Radeon X800 GTO, GTO2 a GTO16

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Duncan66 píše:
sh píše: kdyby sis to fakt precet, tak vis vse :roll: ale budiz..

GTO2 se dela ve vice verzich mysleno vystupny , jedna s VIVO jedna bez, GTO2 od sapphiru maji garanci jadra R480, pokud dostanes omylem starou radu , muzes ji reklamovat, GTO2 ma uz vetsinou odemknutych 16 pipek, pokud ne muzes je odemknout , pokud bude delat artefakty pri 16 pipkach , tak ji ovsem nemuzes reklamovat, protoze se na to garance nevztahuje, proste pokud ti na defaultni pipky pobezi v poradku a nepujde po odemknuti nejde reklamvoat, tak se asi cela situace ma..
Dekuji, samozrejme jsem celych 40 stran necetl slovo od slova a tak mi asi neco uniklo. Tak ted uz si jenom rozmyslet, jestli XGTO2, X1600XT, nebo pridat 5k a koupit X1800XL, nebo pridat 11k a koupit rovnou X1900XT a aspon nejakou dobu hrat bez jakychkoli kompromisu :)
Jen vyuziju uz zde uverejneny odkaz

http://www.overclockers.ru/lab/20658.shtml

je to sice ruska stranka ale kdyz se podivas na umisteni hradel a tranzistoru na graficke karte tak pokud bude mit to GTO2 jadro R480 a to bude troufam si rict na 100% pujde odemknout .A muze vzit tu za 5200(v obrazcich se vse schoduje) ta o 700 drazsi pujde max. o par Mhz vice pretaktovat ale ne nejak vyrazne...
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

pajin.r píše:
lukas85 píše: Sice nevim presne ke kteremu prispevku to patri ale pokud to jadro nejde taktnout vys jak 480Mhz :shock: tak musim danemu majiteli oznamit pro neho docela spatnou zpravu a ta zni ze jeho grafika na 99,99999% nema jadro R480... 8-)
ze by na jadre meli spatnej popisek :D
Hold delnici v malaysii jsou uz prepracovani a nekdy jim to ujede :-D
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Taky nechapu, jak může být v alfacomputeru GTO2 levnější než GTO Fireblade. Asi vůbec nevědí co prodávají.
Taky je divné, že už není při této ceně dávno vyprodaná. Že by právě podezřelá cena odrazovala případné zájemce?
Pokud bych teď kupoval kartu, tak bych asi do té GTO2 šel, ale nechal bych se telefonicky ujistit, že mi zašlou to, co mají uvedeno na obrázku.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Pozor na GTO2 v alfacomputeru!
Tak jsem si přečetl dnešní srovnávací test GTO2 zde na pctuningu a v diskuzi se někdo vyjádřil, že osobně v prodejně zjistil, že jde o jinou kartu, než je ta na obrázku. Je prý označena GTO2 LE. Bude to asi šunka, proto asi ta nízká cena. Tak ať někdo nenaletíte!
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
lukas85
Začátečník
Začátečník

Chladič VGA Arctic-Cooling ATI Silencer 5 (Rev. 2)

Příspěvek od lukas85 »

Tak jsem se tesil ze si koupim Chladič VGA Arctic-Cooling ATI Silencer 5 (Rev. 2) na svou X800GTO a poradne ji nalozim...:) jeste rano jsem se dival jestli ho maji(v alfe) a hned jsem pro nej jel...Bohuzel mi oznamily ze neni a nevi kdy bude...jestli vubec :( tak jsem pak byl snad ve vsech obchodech co maji neco spolecneho s pc ale nikde nic... :( Nevite nekdo nejaky obchod v ostrave kde by ho mohli mit... :?
DonMichal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DonMichal »

Jen takovej poznatek : Mám GTO a přes program trixx jsem zkusil dát test kolik by mohla dát. Ukázalo mě to nějakejch 523/510 tak sem tam dal 510/500 a nárůst v 3d mark05 je 700 bodů. Ani nevím jaké tam mám jádro páč se v tom nevyznám :oops: a teplota jde na nějakejch 68 či co :oops:
Někomu jde práce od ruky a někomu ruce od práce :)
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

PET5 píše:Já jsem u 800GTO Fireblade zaznamenal podstatný nárust bodů v 3DMarku05 po přechodu na Catalysty 6.1. Po následném přechodu na 6.2 už ke zvýšení výkonu nedošlo.
Tím počkáním si na 1800 nebo 1900 jsem myslel hlavně budoucí snížení jejich ceny. 1800 by mohla být výhodně někde ve výprodeji, ale určitě rychle zmizí.
jak jsi stou fireblad spokojen?ja o ni uvazuju ale nevim jestli to ma cenujeste do ni investovat?
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

PET5 píše:Pozor na GTO2 v alfacomputeru!
Tak jsem si přečetl dnešní srovnávací test GTO2 zde na pctuningu a v diskuzi se někdo vyjádřil, že osobně v prodejně zjistil, že jde o jinou kartu, než je ta na obrázku. Je prý označena GTO2 LE. Bude to asi šunka, proto asi ta nízká cena. Tak ať někdo nenaletíte!
Pokud vím, v alfě mají dvě GTo2 - první za něco málo přes 5K a druhou za 6K s vivem

BTW - jak je to s tou GTO16?
Obrázek
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Smeli píše:
PET5 píše:Pozor na GTO2 v alfacomputeru!
Pokud vím, v alfě mají dvě GTo2 - první za něco málo přes 5K a druhou za 6K s vivem

