PC bez mechanik a disku do 35000Kc - na hrani ;)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
pilarius
Začátečník
Začátečník

PC bez mechanik a disku do 35000Kc - na hrani ;)

Příspěvek od pilarius »

Stavim novy pocitac (zamereni hry, internet, video)...bez HDD, bez mechanik, monitor, repro, klavesnici i mys uz mam...ted jen procesor, grafarnu, RAMky, zakladku, zdroj a bednu. Procesor asi Intel D 930, RAM - 1,5GB neznackovy, zakladku nejakej Intel nebo Asusku, to neni dulezity, to dovybereme...zdroj nejakej 450W a bednu jakoukoliv . Potreboval bych akorat poradit, jestli je ten D 930 dostacujici. AMD mi neradte, je ted technologicky dost pozadu (mel jsem 2 AMD, nejsem zaujaty).

Nejvetsi dilema mam s grafickou kartou, Nvidia i Radeon jsou ted dost vyvazeni...nejvic uvazuju nad 7800GT nebo X1800XT (u obou 256MB verze).

U her bych nejradsi behal tak anizotropni nebo jiny filtr, 4xAA, rozliseni 1024*768. Nevite, ktera to zvladne lepe ? Staci mi odkaz na nejake aktualni porovnani, ja uz si to rozeberu...nasel jsem akorat stara srovnani s prvnimi ovladaci pro Radeon kartu takze neobjektivni.

Takze hlavne:
1, znackova RAM 1GB rychlejsi : neznackova 1,5GB pomalejsi
2, GF 7800GT(X - ale ta cena :shock: ) : Radeon X1800XT
3, kvuli UT2007 a memu castemu multitaskingu Intel dualcore : AMD dualcore

Diky za rady panove :) . A docela jsem pospichal a je to muj prvni postik tady tak pokud je to ve spatne sekci nebo se to uz nekde resilo tak mi prosim nenadavejte, diky :-D .

EDIT:mam 35000Kc na nakup
Naposledy upravil(a) pilarius dne sob 25. bře 2006, 17:34, celkem upraveno 3 x.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Pentium D930 je skvělá volba, a pod něj jedině ASUS, nejlíp s chipsetem i975X, ale ani s i955X neuděláš chybu

s grafikou počkej na testy rodiny GeForce7900, hlavně půjdou dolů ceny...

zdroj je jasnej Enermax Liberty, nebo klidně i Tagan, Seasonic...

a ram vem klidně horší ale rozhodně 2GB, klidně bych se nebál vzít nějaký DDR2 533Mhz s CL3

a bedna je dost na tobě co se ti líbí, doporučit můžu třeba Chieftec, AOpen,...
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PC bez mechanik a disku do +-30k

Příspěvek od Radim Štěpanec »

pilarius píše:AMD mi neradte, je ted technologicky dost pozadu (mel jsem 2 AMD, nejsem zaujaty).
Za tuhle hlášku bys měl dostat za uši, AMD a Intel jsou momentálně srovnatelné ( Conroe sem netahej ).

Ad. sestava myslím, že jsou v téhle cenové kategorii přibližně 2 možnosti a jejich variace.

Platforma Intel
Intel Pentium D 920, ASUS P5WD2-E Premium, Kingston 2 x 1024MB HyperX 750MHz DDR2 CL4 (4-4-4-12) , tichý chladič dle uvážení ( Scythe Ninja, CM Hyper 6 + ), 7800GT ( Forsa, ASUS, GB ), zdroj kvalitní > 500W ( Tagan 530W, Enermax Liberty, Seasonic 530 ), Case ( YY-5601 [muj oblibenec], prostě dle vkusu ) - cca 28000-30000

Platforma AMD

AMD Opteron 165, A8R32-MVP DELUXE ( CX3200 ), Kingston 2 x 1024MB HyperX 400MHz DDR CL2 (2-3-2-6-1), 7800GT ( Forsa, ASUS, GB ), zdroj kvalitní > 500W ( Tagan 530W, Enermax Liberty, Seasonic 530 ), Case ( YY-5601 [muj oblibenec], prostě dle vkusu ) - cca 28000-30000
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Radim Štěpanec píše:...
AMD vs. Intel nejsou jen procesory, jde o celou platformu kde Intel naprosto vede se svejma chipsetama

navíc 7800GT už dávno neseženeš, už se nevyrábí, nastupuje řade 7900

radši D930, sice je dražší, ale má Enchanted Speed Step, neboli snižuje frekvenci když je nevytíženej, to 920ka nemá (pokud ale chceš taktovat tak klidně vem 920, aspoň ušetšíš)

a doporučovat Hyper 6 na chlazení...větší shit sem neviděl
na Intel je lepší vuít něco co fouká na desku kvůli mosfetům, kondíkům ale i chipsetu, takže XP120 + nějakej papst je mnohem lepší volba
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Na 7900 se mi cekat nechce...rad bych to koupil uz ted o prazdninach, mam jeste AGP 4x zakladku :D . A 3 roky bez formatovani WXP takze zelvicka lezouci do schodu :-D .

