pomoc - nestartuje PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pomoc - nestartuje PC

Příspěvek od vincentik »

potrebuji poradit, mam tuto sestavu Amd 64 bit 3000+(939), pamet 2x512 DDR 400MHz, gr. kartu Sapphire x800 GTO2, MB DFI Infinity nF4, minuly tyden jsem reklamoval MB kdyz mi prisla tak jsem opet vse zapojil a pri spusteni PC se vubec nezapnul monitor ani HDD, proste nic cerna obrazovka a PC nic, zadny zachrochtani HDD, vetracky na procesoru, grafice, zdroji se toci, vsehno se zda normalni, kontroloval jsem kabel na napejni karty vsechno v pohode, nevite vcem by byl problem??? Diky za info

//edit Dzin: změn si nicneříkající nazev threadu!!!
//edit Jája: přesun z ostatní HW, upraven název
//edit Wilik: presun z rad o koupi :wink:
//Jája: jsem se uklikl :oops:
//Lord: a je to u me
stifmajster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc

Příspěvek od stifmajster »

vincentik píše:potrebuji poradit, mam tuto sestavu Amd 64 bit 3000+(939), pamet 2x512 DDR 400MHz, gr. kartu Sapphire x800 GTO2, MB DFI Infinity nF4, minuly tyden jsem reklamoval MB kdyz mi prisla tak jsem opet vse zapojil a pri spusteni PC se vubec nezapnul monitor ani HDD, proste nic cerna obrazovka a PC nic, zadny zachrochtani HDD, vetracky na procesoru, grafice, zdroji se toci, vsehno se zda normalni, kontroloval jsem kabel na napejni karty vsechno v pohode, nevite vcem by byl problem??? Diky za info
a co mas za zdroj???
CPU:Amd opteron 144 @2600mhz,MB:DFI LP ut Nf3,GPU:Ati radeon 9600 se ,RAM:2x512 400mhz (2.5-3-3-7@200mhz) (2.0-2-2-5@133mhz),HDD:40gb seagate ATA,POWER:400 wat(12cm fun),REPRO:5.1 creative.!
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincentik »

zdroj mam 400W
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc

Příspěvek od vincentik »

stifmajster píše:
vincentik píše:potrebuji poradit, mam tuto sestavu Amd 64 bit 3000+(939), pamet 2x512 DDR 400MHz, gr. kartu Sapphire x800 GTO2, MB DFI Infinity nF4, minuly tyden jsem reklamoval MB kdyz mi prisla tak jsem opet vse zapojil a pri spusteni PC se vubec nezapnul monitor ani HDD, proste nic cerna obrazovka a PC nic, zadny zachrochtani HDD, vetracky na procesoru, grafice, zdroji se toci, vsehno se zda normalni, kontroloval jsem kabel na napejni karty vsechno v pohode, nevite vcem by byl problem??? Diky za info
a co mas za zdroj???
zdroj mam 400W
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Zkontroluj CMOS. Jednou se mi stalo, ze byl blbe preplej :D
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincentik »

Agaga píše:Zkontroluj CMOS. Jednou se mi stalo, ze byl blbe preplej :D
vcera jsem zkousel clear CMOS a nic, tak jsem zkusil jinej zdroj a pak uz MB vubec nenastartoval jenom blika prerusovane ledka na MB takhle se mi to stalo pred tydnem u te same desky tak jsem ji vyreklamoval a dnes budu opet reklamovat vubec nevim co to zpusobuje.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

To může být procesorem. Vytáhni ho z patice a překontroluj, případně pusť PC bez procáku. Mělo by pípat nějaký ten kód..
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincentik »

XPM píše:To může být procesorem. Vytáhni ho z patice a překontroluj, případně pusť PC bez procáku. Mělo by pípat nějaký ten kód..
taky jsem si myslel ze to bude procesorem tak jsem ho vyzkousel v jinem PC a ten fungoval, zkousel jsem to nabehnout i bez neho ale nic. Vubec nic nepipalo. tak fakt nevim uz jsem poslal MB k reklamaci tam musi mit ze mne radost.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

kdyz to das na stul mimo Case dela to take?
....ze by to byl MELOUN
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincentik »

