BIOS is not installed

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ClearVision
Nováček
Nováček

BIOS is not installed

Příspěvek od ClearVision »

Mam mensi/vetsi problem.pri najeti systemu mi to vyhodi hlasku ze BIOS neni nainstalovan.XP mi nabehnou normalne.jumperem jsem vymazal pamet a ze stranek MSI stahnul novy BIOS a pri resetu to same.Poradi nekdo, ceho bych se mel asi chytnout?
Konfigurace: MB MSI K8T Neo socket 754, AMD 64 3200+ clawhammer, SATA Maxtor 200GB,Saphire Radeon X700 128MB

//edit Wilik - presun z rad o koupi
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Nedelá to SATA Raid řadič? Zkus vypnout Raid v Biosu.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Fifi píše:Nedelá to SATA Raid řadič? Zkus vypnout Raid v Biosu.
dyk mu nejde BIOS
ClearVision
Nováček
Nováček

To jsem udelal,ale stale stejne.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Myslím, že tam bios je, jinak by to ani nevědělo odkud to má bootovat. Kdy ti to říká, jako stupeň bootování, nebo když se do něj snažíš dostat? Jde se do něj dostat?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Question:

Getting BIOS not installed message as computer boots.

Additional information:

This document also refers to users who are encountering the error message: "BIOS not installed because there are no drives attached".

Answer:

This message is generated by computers with SCSI / RAID controllers when no bootable drive is detected on the controller. This is not an error message unless you have a bootable drive on the SCSI / RAID or you are wanting to use a SCSI or RAID drive.

//Zkusil bych to ještě jednou. Řešením je připojit diskové pole, nebo vypnout tuto funkci. Na chod PC to nemá žádný vliv. Jen trošičku zpomaluje bootování.
Naposledy upravil(a) Fifi dne ned 5. bře 2006, 17:21, celkem upraveno 2 x.
ClearVision
Nováček
Nováček

Jinak pouzivam desku MSI K8T Neo a jsou tam 2x2 sloty pro SATA. prvni 2 jsou na VT8237 a ty dalsi 2 na promise 20378.mam to na VT8237.Velky rozdil?Uz jsem to zkousel prehodit,ale neuspesne a nejak se mi do dalsich neuvazenych kroku nechce
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Tuto desku neznám, ale dal bych jej na SB (VT8327) a potom se pokusil přídavny Promise řadič úplně vypnout. Je možné, že tam bude nabídka kolik SATA portů má deska podporovat. Nebo taky přímo vypnutí řadiče. Chce si to s tím trošku pohrát. MSI má většinou velmi solidní manuály, takže bych hledal pomoc tam.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zkusil bych to ještě jednou. Řešením je připojit diskové pole, nebo vypnout tuto funkci. Na chod PC to nemá žádný vliv. Jen trošičku zpomaluje bootování.

A poradite kde a jak ho mam vypnout? BIOS tam samozrejme je, ale ta hlaska se ukazuje stale
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

[ot] Neudělal jsi si duplicitní registraci, že?[/ot]

Zkoušel jsi už ten manuál? Přece nechceš, aby to v něm hledali jiní za tebe.
ravie
Začátečník
Začátečník

Mám tento problém taky

Příspěvek od ravie »

Zdravím,
můj kamarád má tento problém taky, a dokonce stejná nebo podobná deska. Už několik měsíců mu to blbne...nejdřív se mu rozhodily v BIOSu hodiny a teďka PC nabíhá do oken jěnom někdy, když naběhne, tak už se seká, vůbec nejde třeba vypalování...SATA disk tam je, RAID je vypnutý.
Nemůže to být třeba baterkou na desce?
Ravie
i5, 8GB RAM, R7 270. A super bedna - 3R systems R700, plus nějaká ta Noctua :)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“