Takze z 7800GT oproti X1800XT spis tu Geforcku ? A ten procesor jsem vybral dobre ? Zbytek nejak skopnu z toho co sem napisete, diky :D .
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

pilarius píše:Na 7900 se mi cekat nechce...
nic proti, ale 7900 uz vysla :-D
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:
AMD vs. Intel nejsou jen procesory, jde o celou platformu kde Intel naprosto vede se svejma chipsetama

radši D930, sice je dražší, ale má Enchanted Speed Step, neboli snižuje frekvenci když je nevytíženej, to 920ka nemá (pokud ale chceš taktovat tak klidně vem 920, aspoň ušetšíš)

na Intel je lepší vuít něco co fouká na desku kvůli mosfetům, kondíkům ale i chipsetu, takže XP120 + nějakej papst je mnohem lepší volba
ad. AMD vs Intel - chipsety VIA, ULI a ATI jsou silně v pohodě, bohužel je nejrozšířenější NF, ale nejproblémovější.

ad. VGA 7800GT jsou naprosto běžně dostupné, stojí cca 8300,-

předpoklad přetaktování je bych řekl na místě, takže proto 920, ale záleží na financích

ad. Hyper 6+ je to klasika jako ninja apod, nikdy nepoužívám originály větráky. Jde jen o náklonost ke značce.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pilarius píše:Na 7900 se mi cekat nechce...rad bych to koupil uz ted o prazdninach, mam jeste AGP 4x zakladku :D . A 3 roky bez formatovani WXP takze zelvicka lezouci do schodu :-D .

Takze z 7800GT oproti X1800XT spis tu Geforcku ? A ten procesor jsem vybral dobre ? Zbytek nejak skopnu z toho co sem napisete, diky :D .
7900 je již na trhu, bohužel je horší dostupnost, dorazilo jen pár kusů.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

No dobre, hned se na me vrhate :-D . Jak rikam, stavim tyhle prazdniny takze jeste jednou, 7800GT, nebo X1800XT nebo pockat na dodani 7900GT nebo investovat do 7800GTX ? Posledni slovo :D . S taktovanim moc zkusenosti nemam, ale kvuli nemu bych jiny vetrani nekupoval, taktoval bych jenom drobnosti co zvladne BOX vetracek...

Neda se mnou nekdo odbornejsi pres ICQ at to mam on-line ? 8-)
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

pilarius píše:No dobre, hned se na me vrhate :-D . Jak rikam, stavim tyhle prazdniny takze jeste jednou, 7800GT, nebo X1800XT nebo pockat na dodani 7900GT nebo investovat do 7800GTX ? Posledni slovo :D . S taktovanim moc zkusenosti nemam, ale kvuli nemu bych jiny vetrani nekupoval, taktoval bych jenom drobnosti co zvladne BOX vetracek...

Neda se mnou nekdo odbornejsi pres ICQ at to mam on-line ? 8-)
Pokud bys sehnal za podobnou cenu X1800XT, pak ji, jinak 7800GT. 7900GT jsou dražší. Pokud nebudeš taktovat, tak box postačí.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak ještě jednou: 7800GT není dostupná a za její cenu je 7900GT která je srovnatelná s 7800GTX, to to mám napsat červeně? a navíc už je i dostupná
nevim jestli se ti tejdem čekání nevyplatí za takovou cenu...sou to tvoje peníze

to Radim Štěpanec: chipesty VIA sou snad ještě tragičtější jak NF4, ULi sem u nás snad ani neviděl a měl si ho v ruce? asi ne co? (myslim jako NB, o tom že jsou u ATI jako SB vim), a ATI chipset- testoval si ho? máš s nim dlouhodobý zkušenosti? taktéž pochybuju...silně v pohodě možná jsou pokud na nich jen hraješ hry, ale jakmile chceš něco víc tak se můžeš jít zahrabat

a Hyper 6 je možná stejný konstruce jako Ninja ale chladí naprosto tragicky ;-)
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:tak ještě jednou: 7800GT není dostupná a za její cenu je 7900GT která je srovnatelná s 7800GTX, to to mám napsat červeně? a navíc už je i dostupná
nevim jestli se ti tejdem čekání nevyplatí za takovou cenu...sou to tvoje peníze

to Radim Štěpanec: chipesty VIA sou snad ještě tragičtější jak NF4, ULi sem u nás snad ani neviděl a měl si ho v ruce? asi ne co? (myslim jako NB, o tom že jsou u ATI jako SB vim), a ATI chipset- testoval si ho? máš s nim dlouhodobý zkušenosti? taktéž pochybuju...silně v pohodě možná jsou pokud na nich jen hraješ hry, ale jakmile chceš něco víc tak se můžeš jít zahrabat

a Hyper 6 je možná stejný konstruce jako Ninja ale chladí naprosto tragicky ;-)
Živím se prodejem výp. techniky, takže vše co jsem zde napsal vychází z mých skušeností. Takže napadat někoho bez informací je trochu out.

