//edit Dzin: změn si nicneříkající nazev threadu!!!
//edit Jája: přesun z ostatní HW, upraven název
//edit Wilik: presun z rad o koupi
//Jája: jsem se uklikl
//Lord: a je to u me
Moderátoři: Walker1134, PKBO

a co mas za zdroj???vincentik píše:potrebuji poradit, mam tuto sestavu Amd 64 bit 3000+(939), pamet 2x512 DDR 400MHz, gr. kartu Sapphire x800 GTO2, MB DFI Infinity nF4, minuly tyden jsem reklamoval MB kdyz mi prisla tak jsem opet vse zapojil a pri spusteni PC se vubec nezapnul monitor ani HDD, proste nic cerna obrazovka a PC nic, zadny zachrochtani HDD, vetracky na procesoru, grafice, zdroji se toci, vsehno se zda normalni, kontroloval jsem kabel na napejni karty vsechno v pohode, nevite vcem by byl problem??? Diky za info

zdroj mam 400Wstifmajster píše:a co mas za zdroj???vincentik píše:potrebuji poradit, mam tuto sestavu Amd 64 bit 3000+(939), pamet 2x512 DDR 400MHz, gr. kartu Sapphire x800 GTO2, MB DFI Infinity nF4, minuly tyden jsem reklamoval MB kdyz mi prisla tak jsem opet vse zapojil a pri spusteni PC se vubec nezapnul monitor ani HDD, proste nic cerna obrazovka a PC nic, zadny zachrochtani HDD, vetracky na procesoru, grafice, zdroji se toci, vsehno se zda normalni, kontroloval jsem kabel na napejni karty vsechno v pohode, nevite vcem by byl problem??? Diky za info

vcera jsem zkousel clear CMOS a nic, tak jsem zkusil jinej zdroj a pak uz MB vubec nenastartoval jenom blika prerusovane ledka na MB takhle se mi to stalo pred tydnem u te same desky tak jsem ji vyreklamoval a dnes budu opet reklamovat vubec nevim co to zpusobuje.Agaga píše:Zkontroluj CMOS. Jednou se mi stalo, ze byl blbe preplej

taky jsem si myslel ze to bude procesorem tak jsem ho vyzkousel v jinem PC a ten fungoval, zkousel jsem to nabehnout i bez neho ale nic. Vubec nic nepipalo. tak fakt nevim uz jsem poslal MB k reklamaci tam musi mit ze mne radost.XPM píše:To může být procesorem. Vytáhni ho z patice a překontroluj, případně pusť PC bez procáku. Mělo by pípat nějaký ten kód..

ja jsem procik taky mel pretocenej a fungovalo to asi tyden, ale vymena MB mi pomohla technici sice kroutili hlavou ze to neni mozne u DFI, za 14 dni reklamovat 2x MB ale ted to fuguje bez problemu tak to ukus mozna ti to pomuze jako mne.Highlander píše:jo já mam tedka uplne stejnej problem s DFI a opteronem co jsem pretocil na 3.1 ghz....chvilu to fungovalo a najednou se se pc vyplo a nic to nedela...jenom se pohne vetracek ve zdroji a na procaku a dal ani tuk....jenom doufam ze jsem neodparil opterona to bych se sel zastrelit![]()
jestli chcipla deska tak to bude v poho...

to mi teda rekni jak je mozne aby byl vymazany CMOS, to fakt nechapuX-COM píše:Měl jsem podobný problém, občas se počítač zapnul občas ne. Dvojitá reklamace a teď čekám, kdy přijde třetí deska... Při každém zapnutí byl vymazaný CMOS (jumper zapojen správně).

Ani technici z firmy nevěděli, tak se to poslalo výrobci jako chybu a uznali to.vincentik píše:to mi teda rekni jak je mozne aby byl vymazany CMOS, to fakt nechapu
ja jsem taky kontroloval jumper a byl zapojen spravne. Tak snad do 3 tice zakladka ti bude fungovat.

OT: sorry, zjistil sem, že to sou kluci z Tajwanu*EasY_TarGeT* píše: znulovaná CMOSka může být klidně aji špatně zasunutou baterkou v desce a nebo uplně vyprahlou, že to neudrží. já vim, že to sou funglovky desky, ale cokdyž se kluci korejský sekli