Zaprve to NEJDE nainstalovat a za druhe to chladi za dve veci.
Kouknete jak majitel musel zmasakrovat chladice pameti aby tam vubec dostal chladic.
DNES neexistuje zadny vzduchovy chladic pro X1900XT ktery by dostatecne chladil, Ani Zalman ani Acclero X2, musime zkratka pockat a nebo koupit vodu o ktere vazne uvazuji...
OBR píše:DNES neexistuje zadny vzduchovy chladic pro X1900XT ktery by dostatecne chladil, Ani Zalman ani Acclero X2, musime zkratka pockat a nebo koupit vodu o ktere vazne uvazuji...
Kolik to ATI proboha bere? Moje 2x NVIDIA 7800GTX v SLI na 520/1400 a přetaktovaný X2 4400+ na 2750 MHz si nevezme více jak 300W (!!).
V pohodě je chladím 2x Accelero X1..
Jinak Zalman VF-700 jsem měl, podoba toho, co ukazuješ, a je to špatnej chladič. Artic Cooling dělá o třídu lepší věci. Tipoval bych si, že ta měď se na ATI za chvíli rozžhaví a ten minivětráček to nestíhá chladit, že?
Homemade nejsou jsou to original akorat od Zalman VF700, tady nejde o ne, jde o to ze dnes NEEXISTUJE v prodeji zadny chladic ktery by tuhle kartu pretaktovanou uchladil, v zakladu se ten hnusnej original chladak toci jak silenej, je to cirkularka, jadro furt pece, a na trhu neni nic cim bys to nahradil, a to je peklo.
Koupim vodu jen pro GPU a bude to, kdo to ma poslouchat.
RH> kvuli dvoum X1900 v CrossFire jsem musel koupit 620W zdroj protoze s 480W to ani nenajelo, tak si udelej predstavu sam o te mamuti spotrebe.
OBR píše:RH> kvuli dvoum X1900 v CrossFire jsem musel koupit 620W zdroj protoze s 480W to ani nenajelo, tak si udelej predstavu sam o te mamuti spotrebe.
Hm, osobně nechápu, co tam žere tolik, moje dvě NVIDIA SLI berou fakt 300W jako celá sestava, takže 500W zdroj nemá ze 40% co dělat. Navíc ATI má 90nm a NVIDIA ještě 110nm..
Jinak ale Zalman na grafiku opravdu nedoporučuji, nefunguje, ten větrák to nestíhá, má problém chladit už přetaktovanou NVIDIA, natož ATI. A to jsem jej zkoušel na max otáčky, kdy byl naprosto nechutně hlučnej a přesto chladil hůře než Artic Cooling.
Obecně, Zalman dnes moc dobré věci nedělá..
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 27. úno 2006, 15:04, celkem upraveno 1 x.
OBR píše:DNES neexistuje zadny vzduchovy chladic pro X1900XT ktery by dostatecne chladil, Ani Zalman ani Acclero X2, musime zkratka pockat a nebo koupit vodu o ktere vazne uvazuji...
Accelero to samozřejmě uchladí, tys ale určitě měl na mysli tiše
hm tak osobne mam vf700 i kdyz na ubohe 66gt,tam stiha.Nicmene jsem spis zvedavy na vf900, ma potencial uchladit diky hp lip a tiseji. Ovsem pochbuji ze bude zvladat 1900xtx
Nejak ted pozoruju odklon od vodnika na procesory, ale zacinaji se pouzivat jen na grafiky, vyrobci grafik by se meli nad sebou zamyslet...
vis, problem je v tom, ze gpu vic hreje diky poctu diskretnich soucasti...ma jich hafo... jinak kamos co ma x1900xt je pekne nastvanej..chce to kvuli tomu strelit...ma ji pretaktlou (na takty sem se nemrknul) ale i s vodnikem ma docela dost stupnu...