čas, ale kam se s hlučností serou za Samsungama, no ne že by na tom záleželo jelikož větráky od AC je stejně přeřvou takže :wink:

Jinak od tebe jsem přešně čekal, že doporučíš X850XT :wink: Taky jsem o ní přemejšlel a byla to druhá možnost, jen jsem ti tam nenapsal :twisted:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Wiruss píše:Vzdyt jsem psal, že jsem vzal první krám, až bude čas tak to projedu... Jinak recenze čtu i když české už moc ne a prostě WD mě nikdy nenadchly nedávno jsem strkal 2 do kompu pro známého nějaké SATA 160GB (označení už si nepamatuji) na testy nebyl čas, ale kam se s hlučností serou za Samsungama, no ne že by na tom záleželo jelikož větráky od AC je stejně přeřvou takže :wink:

Jinak od tebe jsem přešně čekal, že doporučíš X850XT :wink: Taky jsem o ní přemejšlel a byla to druhá možnost, jen jsem ti tam nenapsal :twisted:
mno jo ale teď osazuješ jiné WD ;) a mohu ti říci že jsou opravdu tiché tišší než Seagate, maxtor a hitachi, asi nastejno s samsungem ale samsung slabě píská ... a neměl sem s WD už od dob 160GB žádný problém s těch pár desítek co jsem osadil ;) .... větráky od AC teda nevím jaký ale 80x80 jdou teda tichý :)

BTW: mno a co si čekal když x850XT za 6300,- výrazně překoná 6800GS za 6500,- ?! 600GS musíš dost taktovat aby byla k něčemu prostě to se mi jako dobrá koupě už moc nejeví ... zatím jsem navíc s dostupností x850Xt neměl problém .... kdyby byla stejně dostupná 6800GS od Gigabytu za 5500,- to by bylo jiné kafe :)
djmarshall
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od djmarshall »

Jak někdo může napsat že WD vůbec neosazovat??? :shock: . S HDD WD mám (a v práci máme) dlouholeté zlušenosti: jsou tiché, netopí, kvalitní, neztácej data....osobně jich mám v pc hodně, kolega jich má v pc 14, a dokonale držej. Nějakej Seegate je to nejhorší co můžete dát, nebo MAXTOR, to radši pojedu přes Flash DISK
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“