BTW - jak je to s tou GTO16?
Rozdil mezi temi GTO2 ktere jsou v alfe je pouze ten ze ta drazsi ma 2xDVI vystupy a VIVO vystup(proto je 700 drazsi)...jinak jsou UPLNE stejne 8-) Tedy meli by byt... :)
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Rozdíl tam je a to že v té levnější je jádro r430, které jde sice odemknout na plných 16 "pipek" ale nejde příliš taktovat max tak 440MHz a má modré pcb bez přídavného napájení.
Ty drahší, které mimochodem už nejsou dostupné má červené pcb a má jádro r480, které jde také odemknou s rozdílem, že jde i dobře taktovat až na 580MHz, narozdíl má přídavné napájení.
Sapphire v tom udělal trochu bordel...tzn. že karta za 5k je vlastně po flashi biosu totožná jako x800xl, která stojí kolem 7k..takže stále dobrý kup..
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Nevim nechci se hadat ale nezda se mi ze by ATI udelala neco takoveho a vrazila GTO2 jadro R430... :o I kdyby se ho chtela jen zbavit...U GTO se to vi ale i u tech je to rarita kdyz chytnes R430 ale neznam nikoho kdo by mel GTO2 s jadrem R430...
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

Jedna "nepovedena" serie GTO2 melo jadro r430, to ale muzete klidne vyreklamovat!
bzzz
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

To DonMichal: Na trixx se vykašli a použij ATitool. Jednak zjistíš vše o své kartě a taky ti z ní pomůže dostat maximum výkonu.

To Micis89: Fireblady mám dvě. Kupoval jsem je hlavně kvůli garanci jádra 480 a pamětí 1,6ns. S jednou jsem navýsost spokojen (OC 636/1300 při použití A.C.Silencera). Díky vysokému přetaktování se dostává výkonem na úroveň GTO2, a to bez nároků na přídavné napájení. Druhá karta je však slabší, zatím je pouze osazena originálním chladičem a OC se pohybuje okolo 550/1200 (teď to nevím zcela přesně). I tak dosahuje s AMD na 2400 MHz v 3DMarku05 nad 5800 bodů, což není špatné. V každém případě je nutné co nejdříve vyměnit originální chladič za Silencera. Dojde k utišení a díky lepšímu chlazení se i OC může trochu zvednout.

Upřímně ale musím říct, že pokud bych skládal své PC teď, šel bych do GTO2. Možnosti taktování jader R480 jsou velmi rozdílné, takže se může stát, že některý kus GTO Firebladu nepůjde vysoko přetaktovat. Pokud se toto stane u GTO2, přítomnost plných 16 pipelines umožní dosažení i tak velmi dobrých výsledků v porovnání se současnou konkurencí ve střední třídě.
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

to freemem
575/1260
Mohl bys nahodit pár fotek jak ten pencil mod vypadá u tebe v reálu ? :roll:
ntb lenovo i5/1660Ti
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

tady je vmod na X8xx PCIe s modrým PCB..otázkou je, jak to bude sedět... http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=2184

tady jsou klasické AGP mody na červené PCB...ovšem netuším, jestli se to dá aplikovat i na PCIe... http://www.techpowerup.com/articles/ove ... mods/101/2
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

Meridius píše:tady je vmod na X8xx PCIe s modrým PCB..otázkou je, jak to bude sedět... http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=2184
...sedi to na Sapphire X800GTO aj fireblade a ultimate!
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

PET5 píše:Moje GTO Fire jede při plné zátěži na 618/1240 s originálním chladičem (vysavačem) od Sapphire pod 70st. A to ten chladič přitom cykluje mezi 50% - 80% otáčkami (řízeno v ATitool). V klidu klesá ke 30st.
Každopádně AC Silencer jsem už včera koupil a o víkendu půjde "vysavač" do věčných lovišť.
Jak si dopadl s tim chladicem...?Chci si koupit(AC Sliencer 5 Revers 2) ale ted je vsude vyprodany... :( Pasuje na GTO v poho?Ptal jsem se v prodejnach a rikali bud ze ne nebo ze nevi...Ale na jednom foru jsem videl ze pasuje tak se chci zeptat pasuje :wink:
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

...pasuje bez problemov. Ja som ale mal s nim problem. Po asi 5min. sa prestal tocit vetrak (este stastie ze som si to vsimol). Uz som to vyriesil, nechcelo sa mi ho reklamovat. :D Inak skvely chladic, len je fakt obrovsky a konkretne mne brani v cladeni chipsetu. Musel som uplne prerobit chladic chipsetu! :(
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
japonec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

16 pipek

Příspěvek od japonec »

Zdravim,

jak na 100% zjistim, jestli mam aktivnich vsech 16 pipek krome AtiTool. Diky...
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

tnema píše:to freemem
575/1260
Mohl bys nahodit pár fotek jak ten pencil mod vypadá u tebe v reálu ? :roll:
já ale nemám žádnej pencil mod, zatím :(, karta mi na 575/1260 jede s orig chladičem bez jakych koliv uprav (akorat mam bios z x850). zatím mi výkon naprosto stačí, do nějakejch hw úprav se asi pustim až karta nebude stíhat, zatím ji mám moc kratkou dobu (2měsíce) a nechci pak něco pokazit...
jinak fotky sem řešil v jinym threadu o vmodech na gto, mam je tu ve galerii, fotil sem to na porovnani s pcb klasickejch gto.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“