Lord píše:kdyz to das na stul mimo Case dela to take?
diky vsem za info, vcera mi prisla nova deska vsehno jsem zapojil a funguje bez problemu. Akorat fakt nevim vcem byl problem :?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jo já mam tedka uplne stejnej problem s DFI a opteronem co jsem pretocil na 3.1 ghz....chvilu to fungovalo a najednou se se pc vyplo a nic to nedela...jenom se pohne vetracek ve zdroji a na procaku a dal ani tuk....jenom doufam ze jsem neodparil opterona to bych se sel zastrelit :lol:

jestli chcipla deska tak to bude v poho...
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincentik »

Highlander píše:jo já mam tedka uplne stejnej problem s DFI a opteronem co jsem pretocil na 3.1 ghz....chvilu to fungovalo a najednou se se pc vyplo a nic to nedela...jenom se pohne vetracek ve zdroji a na procaku a dal ani tuk....jenom doufam ze jsem neodparil opterona to bych se sel zastrelit :lol:

jestli chcipla deska tak to bude v poho...
ja jsem procik taky mel pretocenej a fungovalo to asi tyden, ale vymena MB mi pomohla technici sice kroutili hlavou ze to neni mozne u DFI, za 14 dni reklamovat 2x MB ale ted to fuguje bez problemu tak to ukus mozna ti to pomuze jako mne.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no tak jsem zjistil ze umrela deska.... :( proste z niceho nic jak kdyz spadne cihla na zem je deska death :(

vsechny komponenty vali dál....ale deska nechce nabehnout :(
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincentik »

Highlander píše:no tak jsem zjistil ze umrela deska.... :( proste z niceho nic jak kdyz spadne cihla na zem je deska death :(

vsechny komponenty vali dál....ale deska nechce nabehnout :(
jj, to jsou uplne stejne priznaky jako u mne. proste deska je kaput.
jenom by mne zajimalo co to zpusobuje
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Měl jsem podobný problém, občas se počítač zapnul občas ne. Dvojitá reklamace a teď čekám, kdy přijde třetí deska... Při každém zapnutí byl vymazaný CMOS (jumper zapojen správně).
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vincentik »

X-COM píše:Měl jsem podobný problém, občas se počítač zapnul občas ne. Dvojitá reklamace a teď čekám, kdy přijde třetí deska... Při každém zapnutí byl vymazaný CMOS (jumper zapojen správně).
to mi teda rekni jak je mozne aby byl vymazany CMOS, to fakt nechapu
ja jsem taky kontroloval jumper a byl zapojen spravne. Tak snad do 3 tice zakladka ti bude fungovat.
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

při čtení tohoto tématu se celkem nestačím divit... všude na fóru se dočítám DFI rullez, DFI král, ale na druhou stranu se v tomto tématu ukazuje, že jsou schopný vytuhnout bez důvodu a varování! ještěže věřím GigaBytu - zatím taktuju jak šílenej a nepodařilo se mi narazit na jedinej problém (artefakty se nepočítají žene :) )

abych se vrátil z OT tak ta znulovaná CMOSka může být klidně aji špatně zasunutou baterkou v desce a nebo uplně vyprahlou, že to neudrží. já vim, že to sou funglovky desky, ale cokdyž se kluci korejský sekli :)
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

vincentik píše:to mi teda rekni jak je mozne aby byl vymazany CMOS, to fakt nechapu
ja jsem taky kontroloval jumper a byl zapojen spravne. Tak snad do 3 tice zakladka ti bude fungovat.
Ani technici z firmy nevěděli, tak se to poslalo výrobci jako chybu a uznali to.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

*EasY_TarGeT* píše: znulovaná CMOSka může být klidně aji špatně zasunutou baterkou v desce a nebo uplně vyprahlou, že to neudrží. já vim, že to sou funglovky desky, ale cokdyž se kluci korejský sekli :)
OT: sorry, zjistil sem, že to sou kluci z Tajwanu :wink: :-D
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
vincentik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

a je to tady znova

Příspěvek od vincentik »

opět MB nefunguje, včera jsem zapojil další HD SATA do compiku a opět MB nefunguje chová se úplně stejně jako předchozí situaci, nejde zapnout jenom bliká přerušovaně led dioda Power-Standbay, tak fakt nevím proč je tomu tak, tak zkusím zase po 4 reklamovat zakladku DFI Infinity nf4, nevíte někdo co mit takhle může žrát MB???
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“