Pentium M do s. 478 - zajimavy upgrade ?
- misokgb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bkf.1
- Začátečník

Tak zatím ten můj CelerM 1,4@1,96Ghz jede stabilně. Tenhle týden jsem mu dal pěkně do "těla" a zatím bez jediného náznaku, že by se mu to nějak nelíbilo
Akorát tu P4GD1 už fakt nikdo asi neseženete. Už když jsem ji sháněl já (září 2005), tak to byl dost velkej problém a řekl bych, že jsem tehdy sehnal poslední ve městě...
- bkf.1
- Začátečník

Jinak vypadá to, že Asus dělá novou desku N4L-VM se 479-kou soketem
Obrázky a nějaké kecy k tomu na tomhle fóru: http://www.overclockers.at/showthread.p ... id=2032101
- hobit
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
tak uz bezim na novem. nakonec je grafarna gainward 6600gt gs 2xdvi vivo
prvni dojmy:
- nejak jsem uz pozapomel (naposled Abit BP6) co je to full atx. uz zas couha optika ven
- w2k a vicero hardwarovych profilu je super, NANIC. novy hardware nerozdychaly, rozhod jsem se nic neopravovat a nainstalovat prozatimni druhe. pri startu jsem omylem vybral ty prvni a jely ???
- obraz je super a matroxacke srdce dostalo kolaps, asi sbohem navzdy u me pocitacove jednice
- toho cloveka od asusu, ktery navrhoval ten fukar na cpu, bych zabil ;o(
me dobre stare ticho, kde jsi, na 30W prece nepotrebuju tryskovy motor
- upgrade mne teda za desku+redukci, cpu, pameti, grafarnu, novy zdroj cca 14000,- s tim ze pouze cpu je z druhe ruky. >> nakolik by vyslo amd reseni na srovnatelnem vykonu? (seriozni otazka)
- no hned jsem otestil
superPI 46s
3dmark01 17924
vse na onom starem systemu a ovladacich z cdcek, bez jakehokoliv tuneni. a pak uz jen hral WET na pro mne neznamem rozliseni ;o)
no jde se tunit vykon a hlavne tisit
jeste pridavam 3dmark03 8619
- no a poznatek, ze integrovane zvukovky jsou jakesy tiche, ale ta je zatim nejnizsi co jsem zazil
prvni dojmy:
- nejak jsem uz pozapomel (naposled Abit BP6) co je to full atx. uz zas couha optika ven
- w2k a vicero hardwarovych profilu je super, NANIC. novy hardware nerozdychaly, rozhod jsem se nic neopravovat a nainstalovat prozatimni druhe. pri startu jsem omylem vybral ty prvni a jely ???
- obraz je super a matroxacke srdce dostalo kolaps, asi sbohem navzdy u me pocitacove jednice
- toho cloveka od asusu, ktery navrhoval ten fukar na cpu, bych zabil ;o(
me dobre stare ticho, kde jsi, na 30W prece nepotrebuju tryskovy motor
- upgrade mne teda za desku+redukci, cpu, pameti, grafarnu, novy zdroj cca 14000,- s tim ze pouze cpu je z druhe ruky. >> nakolik by vyslo amd reseni na srovnatelnem vykonu? (seriozni otazka)
- no hned jsem otestil
superPI 46s
3dmark01 17924
vse na onom starem systemu a ovladacich z cdcek, bez jakehokoliv tuneni. a pak uz jen hral WET na pro mne neznamem rozliseni ;o)
no jde se tunit vykon a hlavne tisit
jeste pridavam 3dmark03 8619
- no a poznatek, ze integrovane zvukovky jsou jakesy tiche, ale ta je zatim nejnizsi co jsem zazil
pentium m 730, asus p4gpl-x, gainward 1960pcx xp gs 128MB, kingston khx3200ak2 1GB, ibm ic35l 120GB. 3dmark01 23100b ,superpi 30,6s.
stastny majitel matrox g200 a g550dh a svych nevylepsenych oci.
