Pentium M do s. 478 - zajimavy upgrade ?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmmm, to mi ta spotreba zase o tolik lepsi neprijde, ja se svou P4 3,4GHz a 6800LE mam bez zateze se vsim 110W a pri zatezi do 230W

ted me ale napada ze to bude taky dost ovlivnene LCD, zere jen 20W, takze to je o trochu lepsi, ale i tak bych celak min
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
brin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brin »

Me spotreba neprekroci 35W:) Mam notebook:)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No, tak jak je to s tou spotrebou PM v desktopu? Vzdyt je to blbost aby tolik bral. Nemuze prece nikdy vzit vic nez maximum co by vzal v notebooku a to bude tak kolem 40W i pri maximalnim taktu. Ja chci davat PM do PC prave kvuli te spotrebe aby se mi snizila, a zaroven doufam ze budu mit i vykonejsi stroj nez ted kdyz ho taktnu (premyslim bud o 1,73 nebo 2,0 / 533 / 1MB L2) takze ty by mely byt s vykonem snad jinde nez nynejsi P4 co tam mam (2,0A /400/512 L2)
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

ZdenekSveda píše:No, tak jak je to s tou spotrebou PM v desktopu? Vzdyt je to blbost aby tolik bral. Nemuze prece nikdy vzit vic nez maximum co by vzal v notebooku a to bude tak kolem 40W i pri maximalnim taktu. Ja chci davat PM do PC prave kvuli te spotrebe aby se mi snizila, a zaroven doufam ze budu mit i vykonejsi stroj nez ted kdyz ho taktnu (premyslim bud o 1,73 nebo 2,0 / 533 / 1MB L2) takze ty by mely byt s vykonem snad jinde nez nynejsi P4 co tam mam (2,0A /400/512 L2)
No že by si někdo pořizoval jinej procesor kvůli nižší spotřebě, to jsem ještě neslyšel :)
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No, tak to slysis poprve ! hlavne by me zajimalo jestli si vazne pomuzu, jak spotrebou, tak vykonove. (ja bych spotrebu mozna taky neresil, kdybych nemel zapnutej PC 24/7, to uz se pak na elektrice pekne projevi)
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

ZdenekSveda píše:No, tak to slysis poprve ! hlavne by me zajimalo jestli si vazne pomuzu, jak spotrebou, tak vykonove. (ja bych spotrebu mozna taky neresil, kdybych nemel zapnutej PC 24/7, to uz se pak na elektrice pekne projevi)
Tak spotřebou si pomůžeš hodně, stejně tak výkonem. Otázka je, jestli ti cena procesoru stojí za tu menší spotřebu
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tak jestli to poznam i na vykonu, tak mi zase na nejakou dobu ten novej CPU vydrzi, takze si platim spis za vykon nez za mensi spotrebu - ta mi to maximalne muze casem kompenzovat.
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

No já zatim se svým Celerem M 1.4@2.0Ghz jsem max spokojenej;) Chodim do práce, takže každej den mi jede komp tak max 5 hodin a o výkendu někdy tak 12 h max. Ale v poho procík zvládá overclock jakoby ani nebyl přetaktovanej. Jinak v Doomovi 3 mám 39 FPS a na Opteronu64 3000+ je 42 FPS. Jinak na tom Opteronu byla akorát trošku silnější grafika (Leadtek 6600GT GTH) než moje Gigabyte 6600GT.
hobit
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hobit »

to ZdenekSveda:
zda se ti 80W moc?
- je to vcetne ucinnosti zdroje rekneme 80-85%
- asusy+redukce nejsou na mobilnim cipsetu jak aopeny, zas ale jdou pekne taktovat
- pri vsech trech 800/1600/2400Mhz procaku mi pameti bezi na 400Mhz
- idle u mne znamena uspany/vypnuty monitor (rozdil 2W), vytizeni procaku rekneme 0-1% a aktivni sit, jede mi pri tom p2p, ftp, icq, takze disk se nezastavi.
- krom komponent v podpisu jedna mys, klavesnice, cd-rw, pci sitovka navic (je i na desce), pci televizni/radio karta
- mam v kompu grafarnu 6600gt, ktera by mela zrat odhadem ve 2d 20W, v 3d az 70W.

