XP se vypnou

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

XP se vypnou

Příspěvek od LeváRuka »

Ahoj, potřeboval bych poradit, mám problém s XP SP2, zatím se mě nepodařilo vidět začátek ale už se třikrá stalo, že se systém normálně vypnul (jako bych dal start-vypnout). Problém je v tom, že netuším čím by to mohlo být. Viry jsem hledal, nic, spy jsem hledal taky nic, na HW to podle mě nevypadá. Zajímavý je to že to udělalo už dvakrát ve čtvrtek kolem 15:00 - 16:00 a jednou v úterý kolem 14:00 .
Měl jsem podezření na nějakou zradu od automatických aktualizací ale ty jsou nastavený pomocí zásad skupiny a automatický restart je zakázaný (navíc se počítač nerestartne ale vypne) .

Díky za rady
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

no tu je otazne ci sa na teba niekto "nenapichol". popripade zrada nejakeho softu. Nemas nahodou JetAudio? normalny prehravac avsak da sa v nom nastavit vypnutie Win. urcite to dokazu aj ine programy tak si skus spomenut ci sa to nezacalo diat po nejakej instalacii alebo aktualizacii...
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Přesně tak. Podívej se na programy co ti běží na pozadí. Bude to na 99% tím, pokud se systém, jak píšeš, legitimně vypíná.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Klidne muze jit o HW poruchu. zdroj nebo prehrivani CPU, Cokoliv
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Geeker píše:Klidne muze jit o HW poruchu. zdroj nebo prehrivani CPU, Cokoliv
V tom případě by došlo k tvrdému resetu, případně záseku. Ne "že se systém normálně vypnul (jako bych dal start-vypnout)".
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Předně se podívej co je ve win event logu. Tyto náhlá vypnutí se do něho někdy zaznamenávají.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Lukke píše:
Geeker píše:Klidne muze jit o HW poruchu. zdroj nebo prehrivani CPU, Cokoliv
V tom případě by došlo k tvrdému resetu, případně záseku. Ne "že se systém normálně vypnul (jako bych dal start-vypnout)".
Nemuselo pokud ma nastavene ACPI Shutdown temperature. Tak se system normalne vypne.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Běžící programy jsem kontroloval Hijackem a nic podezřelýho tam nebylo, mám pocit že se to začalo dělat až po poslední vlně záplat od MS ale nejsem si tím jistej, taky jsem vrtal do automatických aktualizací, ale ty snad kompl nevypínají :?
Zajímavý je že se to stalo dvakrát ve čtvrtek kolem 15-16 a jendou v úterý kolem 14:00 .

Asi zkusím vypnout ty automatický aktualizace a podívat se na ten log.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“