- hobit
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
tak to vidim, ze ori chladic + vetrak k redukci dostane padaka. vodnika nechci. nemate tip na nejaky rozumny, hlavne tichy chlazeni, co bere v vahu, nebo se da upravit s ohledem na redukci? nejake prakticke zkusenosti tech co mate mko?
jeste mne napada nechat tam jen pasiv, ale to jsem zvedavy jak se to bude chovat.
jeste mne napada nechat tam jen pasiv, ale to jsem zvedavy jak se to bude chovat.
pentium m 730, asus p4gpl-x, gainward 1960pcx xp gs 128MB, kingston khx3200ak2 1GB, ibm ic35l 120GB. 3dmark01 23100b ,superpi 30,6s.
- misokgb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ak chces aby si tam mohol dat hocaky chladic, musis odpajkovat z redukcie jumpre na FSB a napenvno zapojit a tiez odpajkovat FDD napajaci konektor, miesto ktoreho pripajkujes kabel s molexom. Fotky su [url=http://misokgb.szm.sk/ct-479]tu[url]. Ja tam mam chladic TITAN, povodne na socket A, sponu som z neho dal dole, je celomedeny:
a prichytenie som pouzil klasicku zahradku z P4 BOX
. Sadlo to tam akurat
Inak cez vikend tam mozno namontujem TT celomedeny, je o trosku vacsi, takze by to mohlo byt cool. Inak chcem ist do Scythe Ninja 
PS: Samozrejme ten origo FAN z Titanu som dal dole a 80mm na 5V
a prichytenie som pouzil klasicku zahradku z P4 BOX
. Sadlo to tam akurat PS: Samozrejme ten origo FAN z Titanu som dal dole a 80mm na 5V
- Mike
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mozes tam dat ktorykolvek zalman 7xxx/77xx s malou upravou. Treba len obratit sponu.hobit píše:tak to vidim, ze ori chladic + vetrak k redukci dostane padaka. vodnika nechci. nemate tip na nejaky rozumny, hlavne tichy chlazeni, co bere v vahu, nebo se da upravit s ohledem na redukci? nejake prakticke zkusenosti tech co mate mko?
http://www.vrforums.com/showthread.php?t=52133
[size=0]Intel Core 2 Duo E6400 | Gigabyte GA-P965-DS3 |OCZ 2GB PC6400 Gold Gamer XTC | eVGA GeForce 7600GT KO 256MB | Seagate Barracuda 250GB 7200.10 16MB | LG GSA-4040B | SB Audigy Platinum | Logitech Z-640 | Logitech Keyboard | Logitech MX700 | Antec NeoPower 480W | Thermaltake Tsunami | 17" LCD Toshiba LD17B101
[/size]
[/size]
- v4sek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý

rozhodně dneska už ne, počkal bych na novou architekturu Conronev4sek píše:mam desku P4P800 E deluxe,grafiku leadtek A400TDH (6800),a proc mam prescott na 3,5 ale planuju 4G.Vyplatilo by se mi vubec kupovat pentium M?
nebo jestli ti výkon nestačí tak nějaký dvoujádro ale to už taky moc smysl nemá, AMD jde na novej socket a Intel na Conrone...
\\omg takovejch překlepů
- hobit
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
dik za tipy na vetraky.
nasel jsem si casove okno ve sledovani olympiady a jal se novy scot otestit (popis viz podpis):
- procak 1600/533@2400/800 s tim, ze to neni konecna, jen se mi nechtelo laborovat s casovanim pameti a je to (zatim) peknych 50%. navic byl koupeny pres bazar a mel jsem strach ze to bude horsi kousek
- pameti 400/2,5-4-4-8+PAT@400/2-3-2-6+PAT to jak si to prebrala deska vs co by pameti dle vyrobce meli umet. zajimavy je pomer fsb:pameti 133:200, ten jsem pri defaultu necekal.
- grafika 540/1050@575/1150 je bohuzel od vyrobce uz mirne taktla, ale neco tam jeste bylo, u pameti je asi jeste rezerva zanedbatelnych 10-20Hz.
