vymena singlecore za dualcore

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
ludo
Nováček
Nováček

vymena singlecore za dualcore

Příspěvek od ludo »

Vie mi niekto poradit ako nadstavit windows ked sa vymeni singlecore procak za dualcore. Alebo treba nanovo instalovat winy. Dikes
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

windows nastavovat nemusis. Dokonce by nemusela byt nutna ani reinstalace.
0118 999 881 999 119 7253
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

pokud máš ovšem WinXP proffesional, home verze s víc než jedním CPU (jádrem) pracovat neumí.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Honny píše:pokud máš ovšem WinXP proffesional, home verze s víc než jedním CPU (jádrem) pracovat neumí.
Ale to snad ani ne... :lol: :lol: :lol: :lol: I Home umí dualcore !!! :wink:

Mrkni na podporované verze třeba tady (je to napsaný úplně dole):

http://support.microsoft.com/?id=896256

P.S.: Snad to Shadow neoznačí za warez. :lol: :lol:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Shit píše:
Whoops... :oops: Já žil v domění, že to neumí... :|
Shit píše:P.S.: Snad to Shadow neoznačí za warez. :lol: :lol:
:twisted:

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Honny píše:
Shit píše:P.S.: Snad to Shadow neoznačí za warez. :lol: :lol:
:twisted:
Vysvětlím, co tím myslím:

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=60766&start=0
:D
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

Kdyz jsem prechazel ja z singlecore na dualcore, tak NEBYLO potreba nic delat, az na instalaci dualcore hotfixu...jinak mi padal system. :)
asistent
Začátečník
Začátečník

Proč dualcore ?

Příspěvek od asistent »

Protože si chci postavit svůj první počítač, narazil jsem i na otázku zda vybrat singlecore nebo dualcore CPU. Je nějaký seriozní důvod pro dualcore, když počítač je používán především na hry popřípadě video. Někde ve fórech jsem četl, že hry s dc neuvažujou, takže stejně není využit. Osobně se tedy klaním k variantě rychlejší sc. A Vy ?
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
kvoco
Začátečník
Začátečník

Re: Proč dualcore ?

Příspěvek od kvoco »

asistent píše:Protože si chci postavit svůj první počítač, narazil jsem i na otázku zda vybrat singlecore nebo dualcore CPU. Je nějaký seriozní důvod pro dualcore, když počítač je používán především na hry popřípadě video. Někde ve fórech jsem četl, že hry s dc neuvažujou, takže stejně není využit. Osobně se tedy klaním k variantě rychlejší sc. A Vy ?
neni pravda....dualcore je bud rovnako rychly alebo rychlejsi na tej istej frekvencii
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
dumar
Začátečník
Začátečník

Re: Proč dualcore ?

Příspěvek od dumar »

kvoco píše:
asistent píše:Protože si chci postavit svůj první počítač, narazil jsem i na otázku zda vybrat singlecore nebo dualcore CPU. Je nějaký seriozní důvod pro dualcore, když počítač je používán především na hry popřípadě video. Někde ve fórech jsem četl, že hry s dc neuvažujou, takže stejně není využit. Osobně se tedy klaním k variantě rychlejší sc. A Vy ?
neni pravda....dualcore je bud rovnako rychly alebo rychlejsi na tej istej frekvencii
Naprosty souhlas s Kvoco :)
Naposledy upravil(a) dumar dne čtv 16. bře 2006, 22:24, celkem upraveno 1 x.
AMD 9800X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
asistent
Začátečník
Začátečník

Proč dualcore ?

Příspěvek od asistent »

To je pravda, dc by měl být rychlejší při té samé frekvenci.
Ale pokud se dívám na poměr cena/výkon ?
Pokud jsou na stejné frekvenci, pak dc je zajisté dražší a to tak, že o dost, nemám pravdu ?

P.S. Tak jsem koukal na eShopy a máte samozřejmě pravdu - cenově vycházejí sc a dc při té samé frekvenci velmi, velmi stejně :o
Takže díky za radu - přehodnotím svůj výběr k MB, která zatím leží sama (v krabici) :oops:
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

zdravim, tady na pct se psalo nekdy par mesicu dozadu ze dualcore zatim ve hrach nepoznam.ovsem jak se zda, tak silne ano, vzhledem k tomu ze kamos ma E6400 nekde na 2.13Ghz a ja opterona 144 na 2.7ghz, tak takovej supreme commander nebo CC TW mu jedou mnohem plynulejs.a to to ma na nizsi frekvenci, ano, vetsi L2, ale precejen.jako slysel sem , ze si s tim poradi lip C2D.a ted nekde zase ctu, ze az vyjde crysis, tak je to "prvni" hra ktera s DC bude umet pracovat.a pritom se to uz v supreme commanderovi projevi.
teda spis me zajima, jestli ma cenu se svym socketem 939 (desku fakt nebudu vylepsovat, bych musel i ramky atd atd) protat tohle a koupit si nakyho opterona kterej ma 2MB L2 a je hlavne DC.jestli to poznam.
diky
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)
Dwarf_CZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dwarf_CZ »

No vono asi i kdyby to Core Duo mělo jedno jádro tak bude rychlejší :) ...prostě lepší architektura atd..
Co se týče toho Suprema, tak zrovna to je jedna z mála her, která víc jader využije už ted(hlavně při véélkym počtu jednotek)
Sám řešim přesně stejnej problém, taky mám Opt144 2,7Ghz a kvůli supremu uvažuju koupit opt165.
V poslední době u mě ale spíš převládá názor, že investovat 5k do mrtvýho sc939 je na prd a radši koupim nějakou novou grafiku co vyjde (ted mam 7600GT) ta se přecejenom zatim vyplatí víc než dualcore a v nouzi pude hodit za rok do komplet novýho kompu.
Tou dobou už bude dualcore když né nutnost, tak určitě hoodně velká výhoda.
Opteron 144 @ 2,7Ghz (1.4V) + Scythe Ninja Plus, DFI Infinity Ultra + Zalman NB47, 2x1GB A-DATA DDR500 ,Sapphire Radeon X1950XT, Maxtor 120GB ATA + 250GB SATA2, Enermax Liberty 500W
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

2dwarf: existuje c2d s jednym jadrom a vola sa to core solo a na debaty o vykone C2D vs CS su tu ine sekcie a tredy

co sa tyka vyberu dc vs sc tak si pozri toto porovnanie v hrach http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp ... XPS=&EXPA=
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

2 jadra clovek pozna v tom smyslu a ted doufam ze nekecam - ovladace od grafiky dokazou castecne vyuzit druhe jadro kery se flaka takze nejakej prinos to ma pokud hra nepodporuje dve jadra. Uz ted existuji hry ktere 2 jadra umi zaprahnout otazka je jak dobre. Suprem commander dve jadra umi - http://forumz.tomshardware.com/games/Du ... 94969.html
takze reklamni kecy ohledne crysis berte s rezervou (jako vsechny reklamni kecy) a pokud muzu OT k tomu c2d rek bych, ze vykon na jadro je u o144 na 2,7 a c2d na 2,13 je +-stejnej. Otazka je :) co ostatni casti pocitace - vykon grafiky (supreme commander je hodne zavislej na gpu), pamet i sbernice ...
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“