BIOS is not installed
Moderátor: Eddward
- ClearVision
- Nováček

-
BIOS is not installed
Mam mensi/vetsi problem.pri najeti systemu mi to vyhodi hlasku ze BIOS neni nainstalovan.XP mi nabehnou normalne.jumperem jsem vymazal pamet a ze stranek MSI stahnul novy BIOS a pri resetu to same.Poradi nekdo, ceho bych se mel asi chytnout?
Konfigurace: MB MSI K8T Neo socket 754, AMD 64 3200+ clawhammer, SATA Maxtor 200GB,Saphire Radeon X700 128MB
//edit Wilik - presun z rad o koupi
Konfigurace: MB MSI K8T Neo socket 754, AMD 64 3200+ clawhammer, SATA Maxtor 200GB,Saphire Radeon X700 128MB
//edit Wilik - presun z rad o koupi
- Fifi
- Středně pokročilý

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- ClearVision
- Nováček

-
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Fifi
- Středně pokročilý

Question:
Getting BIOS not installed message as computer boots.
Additional information:
This document also refers to users who are encountering the error message: "BIOS not installed because there are no drives attached".
Answer:
This message is generated by computers with SCSI / RAID controllers when no bootable drive is detected on the controller. This is not an error message unless you have a bootable drive on the SCSI / RAID or you are wanting to use a SCSI or RAID drive.
//Zkusil bych to ještě jednou. Řešením je připojit diskové pole, nebo vypnout tuto funkci. Na chod PC to nemá žádný vliv. Jen trošičku zpomaluje bootování.
Getting BIOS not installed message as computer boots.
Additional information:
This document also refers to users who are encountering the error message: "BIOS not installed because there are no drives attached".
Answer:
This message is generated by computers with SCSI / RAID controllers when no bootable drive is detected on the controller. This is not an error message unless you have a bootable drive on the SCSI / RAID or you are wanting to use a SCSI or RAID drive.
//Zkusil bych to ještě jednou. Řešením je připojit diskové pole, nebo vypnout tuto funkci. Na chod PC to nemá žádný vliv. Jen trošičku zpomaluje bootování.
Naposledy upravil(a) Fifi dne ned 5. bře 2006, 17:21, celkem upraveno 2 x.
- ClearVision
- Nováček

-
- Fifi
- Středně pokročilý

Tuto desku neznám, ale dal bych jej na SB (VT8327) a potom se pokusil přídavny Promise řadič úplně vypnout. Je možné, že tam bude nabídka kolik SATA portů má deska podporovat. Nebo taky přímo vypnutí řadiče. Chce si to s tím trošku pohrát. MSI má většinou velmi solidní manuály, takže bych hledal pomoc tam.
- Návštěvník
-
- Fifi
- Středně pokročilý

- ravie
- Začátečník

Mám tento problém taky
Zdravím,
můj kamarád má tento problém taky, a dokonce stejná nebo podobná deska. Už několik měsíců mu to blbne...nejdřív se mu rozhodily v BIOSu hodiny a teďka PC nabíhá do oken jěnom někdy, když naběhne, tak už se seká, vůbec nejde třeba vypalování...SATA disk tam je, RAID je vypnutý.
Nemůže to být třeba baterkou na desce?
Ravie
můj kamarád má tento problém taky, a dokonce stejná nebo podobná deska. Už několik měsíců mu to blbne...nejdřív se mu rozhodily v BIOSu hodiny a teďka PC nabíhá do oken jěnom někdy, když naběhne, tak už se seká, vůbec nejde třeba vypalování...SATA disk tam je, RAID je vypnutý.
Nemůže to být třeba baterkou na desce?
Ravie
i5, 8GB RAM, R7 270. A super bedna - 3R systems R700, plus nějaká ta Noctua