- 3dmark01 18001@22804, 03 8700@9963, 05 3730@4146 superPi 46@31.
to vse s original chladici a vetraky, ktere mne ale stvou svou hlucnosti, a zadnym zvysovanim napeti. takze maximalni spokojenost.
wiruz: pentak M doporucuju i deska p4gpl-x jde, otazka na jak dlouho vydrzi a na co drive zarve? limit 2G, neni 64bit, nebude stacit vykon?
jinak k tomu, ze to jde uchladit pasivem: podle mne nejde at uz stare p3 co mam ci pM, vsechny ~30W se splhaji uz pri idle na 60°C, p3 ma strop nekde 69-70°C, pM nevim, ale staci pomalubezny vetrak a jsou v klidu pod 40°C. tim sem si odpovedel, jak se to bude chovat.
heatpipe by bylo resenim, ale tam by se muselo vyresit uchyceni.
otazka: zmena napeti, to se jako nejak prenese pomerove pres redukci? v nastaveni to zacinalo od 1.6V nahoru, coz je mimo misu. v manualu se cosi pise, ze nabidka se meni podle procesoru. v tom pripade to moje deska krute nedala. stejnak sem nic nemenil a na procesoru bylo spravnych ~1.31V. ale zajima mne to jen tak co kdybych tomu chtel pridat.
otazka: nekdo tu psal, ze jde menit nasobic. u p4gpl-x? v biosu teda ne. programem z win? jakym? diky. mate tim na mysli snizeni na 6x, ci zmenu jako takovou pro vyssi fsb, neni to blbost a blabol?
k otazkam podotykam at mne nekamenujete, ze mam bios 0301. a treba si na ne casem odpovim sam, jen mam pocitac i jako televizi (olympiada) a nebavi mne to furt restartovat.
nasel jsem si casove okno ve sledovani olympiady a jal se novy scot otestit (popis viz podpis):
- procak 1600/533@2400/800 s tim, ze to neni konecna, jen se mi nechtelo laborovat s casovanim pameti a je to (zatim) peknych 50%. navic byl koupeny pres bazar a mel jsem strach ze to bude horsi kousek
- pameti 400/2,5-4-4-8+PAT@400/2-3-2-6+PAT to jak si to prebrala deska vs co by pameti dle vyrobce meli umet. zajimavy je pomer fsb:pameti 133:200, ten jsem pri defaultu necekal.
- grafika 540/1050@575/1150 je bohuzel od vyrobce uz mirne taktla, ale neco tam jeste bylo, u pameti je asi jeste rezerva zanedbatelnych 10-20Hz.
- 3dmark01 18001@22804, 03 8700@9963, 05 3730@4146 superPi 46@31.
to vse s original chladici a vetraky, ktere mne ale stvou svou hlucnosti, a zadnym zvysovanim napeti. takze maximalni spokojenost.
wiruz: pentak M doporucuju i deska p4gpl-x jde, otazka na jak dlouho vydrzi a na co drive zarve? limit 2G, neni 64bit, nebude stacit vykon?
jinak k tomu, ze to jde uchladit pasivem: podle mne nejde at uz stare p3 co mam ci pM, vsechny ~30W se splhaji uz pri idle na 60°C, p3 ma strop nekde 69-70°C, pM nevim, ale staci pomalubezny vetrak a jsou v klidu pod 40°C. tim sem si odpovedel, jak se to bude chovat.
heatpipe by bylo resenim, ale tam by se muselo vyresit uchyceni.
otazka: zmena napeti, to se jako nejak prenese pomerove pres redukci? v nastaveni to zacinalo od 1.6V nahoru, coz je mimo misu. v manualu se cosi pise, ze nabidka se meni podle procesoru. v tom pripade to moje deska krute nedala. stejnak sem nic nemenil a na procesoru bylo spravnych ~1.31V. ale zajima mne to jen tak co kdybych tomu chtel pridat.
otazka: nekdo tu psal, ze jde menit nasobic. u p4gpl-x? v biosu teda ne. programem z win? jakym? diky. mate tim na mysli snizeni na 6x, ci zmenu jako takovou pro vyssi fsb, neni to blbost a blabol?
k otazkam podotykam at mne nekamenujete, ze mam bios 0301. a treba si na ne casem odpovim sam, jen mam pocitac i jako televizi (olympiada) a nebavi mne to furt restartovat.
