Poradi mi nekdo pri volbe TV Tuneru??
- P3T3R
- Začátečník
-
Poradi mi nekdo pri volbe TV Tuneru??
Zdar Kluci hele potřeboval bych poradit ohledně TV TUNERu (interni), vubec se v tech znackach nevyznam, jediny co potrebuju je to:
1, dokonale (v nejlepsi kvalite) snimani jak videa tak zvuku
2, casovany nahravani
3, ovladac
a neuskodilo by i funkce nahravani a zaroven sledovani videa (ale na tom si netrvam)
Co byste mi navrhovali??
Cena me nejak netizi, pokud to nebude nejakej hardcore!!!
2, casovany nahravani
3, ovladac
a neuskodilo by i funkce nahravani a zaroven sledovani videa (ale na tom si netrvam)
Co byste mi navrhovali??
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poradi mi nekdo pri volbe TV Tuneru??
Už to tu je nekolikratP3T3R píše:Zdar Kluci hele potřeboval bych poradit ohledně TV TUNERu (interni), vubec se v tech znackach nevyznam, jediny co potrebuju je to:
2, casovany nahravani
3, ovladac
Co byste mi navrhovali??
Leadtek Winfast 2000XP, má i time shifting včetne všeho co jsi chtel
- viki_
- Začátečník
- viki_
- Začátečník
Hlavni vyhoda PVR2000 je prave ten zmineny HW enc., kde komprese nezatezuje CPU, tzn. ze v prubehu grabovani muzes s PC normalne pracovat bez rizika vypadlych framu atp.
Tady se kdysi rozebiraly ty rozdily.
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... ht=pvr2000
Jinak Leadtek neni jedina karta na svete, co treba Hauppauge ? Ale jednoznacne bych volil kartu s HW enkoderem.
Tady se kdysi rozebiraly ty rozdily.
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... ht=pvr2000
Jinak Leadtek neni jedina karta na svete, co treba Hauppauge ? Ale jednoznacne bych volil kartu s HW enkoderem.
- MiKe[sk]
- Začátečník
-
Suhlasim s viki_ -m, mam ju a uplna spokojnost. Vrele doporucujem. Samozrejme pokial nechces vyhadzovat tolko penazi, tak staci aj ta Winfast 2000XP.
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- viki_
- Začátečník
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- viki_
- Začátečník
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Softwarový převod: přes "převodník", který je mimo hardware (železo), a musí se provést přes CPU. Proto ta nepříjemná vytíženost procesoru, která když je nad únosnou mez, tak se ztrácí při grabování snímky a dochází k nesouhře videa s audiem.
Hardwarový převod: přes "převodník", který je na samotném železe - hardwaru. Nepotřebuje ke své práci zaměstnávat CPU.
Výhody jsou, myslím, jasné.
Hardwarový převod: přes "převodník", který je na samotném železe - hardwaru. Nepotřebuje ke své práci zaměstnávat CPU.
Výhody jsou, myslím, jasné.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne softwarově si mužeš video prevadet jakymkoliv kodekem,bitratem,formatem,rozlišením chceš...
Dropframe, pri dnešnich sestavach to je spíš vyjimka.Já mam pri grabovaní videa na TVkarte softwarove vytíženi procesoru 20-35%.
čas potrebny pri dnesnich sestavach je sice delší ale já osobne volim softwatrové prevodníky kvuli možnosti nastaveni a ceně.
Je to každeho věc
Dropframe, pri dnešnich sestavach to je spíš vyjimka.Já mam pri grabovaní videa na TVkarte softwarove vytíženi procesoru 20-35%.
čas potrebny pri dnesnich sestavach je sice delší ale já osobne volim softwatrové prevodníky kvuli možnosti nastaveni a ceně.
Je to každeho věc
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem pouze tak trochu vysvětlil rozdíl mezi tím softwarem a hardwarem . Já sám používám softwarové enkodování, právě kvůli tomu nastavování - ale já jsem "hračička" a dělám si různé pokusy.
Ještě bych doplnil jednu věc: Pokud by někdo chtěl používat systém WinXP_MCE (media center), tak tam pouze tunery s hardwarovým enkodováním. Jiná eventualita tam není.
Ještě bych doplnil jednu věc: Pokud by někdo chtěl používat systém WinXP_MCE (media center), tak tam pouze tunery s hardwarovým enkodováním. Jiná eventualita tam není.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, to taky nebyla narážka na TebePatton píše:Já jsem pouze tak trochu vysvětlil rozdíl mezi tím softwarem a hardwarem . Já sám používám softwarové enkodování, právě kvůli tomu nastavování - ale já jsem "hračička" a dělám si různé pokusy.
Ale jen user aby mel více pohledu na vec od více lidi...
- viki_
- Začátečník
To jiste, ale za zminku by take stalo, ze tuner s HW encoderem samozrejme umoznuje take softwarove zpracovani. Ten HW prevodnik nemusis vubec pouzivat, kdyz budes chtit pouzit rekneme nejaky jiny soft. kodek. Jenom by me zajimalo jak casto v praxi ty vyse uvedene parametry pri grabovani z TV menis (kodek, rozliseni, bitrate...)- jednou za rok nebo za petiletku ? .Dzin píše:Hlavne softwarově si mužeš video prevadet jakymkoliv kodekem,bitratem,formatem,rozlišením chceš...
To grabujes do Huffyho ? (kdyz to kazdemu doporucujes)Dzin píše:Já mam pri grabovaní videa na TVkarte softwarove vytíženi procesoru 20-35%.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom pripade je to vyhazovaní peněz pokud s HW převodníkem budu převadět softwarověviki_ píše:To jiste, ale za zminku by take stalo, ze tuner s HW encoderem samozrejme umoznuje take softwarove zpracovani. Ten HW prevodnik nemusis vubec pouzivat, kdyz budes chtit pouzit rekneme nejaky jiny soft. kodek. Jenom by me zajimalo jak casto v praxi ty vyse uvedene parametry pri grabovani z TV menis (kodek, rozliseni, bitrate...)- jednou za rok nebo za petiletku ? .Dzin píše:Hlavne softwarově si mužeš video prevadet jakymkoliv kodekem,bitratem,formatem,rozlišením chceš...
To grabujes do Huffyho ? (kdyz to kazdemu doporucujes)Dzin píše:Já mam pri grabovaní videa na TVkarte softwarove vytíženi procesoru 20-35%.
Nedoporučuju to každemu! ale z TV nahravat tak ano, jinak grabuju do Mpeg třeba z analogové kamery.....
Každy ať si vybere sám ne?