DISK SE VUBEC NEOBJEVI VE EXPLORERU

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

DISK SE VUBEC NEOBJEVI VE EXPLORERU

Příspěvek od ZeDisDeath »

Zdary lidi. Mam problem....Vyndal jsem muj starej disk z PC, je to WD 30GB, a kdyz jsem ho dal zase zpet, tak ho bios normalne najde. Ve WIN se mi taky ukaze jako nowej hardware, vsude ho proste vidim, ale v pruzkumniku nebo ve wincmd ho nevidim, takze s nim nemuzu nic delat...Poradte prosim co s tim!!
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

udelal bych novy format
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

Mno to je hezky, ze bys to naformatoval. JENZE na tom disku jsou data mojeho sefa a on je chce a jestli je nedostanu tak jsem DEATH!~!!
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Re: DISK SE VUBEC NEOBJEVI VE EXPLORERU

Příspěvek od NeMeM9aA »

Kde vsude ho vidis?

Jinak bych doporucil nejakou linux live distribuci, pokud znas aspon nejake minimalni zaklady linuxu.
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

VSUDE!Jenom ne v pruzkumniku a tak proste nemuzu koukat co je na nem....V BIOSu mi ho to najde normalne, kdyz kouknu do spravce zarizeni, tak tam ho taky najdu a pise to ze zarizeni pracuje vporadku....V linuxu neumim ani PRD.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

asi je rozbitej :) ne vážně, zkus nějakou utilitku (getdataback apod) jestli ty data ještě existují, popřípadě jestli bude stačit nějaká jednoduchá oprava
[CZ]mike píše:udelal bych novy format
jestli tě ty data nemrzí, tak tohle by měla být jistota :)
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

ZeDisDeath píše:VSUDE!Jenom ne v pruzkumniku a tak proste nemuzu koukat co je na nem....V BIOSu mi ho to najde normalne, kdyz kouknu do spravce zarizeni, tak tam ho taky najdu a pise to ze zarizeni pracuje vporadku....V linuxu neumim ani PRD.
a co v ovladacich panelech - spravce pocitace - spravce uloznych zarizenich (nazvy jsou pouze priblizne jak je lovim z pameti)? tam bys mel videt jak je disk rozdelen, typ partitionu (NTFS, FAT, nealokovane) + prirazena pismena. Vypada to, ze se rozpadnul MBR nebo jak se to jmenuje - ztratily se udaje o rozdeleni disku, takze ted ho win vidi jako nenaformatovany. Takze skutecne nejpis nejaky zachrany soft.
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

[CZ]mike píše:udelal bych novy format
já nevim co s tím formátem furt máte? dyť je to strašně zbytečný.. jestli se rozpadlo MBR, tak si myslim, že stačí si stáhnout partition magic (celkem jednoduchej program na dělení disku a změnu velikostí partition bez nutnosti mazání dat) a zkusim lehce změnit velikost toho disku... třeba ho o 10 mega oříznout a on pak nejspíš znovu sestaví MBR a FAT tabulku nebo jinou (třeba NTFS)... myslim, že by to mělo problém vyřešit
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

*EasY_TarGeT* píše: já nevim co s tím formátem furt máte? dyť je to strašně zbytečný.. jestli se rozpadlo MBR, tak si myslim, že stačí si stáhnout partition magic (celkem jednoduchej program na dělení disku a změnu velikostí partition bez nutnosti mazání dat) a zkusim lehce změnit velikost toho disku... třeba ho o 10 mega oříznout a on pak nejspíš znovu sestaví MBR a FAT tabulku nebo jinou (třeba NTFS)... myslim, že by to mělo problém vyřešit
Pokud jsou na tom tedy dulezita data a system je NTFS tak bych byl s timto posupem VELMI opatrny tedy a ja osobne bych ho radsi neaplikoval.
ZeDisDeath
Nováček
Nováček

Na tom disku jsou VELICE dulezita data a je NTFS....Jakej zachranej soft byste doporucili??
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

*EasY_TarGeT* píše:já nevim co s tím formátem furt máte? dyť je to strašně zbytečný.. jestli se rozpadlo MBR, tak si myslim, že stačí si stáhnout partition magic (celkem jednoduchej program na dělení disku a změnu velikostí partition bez nutnosti mazání dat) a zkusim lehce změnit velikost toho disku... třeba ho o 10 mega oříznout a on pak nejspíš znovu sestaví MBR a FAT tabulku nebo jinou (třeba NTFS)... myslim, že by to mělo problém vyřešit
nj ale format to spravi stejne :D

v tom pripade by ale PM napsalo chybu MBR hned na zacatku jak se spusti
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“