- Krimi 2000
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- misokgb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
f
Problem s menenim napatia v BIOSe na tychto doskach spociva udajne v tom, ze je rozdiel ked tam osadis Retail alebo neRetail procesory. Ja mam procak Retail a najprv mi to v BIOSe vobec menit neslo. Ani na procaku Prescott! Skusal som vsetky BIOSy od 205 cez 305 a 405 - ani v jednom to neslo! Tak som sa rozhodol spravit Vcore mod:
. A odrazu co nevidim
Ked som tam napajkoval ten potak, v BIOSe mam moznost menit Vcore, tak to ma uplne prekvapilo! Akurat sa mi zda, ze napatie CPU NEREAGUJE na zmenu v BIOSe, musim to zmenit potenciometrom kolko potrebujem - da sa ale procak zadratkovat na urcite napatie, ktore Ti vyhovuje. Nasobic v BIOSe naozaj menit nejde. Da sa to cez Windoze. Poznam tri programy, ktore to dokazu: EIST - origo utilitka od Intelu, dalej Notebook Hardware Control - to je dobra utilitka, mozem si tam nastavit pri akom nasobici sa ma ake napatie pouzivat - naviac ked si na nete, nepotrebujes vysoky vykon CPU cez tento program aktivujes rezim bateria na notebooku a zhodi Ti nasobic na najmensi = 6x tzn 6x200 = 1200MHz a hned sa znizi aj automaticky napatie, takze to nebude tak kurit! Toto mam odskusane na mojom Baniasovi P-M 1600MHz
A potom stary znamy CPUMSR - tam sa da menit aj nasobic aj napatie - no s tym napatim mi to niekedy blblo... Odporucam z tychto troch pouzit Notebook Hardware Control fakt uzitocna vec
FSB potom dvihnes clockgenom, ktory ma v sebe PLL ICS954123 - ak ho nebudes vediet najst, napis, poslem Ti vsetky programy potrebne na to... Ad chladenie, do teraz som tam mal hore zmineny TITAN chladic. Vcera som tam nahodil ThermalTake chladic na socket 478, znova som tam len nahodil chladic a klasicku uchytku chladica z BOX socket 478 chladica. Teploty su super, tak 30-40 stupnov pri 80mm fane na 5V
Planujem tam Scythe Ninja alebo proste nejakeho obra s Heatpipe, kedze mam v zdroji 120mm nemusel by som na procak pouzit ziadny chladic, to teplo by odsaval zdroj von 
. A odrazu co nevidim - Shame69
- Nováček

-
Uvazujem o kupe redukcie na pentium M.
Mam dosku p4c800e deluxe a po prepocitani nakladov na upgrade sa mi to
(asi) oplati.((-;
- nemusim kupovat nove ddr2,pci express -
Pouzivam pc na nahravanie hudby a silent mam rad.
Tu je refer. z www mojej zvukovej karty Digi001 Digidesign.com,kde sa rozoberaju najlepsie vykony pc - pomer kvalita,stabilita,cena,ale hlavne vykon.
Chlapik co upgradoval na Pentium M trhol ostatne systemy..
Mam dosku p4c800e deluxe a po prepocitani nakladov na upgrade sa mi to
(asi) oplati.((-;
- nemusim kupovat nove ddr2,pci express -
Pouzivam pc na nahravanie hudby a silent mam rad.
Tu je refer. z www mojej zvukovej karty Digi001 Digidesign.com,kde sa rozoberaju najlepsie vykony pc - pomer kvalita,stabilita,cena,ale hlavne vykon.
Chlapik co upgradoval na Pentium M trhol ostatne systemy..
Pentium fans rejoice. Pentium - M Dothan has just surpassed the AMD crowd once again. Here it is. AMD users read it and weep. These Dothans are the real deal. Goodbye P4s finally!
Quote:
ASUS P4C800-E DELUXE REV 2.00 BIOS 1023 with ASUS CT-479 (PENTIUM M adapter)
pentium m 760 2MB cache
overlocked @ 2.56 GHz (FSB : 233 MHz, multi x11) PAT activated (default Vcore, stock air cooling)
RAM CORSAIR XMS 3200C2 2x1GB dual channel 2.5/3/2/5T @ 233 Mhz
graphic card ASUS N6600 AGP8x dual head (only 2D drivers 71.89 forceware)
3 ULTRA ATA 100 SEAGATE 8 MB cache drives (NTFS)
- 250 GB : 4 partitions : 3 x SYSTEM (multiboot XP x3 : DEBUG, MUSIC AND WEB) + 1 DOCUMENT (MASTER)
- 120 GB : AUX DRIVE : 1 AUDIO and 1 DATA PARTITION (data archiving) (SLAVE)
both drives are driven by INtel ICH5
- 120 GB : AUDIO DRIVE NTFS (MASTER) for audio recording
Driven by onboard Promise controller
OPTICAL DRIVES
- SAMSUNG CDR/RW DVD R/RW TS-H552B (MASTER)
- SAMSUNG combo DVD CD-R/RW SM-352B (SLAVE)
2 TFT DISPLAYS
- SAMSUNG Syncmaster 172S
- SAMSUNG Syncmaster 152B
I use a DIGI002rack under PT LE 6.9 und XP SP1
Drum Roll................................. Davec Results = 32+42!!!!!!!!!
