Hlavni vyhoda PVR2000 je prave ten zmineny HW enc., kde komprese nezatezuje CPU, tzn. ze v prubehu grabovani muzes s PC normalne pracovat bez rizika vypadlych framu atp.
Tady se kdysi rozebiraly ty rozdily. http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... ht=pvr2000
Jinak Leadtek neni jedina karta na svete, co treba Hauppauge ? Ale jednoznacne bych volil kartu s HW enkoderem.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin Ignore list: Dex_Holland, facility
Softwarový převod: přes "převodník", který je mimo hardware (železo), a musí se provést přes CPU. Proto ta nepříjemná vytíženost procesoru, která když je nad únosnou mez, tak se ztrácí při grabování snímky a dochází k nesouhře videa s audiem.
Hardwarový převod: přes "převodník", který je na samotném železe - hardwaru. Nepotřebuje ke své práci zaměstnávat CPU.
Výhody jsou, myslím, jasné.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin Ignore list: Dex_Holland, facility
Hlavne softwarově si mužeš video prevadet jakymkoliv kodekem,bitratem,formatem,rozlišením chceš...
Dropframe, pri dnešnich sestavach to je spíš vyjimka.Já mam pri grabovaní videa na TVkarte softwarove vytíženi procesoru 20-35%.
čas potrebny pri dnesnich sestavach je sice delší ale já osobne volim softwatrové prevodníky kvuli možnosti nastaveni a ceně.
Je to každeho věc
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Já jsem pouze tak trochu vysvětlil rozdíl mezi tím softwarem a hardwarem . Já sám používám softwarové enkodování, právě kvůli tomu nastavování - ale já jsem "hračička" a dělám si různé pokusy.
Ještě bych doplnil jednu věc: Pokud by někdo chtěl používat systém WinXP_MCE (media center), tak tam pouze tunery s hardwarovým enkodováním. Jiná eventualita tam není.
Patton píše:Já jsem pouze tak trochu vysvětlil rozdíl mezi tím softwarem a hardwarem . Já sám používám softwarové enkodování, právě kvůli tomu nastavování - ale já jsem "hračička" a dělám si různé pokusy.
Ještě bych doplnil jednu věc: Pokud by někdo chtěl používat systém WinXP_MCE (media center), tak tam pouze tunery s hardwarovým enkodováním. Jiná eventualita tam není.
Já vím, to taky nebyla narážka na Tebe
Ale jen user aby mel více pohledu na vec od více lidi...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dzin píše:Hlavne softwarově si mužeš video prevadet jakymkoliv kodekem,bitratem,formatem,rozlišením chceš...
To jiste, ale za zminku by take stalo, ze tuner s HW encoderem samozrejme umoznuje take softwarove zpracovani. Ten HW prevodnik nemusis vubec pouzivat, kdyz budes chtit pouzit rekneme nejaky jiny soft. kodek. Jenom by me zajimalo jak casto v praxi ty vyse uvedene parametry pri grabovani z TV menis (kodek, rozliseni, bitrate...)- jednou za rok nebo za petiletku ? .
Dzin píše:Já mam pri grabovaní videa na TVkarte softwarove vytíženi procesoru 20-35%.
To grabujes do Huffyho ? (kdyz to kazdemu doporucujes)
Dzin píše:Hlavne softwarově si mužeš video prevadet jakymkoliv kodekem,bitratem,formatem,rozlišením chceš...
To jiste, ale za zminku by take stalo, ze tuner s HW encoderem samozrejme umoznuje take softwarove zpracovani. Ten HW prevodnik nemusis vubec pouzivat, kdyz budes chtit pouzit rekneme nejaky jiny soft. kodek. Jenom by me zajimalo jak casto v praxi ty vyse uvedene parametry pri grabovani z TV menis (kodek, rozliseni, bitrate...)- jednou za rok nebo za petiletku ? .
Dzin píše:Já mam pri grabovaní videa na TVkarte softwarove vytíženi procesoru 20-35%.
To grabujes do Huffyho ? (kdyz to kazdemu doporucujes)
Tak v tom pripade je to vyhazovaní peněz pokud s HW převodníkem budu převadět softwarově
Nedoporučuju to každemu! ale z TV nahravat tak ano, jinak grabuju do Mpeg třeba z analogové kamery.....
Každy ať si vybere sám ne?