Chladiče AMD
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Johana_z_Arku
- Začátečník

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A proc? Myslis, ze to je nejaka silena teplota?Johana_z_Arku píše:No, mi osobně by nebylo jedno jestli má procák 60*C
Dneska uz se to asi dnesnich cipu netyka, ale na me stare graficke karte Voodoo3... Ta pokud se dostatecne nezahrala
No proste hry se ze zacatku trhali, nez se cip rozpalil
Nevim, proc se to procesorum Intel vytyka, ze jsou jak kamna atd.. Tak at jsou. Me pri praci na PC nic nepali
- Johana_z_Arku
- Začátečník

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hmm a jak dloho chces provozovat ten procesor? 100letJohana_z_Arku píše:jde o to, že při vyšší teplotě klesá životnost a mnohem více se opotřebovává a taky se může spálit, když to přeženeš
Zivotnost.. To je relativni.. To ze se opotrebovava. No tak tady bych si taky dovolil nesouhlasit. Chces rict, ze za pet let bude procesor podavat mnohem horsi vysledky, protoze bude "opotrebovanej" Myslim, ze ne
Poradne chladit procesor by mi davalo smysl, jen pokud bych chtel opravdu masivne taktovat a procesor bych ,usel podchlazovat.. Jinak ne.
- Johana_z_Arku
- Začátečník

To chceš jako měnit procesor každých 6 měsíců. Všechno se opotřebovává a tudíž i procesor=> po něaké době nižší výkon a intel se momentálně chová tak, že vyrábí procesory na 3, 4 roky. Podle mě je AMD teda výhodnější. Cenově i výkonově
A64 2800+@2430Mhz, MSI K8N NF4-4X s754, AC FREEZER64, Transcend 512MB CL2,5(3-3-8 ), WD 2000JD 200GB, Gigabyte ATI RADEON X600PRO 128MB
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Johana_z_Arku
- Začátečník

Dobře, malé přirovnání.
Co by se stalo, kdyby jsi měl na prstě stálou teplotu 35*C nebo 65*C. Při 65*C se zákonitě bude více opotřebovávat. Jasně s těmi 3 roky jsem to přehnal, jenže intel už na defaultní frekvenci topí hodně. K tomu malé přetaktování a máš přímotop
Co by se stalo, kdyby jsi měl na prstě stálou teplotu 35*C nebo 65*C. Při 65*C se zákonitě bude více opotřebovávat. Jasně s těmi 3 roky jsem to přehnal, jenže intel už na defaultní frekvenci topí hodně. K tomu malé přetaktování a máš přímotop
A64 2800+@2430Mhz, MSI K8N NF4-4X s754, AC FREEZER64, Transcend 512MB CL2,5(3-3-8 ), WD 2000JD 200GB, Gigabyte ATI RADEON X600PRO 128MB
- honny
- Středně pokročilý

jednak už to není tak hrozný, a navíc ste ot...Johana_z_Arku píše:jenže intel už na defaultní frekvenci topí hodně. K tomu malé přetaktování a máš přímotop
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Johana_z_Arku
- Začátečník

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale ty porad nechapes, ze pokud procesor nedosahne kriticke hodnoty, nemuze se mu absolutne nic stat, vis. To opotrebeni je naprosto zanedbatelny.. Mam doma Intel Pentium III a to uz slape pet a pul roku naprosto v pohode. Zadne opotrebeni procesoru jsem nezaznamenal.. A to je na nem vrtulka 50x50x10. A ze jsem ho zrovna nesetril. Kompl jede denodenne.. Mnohem vic se opotrebovavaji veci, ktera konaji nejaky pohyb. Ovsem ani tak nemaji nejakou ujmu, pouze vydavaji vyssi hladinu hluku.. Napr chladice ci HDD. Investoval jsem do chladice kvuli snizeni hladiny hluku a ne kvuli snizeni teplotyJohana_z_Arku píše:Dobře, malé přirovnání.
- honny
- Středně pokročilý

Ano, topí dost, víc než A64, ale od prvních revizí jádra Presscot se to hodně zlepšilo.Johana_z_Arku píše:proč myslíš? A jaké to teda je?
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Johana_z_Arku
- Začátečník

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Johano z Arku.. Vidim, ze o taktovani a vubec o procesorech vis docela prd. Tak se prosim te nehadejJohana_z_Arku píše:To bych rád věděl, jak se ti podařilo z toho tvojeho semprona vymáčknout 3250GHz![]()
![]()
Tak nemel
BTW tech 3.2GHz dostal z toho Semprona tak, ze teplotu srazil hodne do minusovych teplot.
Pak si muze dovolit pustit do procesoru vyssi napeti, ktere by jinak bylo pro procesor pri standartnim chlazeni smrtelne. Samozrejme spickova deska je v tomto pripade samozrejmost... Jak myslis, ze se delaji rekordy v taktovani. Chladi se tekutym dusikem.. Proc asi? Aby jsem neopotreboval procesor?? TezkoCPU:AMD Sempron64 2800+@3240Mhz...(405x8)1.725V / Cool:Peltier teplota CPU: -17 stupnu
Takze promin, ze ti reknu, ale ty nemel
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Micis89
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to jo stary dobry XPecka vydrzely hodne pokud se snema slusne zachazeloMicis89 píše:ale rozhodne cim nizsi teplota tim lepsiosobne mit na procaku 60°to bych se bal ze se snim neco stane ale ty stare atlony xp vydrzely hodne i pri 80° jely v pohode
pri dobrym vodnim chlazeni si do nich mohl rvat 2V a vo nic neslo.....ale to je uz dávná historie,ale hezky se na to vzpomina......