Previously this system with P4C 2.8 GHz Northwood (s spec SL6WJ) 512 KB L2 cache
overlocked @ 3.25 GHz (FSB : 233 MHz) PAT activated :
DAVEC 32+8 (same settings), a little bit slower and unstable, but one minute recorded at the first attempt.
Go for it !
- misokgb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dufam, ze nekecnem blbost, ale v komprimacii videa/hudby vedie P4ka, resp. Netburst. Napriklad ja tocim tohto Celera na 2.3G a ide napriklad program ulead photo impact ovela horsie (dlhsie prevadza efekty...) ako na hocakom Netburst - Celer 2,4GHz Northwood 128kB L2. Celer D 2.53GHz 256kB L2, P4 1.8GHz 512kB... Tento procak je hlavne na hry. Ale ked tamten chlapik mu to vali lepsie nez s NW, tak potom preco nie. Inak odporucam redukciu aj procak zohnat pouzivane/zpodruky. Nove su strasne drahe (aspon na mna)
Procak ma vysiel na cca 1500Sk a redukcia na 400Sk, akurat na nej bol odlomeny jeden pin, inak komplet balenie ako z obchodu
Pin som si spravil vali mi to v poho
Upgrade za 2k a za tolko som predal stary procak 
- Vivec
- Středně pokročilý

záleží na tom co máš teď za procesor, jestli P4 s víc jak 3Ghz tak se to nevyplatí, sice bys měl vyšší výkon ale ne odpovídajcí ceně za P-M který je docela dost drahý (nejlevněší kolem 6k, teda pokud nechceš celra) plus 1k redukce, za 7k bych pořídil Pentium D 805 (4k), a desku s i945G chipsetem + ramky, pokud nepotřebuješ extra výkonou grafárnu (což usuzuju z toho že to máš na hudbu)
když napíšeš co máš teď zza sestavu tak to bude lepší, těžko tu nad něčim laborovat když netušim co máš
když napíšeš co máš teď zza sestavu tak to bude lepší, těžko tu nad něčim laborovat když netušim co máš
- Shame69
- Nováček

-
P4 2,8 PrescottGr8 Vivec píše:záleží na tom co máš teď za procesor, jestli P4 s víc jak 3Ghz tak se to nevyplatí, sice bys měl vyšší výkon ale ne odpovídajcí ceně za P-M který je docela dost drahý (nejlevněší kolem 6k, teda pokud nechceš celra) plus 1k redukce, za 7k bych pořídil Pentium D 805 (4k), a desku s i945G chipsetem + ramky, pokud nepotřebuješ extra výkonou grafárnu (což usuzuju z toho že to máš na hudbu)
p4C800-E Deluxe
2Gb DDR Corsair
250GB Sata Maxtor
160Gb IDE Maxtor
Procesor nemam pretaktovany,po pretaktovani to je nestabilne.
Za Ramky som dal dost penez (cca 2 roky nazad) a mam ich rad. (:
Dik za nazor.
- misokgb
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dajme tomu, ze ten Prescott by si predal tak za 3000 - 3500Sk, redukcia stoji minimalne 1000Sk, mobile P-M cca 5 - 7k. Takze minimalne 6k za mobile vybavenie. Ked Tvoj predas za 3, este minimalne 3 budes musiet doplatit, v hrach to bude urcite vykonnejsie, ale v komprimacnych programoch tazko, krom toho sa rapidne znizi spotreba a teplota! Je len na Tebe, ci das dalsie min. 3k do toho. Ja keby mam takyto procak, uz by som to nemenil, ale postavil vodu/kupil poriadny chladic - Noctua12/Scythe Ninja a pretocil co to da a pockal na nove Intel 65nm procakyShame69 píše:P4 2,8 PrescottGr8 Vivec píše:záleží na tom co máš teï za procesor, jestli P4 s víc jak 3Ghz tak se to nevyplatí, sice bys mìl vyšší výkon ale ne odpovídajcí cenì za P-M který je docela dost drahý (nejlevnìší kolem 6k, teda pokud nechceš celra) plus 1k redukce, za 7k bych poøídil Pentium D 805 (4k), a desku s i945G chipsetem + ramky, pokud nepotøebuješ extra výkonou grafárnu (což usuzuju z toho že to máš na hudbu)
když napíšeš co máš teï zza sestavu tak to bude lepší, tìžko tu nad nìèim laborovat když netušim co máš
p4C800-E Deluxe
2Gb DDR Corsair
250GB Sata Maxtor
160Gb IDE Maxtor
Procesor nemam pretaktovany,po pretaktovani to je nestabilne.
