Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

OBR píše:ja se napeti nebojim 1.575V GPU a 2.1V MEM je jeste v norme.
V normě pro 90nm low-k? Přesný čísla si z hlavy nepamatuju, ale vcelku pochybuju, že by se to tam ještě vešlo :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

no-X píše:
OBR píše:ja se napeti nebojim 1.575V GPU a 2.1V MEM je jeste v norme.
V normě pro 90nm low-k? Přesný čísla si z hlavy nepamatuju, ale vcelku pochybuju, že by se to tam ještě vešlo :)
Zkus si vzpomenout, nebo to najit, jasne ze tyto hodnoty jsou jen kratkodobe na testy, normalne jedu na default... viz predesly muj post.
djuras
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djuras »

OBR píše:
no-X píše: V normě pro 90nm low-k? Přesný čísla si z hlavy nepamatuju, ale vcelku pochybuju, že by se to tam ještě vešlo :)
jaky soft je nejlepsi na X1900XT???? diky chtel by sem skusit jinej soft protoze 672Mhz na jadro je fakt MALO :sad: taktovano pres ati overdrive...
i5 750 oc: 3.82Ghz 1.3425V @ Gigabite P55-UD3 @ Gigabyte Radeon HD 7970 OC WindForce na 1185mhz@1850Mhz pri 1.25v
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ati tool sem si stahul ale nikde nevidim taktovani 3D rezimu sou tam taky 2D rezimu a kdyz zaskrtnu polozku aby mi to ukazovalo napeti tak se nic nestane :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jinak pri instalaci toho ATITool_0.25b13 mi to hodi hned jak to spustim nakou tabulku mam dat yes nebo no pisou tam nedo o 2D a 3D taktech
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kde sezenu ten ATI Overclocker pres google to nemuzu nidke najit
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Atitool ti vyhodi tabulku kde je napsano toto: prejete si vypnout prepinani 2D/3D, pokud potvrdite ANO tak takty ktere nastavite budou spolecne pro 2D i 3D, to znamena ze kdyz das YES a nastavis takty 700/900 tak budes mit takty 700/900 i ve windows tak i ve hrach, ATI overclocker si stahni na www.techpowerup.com
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Stratos píše:kde sezenu ten ATI Overclocker pres google to nemuzu nidke najit
Poslal jsem ti ho na mail (obě verze; používej tu novější)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak kdyz nataktuju grafiku pres ten ati oveclocer na takty na kterych mi to bezi stabilne v CC 650\750 hodi mi 3D mark 2005 error uz nez se spusti neco s directem tak ted babo rad :(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

a jadro mi to ukazuje 1.2V a pameti 2.1V
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Kde stahnu ten ATI Overclocker? Bylo by dobry nekam dat link, nemuzu ho na tom techpowerup najit...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak se mi to povedlo :)) test probehl OK jinak na jakejch hodnotach jaky mam zvedat napeti a jaky je jeste OK aby to neshorelo :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak nezdar at nastavim v tom ati overcloceru jakekoliv takty vysledek je furt stejny stejne jako na default :( asi ten soft nechce fungovat :( a v tom ati tool sem nikde nenasel kde se nastavuje napeti jadra a pameti
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Stratos píše:tak nezdar at nastavim v tom ati overcloceru jakekoliv takty vysledek je furt stejny stejne jako na default :( asi ten soft nechce fungovat :( a v tom ati tool sem nikde nenasel kde se nastavuje napeti jadra a pameti
delas neco blbe..., bud mas nastaveno overdrive v CCC a nebo blbnes v atioverclockeru, tam musis nastavit 3d takt a potvrdit, a je to...
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

porovnani peti ruznych x1900 od nekolika vyrobcu vcetne OC, hluku, spotreby :wink:

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2695&p=1
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak na tech strankach vidim ze dou XTX vic taktit asi tam poustej vic stavy myslite ze by mi pomohlo flashnout tu moji XT na XTX? dyztak jestli mate nekdo bios na Saphire 1900XTX poslete mih ho diky
anebo kdo mate postrehy s flashovanim na XTX napiste
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

OBR píše:Atitool ti vyhodi tabulku kde je napsano toto: prejete si vypnout prepinani 2D/3D, pokud potvrdite ANO tak takty ktere nastavite budou spolecne pro 2D i 3D, to znamena ze kdyz das YES a nastavis takty 700/900 tak budes mit takty 700/900 i ve windows tak i ve hrach, ATI overclocker si stahni na www.techpowerup.com

takze kdyz dam no a pak nastavim takty dejme tomu 650\750 budou se pouzivat jenom pro 3D aplikace??
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak je to naky divoky :( jakmile nastavim v ATITOO frekvence 650\750 rozpadbe se obraz nastesti me to vratilo spatky pres VPU cover tak opravdu nechapu jak pres ten ATI tool taktit kdyz neumi 2D a 3D rezim :(((
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

tady mas XTX bios. http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ostcount=3
- tenhle jsem si flashnul do svoji safirky a jede bez problemu..
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Epidot píše:tady mas XTX bios. http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... ostcount=3
- tenhle jsem si flashnul do svoji safirky a jede bez problemu..
a ty si to skousel flashnout na XTX?
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“