Meridius píše:i kdyby tu 7800 vyndal a dal tam hned X1900 tak nemůže říct o kvalitě obrazu vůbec nic objektivního.
Takže když někdo vyzkoušel obojí, nemůže to podle tebe objektivně porovnat, ale ten, kdo z těch karet neviděl žádnou ani z vlaku může tvrdit, jak na tom jsou? Zvláštní přístup
Meridius píše:A ikdyby, tak co ho opravňuje plivat na kartu, kterou má tady desítky spokojených userů a nazývat ji shitem?
1) kdyby sis to přečetl pořádně, netýkalo se to vyjádření karty, ale kvality obrazu
2) i tak nevidím důvod, proč by někdo nemohl napsat o kartě, kterou si koupil, jak s ní je spokojený/nespokojený... denně jsou tu stovky postů typu manli je shit, celeron je shit, inno3d je shit a nikomu to nevadí, ale když to někdo napíše o filtraci textur GeForce a navíc to má podložené vlastní zkušeností, je to hned špatně
Meridius píše:Ano my všichni tady víme, že X1900 je lepší než 7800.... ano má lepší vyhlazování, ale řeší to normální user? respektive já si nedovedu představit, že někdo při hraní COD2 a zběsilé akci a opravdu super zábavě to celé završí hláškou.....hech, ale mám to já krásné vyhlazování!
Co je to normální user? Pokud se uživatel zajímá o kvalitu obrazu, tak o ní snad může diskutovat, ne? Mám ten dojem, že kdykoli nemá nVidie lepší kvalitu obrazu než ATi, tak se téma kvality obrazu stane tabu a smí se mluvit pouze o ceně nebo o výkonu, podle toho, v čem je na tom nVidia líp.
Meridius píše:BTW: copak má milá ATI proti 7800GT, kterážto je momentálně naprosto bezkonkurenčním králem vyššího mainstreamu až nižšího hi-endu?
Tady se bavíme o kvalitě obrazu. Čím to je, že pokud se nVidii cokoli vytkne, objeví se vždycky někdo, kdo se snaží odvést řeč jinam a začne hledat chyby na ATi?
proti 7800GT má ATI
X1800XL. Předem píšu, že pokud někdo bude kritzovat, že má o něco vyšší cenu, tak je to proto, že má lepší technologickou výbavu a kvalitu obrazu. Pokud případného zájemce technologie a kvalita obrazu nezajímají, může si koupit X850XT, která je levnější než GT (stojí běžně
7000-8000Kč s daní) a výkon má
v průměru podobný.