Nekupujte Zalman FS-V7 pro X1900XT

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Nekupujte Zalman FS-V7 pro X1900XT

Příspěvek od OBR »

Zaprve to NEJDE nainstalovat a za druhe to chladi za dve veci.

Obrázek

Kouknete jak majitel musel zmasakrovat chladice pameti aby tam vubec dostal chladic.

DNES neexistuje zadny vzduchovy chladic pro X1900XT ktery by dostatecne chladil, Ani Zalman ani Acclero X2, musime zkratka pockat a nebo koupit vodu o ktere vazne uvazuji...
chuma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chuma »

A nejsou ty chladice na pamneti nejakej home made? Docela na to vypadaj, pak by to nebyly zmasakrovany, ale typoval bych to na ucel.
Sempron 2400@220*10MHz (1,75Vspeedfan, AC coppersilent 2 rev.2 @2200 ot/min, windtunel, 50 idle 57 burn-prime ), MSI KT880 Delta, A-data VITESTA DDR 500 2*512 (2,5 3 3 6 1,8V), ASUS A9550GE/TD 420/250 (3DMark03 3545b), Hitachi 160GB 7200ot/min 8MB PATA, SBLive! Value, Koss UR-20, MX310 na hadraku, Logitech Internet Pro, TT Swing 2*12 fan, Fortron FSP350-350GTF(PF) 350W
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nekupujte Zalman FS-V7 pro X1900XT

Příspěvek od radekhulan »

OBR píše:DNES neexistuje zadny vzduchovy chladic pro X1900XT ktery by dostatecne chladil, Ani Zalman ani Acclero X2, musime zkratka pockat a nebo koupit vodu o ktere vazne uvazuji...
Kolik to ATI proboha bere? Moje 2x NVIDIA 7800GTX v SLI na 520/1400 a přetaktovaný X2 4400+ na 2750 MHz si nevezme více jak 300W (!!).

V pohodě je chladím 2x Accelero X1..

Jinak Zalman VF-700 jsem měl, podoba toho, co ukazuješ, a je to špatnej chladič. Artic Cooling dělá o třídu lepší věci. Tipoval bych si, že ta měď se na ATI za chvíli rozžhaví a ten minivětráček to nestíhá chladit, že?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Homemade nejsou jsou to original akorat od Zalman VF700, tady nejde o ne, jde o to ze dnes NEEXISTUJE v prodeji zadny chladic ktery by tuhle kartu pretaktovanou uchladil, v zakladu se ten hnusnej original chladak toci jak silenej, je to cirkularka, jadro furt pece, a na trhu neni nic cim bys to nahradil, a to je peklo.

Koupim vodu jen pro GPU a bude to, kdo to ma poslouchat.

RH> kvuli dvoum X1900 v CrossFire jsem musel koupit 620W zdroj protoze s 480W to ani nenajelo, tak si udelej predstavu sam o te mamuti spotrebe.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

OBR píše:RH> kvuli dvoum X1900 v CrossFire jsem musel koupit 620W zdroj protoze s 480W to ani nenajelo, tak si udelej predstavu sam o te mamuti spotrebe.
Hm, osobně nechápu, co tam žere tolik, moje dvě NVIDIA SLI berou fakt 300W jako celá sestava, takže 500W zdroj nemá ze 40% co dělat. Navíc ATI má 90nm a NVIDIA ještě 110nm..

Jinak ale Zalman na grafiku opravdu nedoporučuji, nefunguje, ten větrák to nestíhá, má problém chladit už přetaktovanou NVIDIA, natož ATI. A to jsem jej zkoušel na max otáčky, kdy byl naprosto nechutně hlučnej a přesto chladil hůře než Artic Cooling.

Obecně, Zalman dnes moc dobré věci nedělá..
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 27. úno 2006, 15:04, celkem upraveno 1 x.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

ty pasivy na pamětech jsou od firmy Swiftek, od Zalamna jsem nikdy podobný neviděl a pokud je začal kopírovat od Swifteku tak to potěš pánbůh

já se ani nedivim že to neuchladí, oproti referenčnímu bych mu tipoval 1/3 hmotnost...
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nekupujte Zalman FS-V7 pro X1900XT

Příspěvek od Radim Štěpanec »

OBR píše:DNES neexistuje zadny vzduchovy chladic pro X1900XT ktery by dostatecne chladil, Ani Zalman ani Acclero X2, musime zkratka pockat a nebo koupit vodu o ktere vazne uvazuji...
Accelero to samozřejmě uchladí, tys ale určitě měl na mysli tiše
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Uchladi to Accelero ale v zakladnich taktech a ja mel na mysli pretaktovanou kartu a to bohuzel nestiha.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

hm tak osobne mam vf700 i kdyz na ubohe 66gt,tam stiha.Nicmene jsem spis zvedavy na vf900, ma potencial uchladit diky hp lip a tiseji. Ovsem pochbuji ze bude zvladat 1900xtx
Nejak ted pozoruju odklon od vodnika na procesory, ale zacinaji se pouzivat jen na grafiky, vyrobci grafik by se meli nad sebou zamyslet...
.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vis, problem je v tom, ze gpu vic hreje diky poctu diskretnich soucasti...ma jich hafo... jinak kamos co ma x1900xt je pekne nastvanej..chce to kvuli tomu strelit...ma ji pretaktlou (na takty sem se nemrknul) ale i s vodnikem ma docela dost stupnu...
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“