Propojení PC s doménou a pracovní skupinou

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to je divny, ted sem to pro jistotu jeste zkousel a normalne to jde, PC XP v domene, druhy NT workgroupa, domenovej radic nedostupnej a pripojeni sdilenyho disku bez problemu... :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

hele borci, a neexistuje nějaká systémová politika, která by tuhle věcičku zakázala :? že prostě nelze a prostě to musí být v doméně natvrdo

vím prd, ale jen tak tipuju
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

co obnáší doménový řadič (nastavení atd...) nelze to doma nějak nasimulovat?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

_Stepan píše:co obnáší doménový řadič (nastavení atd...) nelze to doma nějak nasimulovat?
no leda tak, že bys měl mašinu, na kterou bys nainstaloval nějaký Windows 2000 Server nebo 2003 server v režimu primary domain controller, to se blbě simuluje
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to nemuzes nasimulovat z jednoho duvodu, na domenovym radici je databaze (uzivatele, skupiny, pocitace...), slo by radic prenest, ale musel bys znat heslo domenoveho administratora, aby sis mohl zreplikovat radic a ten si pak donest domu...
V systemove politice Active Directory jsem nic, co by to mohlo zakazat nenasel, ani nevim, ze by neco takoveho bylo, je to preci uplne normalni autentizace... to je nejaka zahada
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Ještě jsem nenastavil Workgroup stejného jména jako doména, tak to odpo zkusím. A dám vědět. Zatím moc dík za snahu.
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugoventil »

_Stepan píše:Tak jak to popisuješ, tak to přesně dělám. Přihlásím se do NB i PC a v NB si připojím síťovou jednotku, ktera je na PC
Proc se jednoduse neprihlasis na lokalni ucet a v nem to musi jit?

Hugo
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to Hugo: ale dyť to přece dělá, jak by se přihlásil k doméně, když řadič domény není dostupný (u něj doma)
hugoventil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugoventil »

pavel.minarik píše:to Hugo: ale dyť to přece dělá, jak by se přihlásil k doméně, když řadič domény není dostupný (u něj doma)
A nepomuze zalozeni toho samyho usera v druhym pc? Jako kdyz mas v siti potrebu tisknout na druhy masine...?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pavel.minarik píše:to Hugo: ale dyť to přece dělá, jak by se přihlásil k doméně, když řadič domény není dostupný (u něj doma)
pokud jsem dobre cetl, hlasi se na domenovy ucet, k lokalnimu nezna heslo, je to mozne i bez DC
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

hlásím se na doménový účet, zkusím zjistit jestli mi neřeknou heslo k lokálnímu účtu a pak to vyzkouším.
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Tak otvírám tento starý thread protože, nyní mám v tom PC z práce admin práva (nasatavili je sami, to aby si někdo nemyslel, že jsem je získal nekalým způsobem a nechtěl třebaz z toho důvodu poradit). Zkusil jsem nainstalovat wifi adaptér, nakonfiguroval jsem IP adresu. Ping funguje, ale nevidí se. Tak jsem zkusil Hamachi, do sítě se připojím, ale nemohu ji procházet ani z jednoho PC. Když se pokouším z domácího do pracovního, tak to po mě chce uživ. jmého a heslo, ovšem to které používám pro přihlášení do PC nefunguje.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“