u p3 tulene na 1.3Ghz krom desky, pameti, gk matrox g550, stejna sestava, navic pci zvukovka, mi to zralo v idle 74W, pokud jsem fsb shodil ze 100 na 66, tj pameti i procak, zralo to 66W.
holt dnes topi vic nejen gk, ale i desky.

to bkf1:
to si pis, ze spotreba je u mne jedno z dulezitych kriterii, na kolejich mi to bylo jedno a stejne jsem mel p3, ted doma kdyz chci mit pocitat zapnuty 24/7 alias v kuse tak kazdych 10W dolu je 350,- za rok.
kdyz mam spotrebu o 30W nizsi nez Wiruz, tak za ty tri roky, nez upgraduju deska+procak+pameti+gk usetrim 3150,- pokud nepujdou ceny energii nahoru (pak i vic) a to klidne muzu do toho kompu navic vrazit.
navic nizsi tep vykon se lip chladi nebo tisseji chladi

to ZdenekSveda:
- urcite se da snizit spotreba mene nenazranou gk (ja volil kvuli 2xDVI), ale asi to bude znamenat mensi 3d vykon
- vybrat desku s mobilnim cipsetem, ale ty se nedaj pretaktit o 50%

a ja do to sel ze dvou duvodu:
- nabidka procaku za 2500,- kdyz stal 6000,-
- 3d vykon sestavy ve hrach kde je srovnatelna ci vede mezi amd a desktop intelem (osobne hraju asi jen 6 3d her, z nichz jen jedna potrebuje dx9, ale uz mne nebavilo to hrat na matroxce 800x600 bez efektu)

na kompilace programu, editaci medii apod urcite najdes lepsi procaky, ale ja dam pocitaci zabrat jen ve 3d hrach. na 2d cad, kancelarinu a net mi stacila p3. ale urcite min zere. stejnak je v mem pocitaci nejpomalejsi disk a stve me nejcasteji (a to jeste davam pri koupi prednost kapacite pred rychlosti)
pentium m 730, asus p4gpl-x, gainward 1960pcx xp gs 128MB, kingston khx3200ak2 1GB, ibm ic35l 120GB. 3dmark01 23100b ,superpi 30,6s.
stastny majitel matrox g200 a g550dh a svych nevylepsenych oci.
bkf.1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bkf.1 »

Když si vezmeš kolik ročně utratíš za kraviny tak spotřeba PC je absolutně zanedbatelná;) No a teplotu procáku si snad hlídá každej ;) Právě kvůli teplotě jsem si ho koupil, protože samozřejmě krom nenáročného chlazení z toho ještě plynou přetaktovávací výhody ;)
hobit
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hobit »

osobne si myslim, ze ja osobne za rok propalim pc-kem vic penez, nez kolik do nej prumerne rocne vrazim. takze spotrebu musis brat do nakladu.

navic je u mne pc vic uzitkovym zbozim a samozrejmosti jako vybavy domacnosti (coz je pro mne financni skatulka kde pc patri), nez konickem.
ale samo, ze me bavi se v pc stourat. proto treba prispivam na tuhle diskuzi, ale celkove u nej urcite stravim min casu nez treba pred peti lety.

no a mam minimalne tri konicky nepocitaje opacne pohlavi, ktere jsou financne narocnejsi nez ono pc, tak proc je vrazet do nej.
pentium m 730, asus p4gpl-x, gainward 1960pcx xp gs 128MB, kingston khx3200ak2 1GB, ibm ic35l 120GB. 3dmark01 23100b ,superpi 30,6s.
stastny majitel matrox g200 a g550dh a svych nevylepsenych oci.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“