DISK SE VUBEC NEOBJEVI VE EXPLORERU
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ZeDisDeath
- Nováček

-
DISK SE VUBEC NEOBJEVI VE EXPLORERU
Zdary lidi. Mam problem....Vyndal jsem muj starej disk z PC, je to WD 30GB, a kdyz jsem ho dal zase zpet, tak ho bios normalne najde. Ve WIN se mi taky ukaze jako nowej hardware, vsude ho proste vidim, ale v pruzkumniku nebo ve wincmd ho nevidim, takze s nim nemuzu nic delat...Poradte prosim co s tim!!
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- ZeDisDeath
- Nováček

-
- NeMeM9aA
- Začátečník

Re: DISK SE VUBEC NEOBJEVI VE EXPLORERU
Kde vsude ho vidis?
Jinak bych doporucil nejakou linux live distribuci, pokud znas aspon nejake minimalni zaklady linuxu.
Jinak bych doporucil nejakou linux live distribuci, pokud znas aspon nejake minimalni zaklady linuxu.
- ZeDisDeath
- Nováček

-
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- NeMeM9aA
- Začátečník

a co v ovladacich panelech - spravce pocitace - spravce uloznych zarizenich (nazvy jsou pouze priblizne jak je lovim z pameti)? tam bys mel videt jak je disk rozdelen, typ partitionu (NTFS, FAT, nealokovane) + prirazena pismena. Vypada to, ze se rozpadnul MBR nebo jak se to jmenuje - ztratily se udaje o rozdeleni disku, takze ted ho win vidi jako nenaformatovany. Takze skutecne nejpis nejaky zachrany soft.ZeDisDeath píše:VSUDE!Jenom ne v pruzkumniku a tak proste nemuzu koukat co je na nem....V BIOSu mi ho to najde normalne, kdyz kouknu do spravce zarizeni, tak tam ho taky najdu a pise to ze zarizeni pracuje vporadku....V linuxu neumim ani PRD.
- *EasY_TarGeT*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já nevim co s tím formátem furt máte? dyť je to strašně zbytečný.. jestli se rozpadlo MBR, tak si myslim, že stačí si stáhnout partition magic (celkem jednoduchej program na dělení disku a změnu velikostí partition bez nutnosti mazání dat) a zkusim lehce změnit velikost toho disku... třeba ho o 10 mega oříznout a on pak nejspíš znovu sestaví MBR a FAT tabulku nebo jinou (třeba NTFS)... myslim, že by to mělo problém vyřešit[CZ]mike píše:udelal bych novy format
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
- NeMeM9aA
- Začátečník

Pokud jsou na tom tedy dulezita data a system je NTFS tak bych byl s timto posupem VELMI opatrny tedy a ja osobne bych ho radsi neaplikoval.*EasY_TarGeT* píše: já nevim co s tím formátem furt máte? dyť je to strašně zbytečný.. jestli se rozpadlo MBR, tak si myslim, že stačí si stáhnout partition magic (celkem jednoduchej program na dělení disku a změnu velikostí partition bez nutnosti mazání dat) a zkusim lehce změnit velikost toho disku... třeba ho o 10 mega oříznout a on pak nejspíš znovu sestaví MBR a FAT tabulku nebo jinou (třeba NTFS)... myslim, že by to mělo problém vyřešit
- ZeDisDeath
- Nováček

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
nj ale format to spravi stejne*EasY_TarGeT* píše:já nevim co s tím formátem furt máte? dyť je to strašně zbytečný.. jestli se rozpadlo MBR, tak si myslim, že stačí si stáhnout partition magic (celkem jednoduchej program na dělení disku a změnu velikostí partition bez nutnosti mazání dat) a zkusim lehce změnit velikost toho disku... třeba ho o 10 mega oříznout a on pak nejspíš znovu sestaví MBR a FAT tabulku nebo jinou (třeba NTFS)... myslim, že by to mělo problém vyřešit
v tom pripade by ale PM napsalo chybu MBR hned na zacatku jak se spusti