7800GT jsou běžně dostupné, 7900GT bylo jen pár kusů, co mají obchody, navíc převážně Leadtek, který je na tom s kvalitou svých VGA tragicky spolu s MSI ( některé řady ).

Takže ULI i ATI jsem měl, hodně se prodávají ULI 1695 ( SLI 2x16 ). s 480 se prodávaly DFI Expert, vesměs spokojenost s výjimkou SB.

Chladič byl pouze návrh, dle zájmu kupce, klidně by mu stačil i Freezer
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

U nas tu 7800GT maji, tak proto s ni normalne pocitam... Nebyl bys ochotnej to se mnou probrat pres ICQ ? A co ta ATI X1800XT ? Mela byt puvodne konkurentem pro 7800GTX tak jak to dopadlo v nejakych testech s aktualnima ovladacema ? Nic poradneho jsem nenasel...

A ptam se jak moc by se ten tyden cekani vyplatil na vykonu...na cene pri takhle velky castce se ze 2k nezblaznim (bude to skoda ale nejak to preziju...prodam soucasny pocitac aj.).
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja bych bud pockal na conroe (to bude bomba,AMD bude mrtve), nebo bych koupil:DFI Expert,AMD Opteron 165/X2 dle libosti,2x1GB DDR400 Corsair XMS a za zbyle prachy ty ostatni zbytka,ale zaklad bych nechal takto,intel na hry vubec netahat,nejsem zaujatej,naopak je mi Intel milejsi,ale az bude conroe
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak mi laskavě ikaž 5 obchodů kde jí maj skaldem, možná že v nějakym jednu budou mít, ale tomu bych zrovna běžná dostupnost neřikal...
pro tvojí informaci sem prolez něco kolem 20ti obchodů, nikde...

a imho http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842862
tahle X1900XT za 14k bude stejně mnohem lepší, a je skladem

to h4__: proč ne Intel na hry? kvůli 5ti fps?
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Zeeman.CZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeeman.CZ »

Gr8 Vivec píše:

A je ten Enhanced Speed Step funkcni u procesoru ktere jsou momentalne v prodeji? Protoze jsem cetl tento nazor: http://www.svethardware.cz/art_doc-6317 ... D8F1A.html
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Zeeman.CZ píše:
A je ten Enhanced Speed Step funkcni u procesoru ktere jsou momentalne v prodeji? Protoze jsem cetl tento nazor: http://www.svethardware.cz/art_doc-6317 ... D8F1A.html
nie,neni
ono predava sa tento kus
SL94R
ale existuje i SL8WR,ale asi tazko ho zozenies,dovie ci sa dostal aj do predaja
Co som cital tak na jednom fore som nasiel zo steppingu B1 len jeden kus Pentia 4 651 ktory mal zapaty EIST
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Jak uz jsem psal jinde tak jsme slozili tohle:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31376
http://www.okcomputers.cz/cpu-intel-pen ... z/d-55050/
http://www.okcomputers.cz/asus-p5wd2-std/d-53864/
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36464
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33659
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33853

Jinak bylo mi 2x receno, ze ten D920 co maji oni v nabidce EIST ma. Ale abych pravdu rekl je mi to celkem sumafuk...kdyz to uchladi BOXan na 3Ghz tak budu spokojenej at to EIST ma nebo ne...
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Takze dostal jsem dalsich 5000...takze celkem 35000. Ale je to absolutni strop ! Navic nevim za kolik v OKcomputers, takze je lepsi tedy nejaka mezera pokud mi budete davat linky treba z Czechcomputeru.
Co byste vylepsili na tomto:

Pentium D 920
Asus P5WD2 - Intel 955X
Kingston DIMM 1024MB DDR II 750MHz KHX6000D2/1G
Leadtek WinFast PX7900 GT TDH 256MB, PCI-E (ale mozna tam bude Ati X1800XT, porad se nemuzu rozhodnout)
Enermax Liberty 500W
AeroCool AeroEngine Jr.-SS

Hodily by se linky na nejaky doplnkovy vetracky at to nezahreju prilis... Mozna jiny chlazeni nez BOX na CPU. Mozna pridat na nejake komponente (MB, RAM ?). Poradte.
jinak:
1, hluk je mi fuk
2, absolutni strop celku 35000Kc
3, pokud neco zbyde tim lepe...zbytek bych hodil na nejakou TV kartu nebo HDD nebo neco podobneho...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“