Za Ramky som dal dost penez (cca 2 roky nazad) a mam ich rad. (:
Dik za nazor.
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
nebylo by rozumne koupit desku se 775 , nejakej ten dualcore a pameti si ponechat? wim ze intel s ddr1 neni zadnej zazrak ale 2GB ram jsou 2GB ram... takze bych si koupil nejakou kombo desku a je do toho naky to p4 9xx a je to...
edit: napada mne tak jestli se vubec dela jina nez ty s i915... asi ne co? tim padem to je taky pase... intel mne fakt nebere , moc rychle menej cipsety za jeden rok ;]]
edit: napada mne tak jestli se vubec dela jina nez ty s i915... asi ne co? tim padem to je taky pase... intel mne fakt nebere , moc rychle menej cipsety za jeden rok ;]]
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- Vivec
- Středně pokročilý

je to tak, DDR jinde naž na i915 nepoužije, a tam zas nerozjede DC, na druhou stranu 2GB dneska slušně prodáMossad píše:nebylo by rozumne koupit desku se 775 , nejakej ten dualcore a pameti si ponechat? wim ze intel s ddr1 neni zadnej zazrak ale 2GB ram jsou 2GB ram... takze bych si koupil nejakou kombo desku a je do toho naky to p4 9xx a je to...
- hobit
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
tak zase par vysledku, tentokrat kolik to zere. mereno na eletro hodinach, tj vc ucinnosti zdroje apod. samo, ze to uvadim jen pro zajimavost, pro srovnani by to chtelo podrobnejsi popis nez je v podpisu.
pri idle 1600MHz (pouze icq, ftp a p2p) a uspanem monitoru:
82W
-2W pokud monitor vypnu
-2W pokud je procak na 800MHz
pri plnem vykonu 1600Mhz (gpu dokola jedna scena 3dmarku, cpu co nevyuzije 3dmark prime95, winamp, aktivni sit):
191W
+5W pokud je procak na 2400, grafika 540@575/1050@1150, z toho typuju 3W pro grafiku a 2W pro zbytek
oproti p3 jsem si pohorsil o ~10W, coz mne za rok vyjde na 350,-(4,- za 1kWh?)
zacinam verit krimimu, ze intel vyrobi pM a natluce na to 730-780, ponevadz zjistuji, ze se zmenou frekvence zere pM porad skoro stejne +/-2W. p3 se chovalo jinak, linearne se menila spotreba s frekvenci.
pokud ma nekdo jiny nazor, sem s nim, at muzem porovnavat.
jinak kolik vam zerou kompy?
pri idle 1600MHz (pouze icq, ftp a p2p) a uspanem monitoru:
82W
-2W pokud monitor vypnu
-2W pokud je procak na 800MHz
pri plnem vykonu 1600Mhz (gpu dokola jedna scena 3dmarku, cpu co nevyuzije 3dmark prime95, winamp, aktivni sit):
191W
+5W pokud je procak na 2400, grafika 540@575/1050@1150, z toho typuju 3W pro grafiku a 2W pro zbytek
oproti p3 jsem si pohorsil o ~10W, coz mne za rok vyjde na 350,-(4,- za 1kWh?)
zacinam verit krimimu, ze intel vyrobi pM a natluce na to 730-780, ponevadz zjistuji, ze se zmenou frekvence zere pM porad skoro stejne +/-2W. p3 se chovalo jinak, linearne se menila spotreba s frekvenci.
pokud ma nekdo jiny nazor, sem s nim, at muzem porovnavat.
jinak kolik vam zerou kompy?