Vypínající se WD 800JB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
laajosh
Nováček
Nováček

Vypínající se WD 800JB

Příspěvek od laajosh »

Zdravím!Mám WD 800JB,funguje dobře,už ho mám dlouho,ale celou dobu mě dělá problém,kdy se při nečinosti záhadně vypne - ozve se cvaknutí,a PC se
sekne.Řešil jsem to tak,že jsem měl puštěný winamp a ve většině případů to bylo v pohodě.
Nyní mám nový SATA disk,na něm nový systém,takže jsem myslel,že když se mi tato WD800JB vypne,tak by to nemělo mít vliv,ale bohužel už je to tu zas.Teď nevím jsetli ho mám úplně odstavit,ale má 80G a jinak je v pohodě,nebo nový firmware a nebo to bude zdrojem,ale už jsem tady četl,že někdo tady řešil to samé,ale zdrojem to nebylo.
Díky moc za každou radu!
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me se toto stavalo obcas pri vysokem oc.
jinak v biosu bych vypnul vypinani pri necinnosti pokud to jde
laajosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od laajosh »

právě bios už jsem prošel,ale nikde ani zmínka o něčem takovém.
mám pocit že se tahle chyba občas vyskytuje u tohoto typu disku.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypínající se WD 800JB

Příspěvek od Stepa »

laajosh píše:Zdravím!Mám WD 800JB,funguje dobře,už ho mám dlouho,ale celou dobu mě dělá problém,kdy se při nečinosti záhadně vypne - ozve se cvaknutí,a PC se
sekne.Řešil jsem to tak,že jsem měl puštěný winamp a ve většině případů to bylo v pohodě.
Nyní mám nový SATA disk,na něm nový systém,takže jsem myslel,že když se mi tato WD800JB vypne,tak by to nemělo mít vliv,ale bohužel už je to tu zas.Teď nevím jsetli ho mám úplně odstavit,ale má 80G a jinak je v pohodě,nebo nový firmware a nebo to bude zdrojem,ale už jsem tady četl,že někdo tady řešil to samé,ale zdrojem to nebylo.
Díky moc za každou radu!
koukam nejsem sam komu to delalo :wink:

po mem badani jsem zjistil ze to delalo napajeni....jestli to maj nejak de*ilne vyreseny,ale stacilo podlozit elektroniku disku u molexu a je to v poho
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
laajosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od laajosh »

díky,omrknu to.ještě jsem se dočetl že by to mohlo být tím,že disk je v fast režimu,tak to dělalo u maxtoru
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

a co na to S.M.A.R.T.?
gt3200
Nováček
Nováček

Příspěvek od gt3200 »

Mám stejný problém u WD80 , po naběhnutí WinXP se pokaždé během 1-2 minut sekne. Občas se disk vůbec nedetekuje.

Při startu PC u detekce disku to hlásí toto :
Smart Failure Predicted on Primary Master
Immediately back-up your data and replace your harddisk drive
A failure may be imminent
* Athlon XP 2200+ * Spire Whisper Rock IV * Abit NF7 2.0 * 2x 256MB Kingmax DDR 500MHZ Dual Channel * WD 200GB ATA + Maxtor 160GB ATA * GigaByte GF FX5500 128MB * DVD-RW Sony * Proview 19" * Case Modecom * Zdroj Chieftec 300W ATX * Repro : Encore P-705 *
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

gt3200 píše:Mám stejný problém u WD80 , po naběhnutí WinXP se pokaždé během 1-2 minut sekne. Občas se disk vůbec nedetekuje.

Při startu PC u detekce disku to hlásí toto :
Smart Failure Predicted on Primary Master
Immediately back-up your data and replace your harddisk drive
A failure may be imminent
Tak udělej, to, co ti to píše a reklamuj disk
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“