vymena singlecore za dualcore
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- ludo
- Nováček

-
vymena singlecore za dualcore
Vie mi niekto poradit ako nadstavit windows ked sa vymeni singlecore procak za dualcore. Alebo treba nanovo instalovat winy. Dikes
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- honny
- Středně pokročilý

pokud máš ovšem WinXP proffesional, home verze s víc než jedním CPU (jádrem) pracovat neumí.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Shit
- Odborník PCT

Ale to snad ani ne...Honny píše:pokud máš ovšem WinXP proffesional, home verze s víc než jedním CPU (jádrem) pracovat neumí.
Mrkni na podporované verze třeba tady (je to napsaný úplně dole):
http://support.microsoft.com/?id=896256P.S.: Snad to Shadow neoznačí za warez.
- honny
- Středně pokročilý

Whoops...Shit píše:
Shit píše:P.S.: Snad to Shadow neoznačí za warez.![]()
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Shit
- Odborník PCT

Vysvětlím, co tím myslím:Honny píše:Shit píše:P.S.: Snad to Shadow neoznačí za warez.![]()
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=60766&start=0- filda2003
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- asistent
- Začátečník

Proč dualcore ?
Protože si chci postavit svůj první počítač, narazil jsem i na otázku zda vybrat singlecore nebo dualcore CPU. Je nějaký seriozní důvod pro dualcore, když počítač je používán především na hry popřípadě video. Někde ve fórech jsem četl, že hry s dc neuvažujou, takže stejně není využit. Osobně se tedy klaním k variantě rychlejší sc. A Vy ?
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
- kvoco
- Začátečník

Re: Proč dualcore ?
neni pravda....dualcore je bud rovnako rychly alebo rychlejsi na tej istej frekvenciiasistent píše:Protože si chci postavit svůj první počítač, narazil jsem i na otázku zda vybrat singlecore nebo dualcore CPU. Je nějaký seriozní důvod pro dualcore, když počítač je používán především na hry popřípadě video. Někde ve fórech jsem četl, že hry s dc neuvažujou, takže stejně není využit. Osobně se tedy klaním k variantě rychlejší sc. A Vy ?
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
- dumar
- Začátečník

Re: Proč dualcore ?
Naprosty souhlas s Kvocokvoco píše:neni pravda....dualcore je bud rovnako rychly alebo rychlejsi na tej istej frekvenciiasistent píše:Protože si chci postavit svůj první počítač, narazil jsem i na otázku zda vybrat singlecore nebo dualcore CPU. Je nějaký seriozní důvod pro dualcore, když počítač je používán především na hry popřípadě video. Někde ve fórech jsem četl, že hry s dc neuvažujou, takže stejně není využit. Osobně se tedy klaním k variantě rychlejší sc. A Vy ?
Naposledy upravil(a) dumar dne čtv 16. bře 2006, 22:24, celkem upraveno 1 x.
AMD 9800X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
- asistent
- Začátečník

Proč dualcore ?
To je pravda, dc by měl být rychlejší při té samé frekvenci.
Ale pokud se dívám na poměr cena/výkon ?
Pokud jsou na stejné frekvenci, pak dc je zajisté dražší a to tak, že o dost, nemám pravdu ?
P.S. Tak jsem koukal na eShopy a máte samozřejmě pravdu - cenově vycházejí sc a dc při té samé frekvenci velmi, velmi stejně
Takže díky za radu - přehodnotím svůj výběr k MB, která zatím leží sama (v krabici)
Ale pokud se dívám na poměr cena/výkon ?
Pokud jsou na stejné frekvenci, pak dc je zajisté dražší a to tak, že o dost, nemám pravdu ?
P.S. Tak jsem koukal na eShopy a máte samozřejmě pravdu - cenově vycházejí sc a dc při té samé frekvenci velmi, velmi stejně
Takže díky za radu - přehodnotím svůj výběr k MB, která zatím leží sama (v krabici)
PC1: MB: MSI Eclipse SLI s.1366,BIOS v.1C; MEM: Mushkin 3x2GBB DDR3-1800;CPU: Intel Core i7-930; VGA: Sapphire ATI Radeon HD 5870 Vapor-X 1GB DDR5 , PCIe; CASE: Cooler Master CM 690 II Advanced ; HDD_system: Kingston 128GB SSDNow V+ Series; HDD_data: 2x WD RE3 3.5" 500GB WD5002ABYS v RAID0; DVD: DVD-ROM: LG GH22LS SecurDisc ;
- the_macik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdravim, tady na pct se psalo nekdy par mesicu dozadu ze dualcore zatim ve hrach nepoznam.ovsem jak se zda, tak silne ano, vzhledem k tomu ze kamos ma E6400 nekde na 2.13Ghz a ja opterona 144 na 2.7ghz, tak takovej supreme commander nebo CC TW mu jedou mnohem plynulejs.a to to ma na nizsi frekvenci, ano, vetsi L2, ale precejen.jako slysel sem , ze si s tim poradi lip C2D.a ted nekde zase ctu, ze az vyjde crysis, tak je to "prvni" hra ktera s DC bude umet pracovat.a pritom se to uz v supreme commanderovi projevi.
teda spis me zajima, jestli ma cenu se svym socketem 939 (desku fakt nebudu vylepsovat, bych musel i ramky atd atd) protat tohle a koupit si nakyho opterona kterej ma 2MB L2 a je hlavne DC.jestli to poznam.
diky
teda spis me zajima, jestli ma cenu se svym socketem 939 (desku fakt nebudu vylepsovat, bych musel i ramky atd atd) protat tohle a koupit si nakyho opterona kterej ma 2MB L2 a je hlavne DC.jestli to poznam.
diky
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 
- Dwarf_CZ
- Nováček

-
No vono asi i kdyby to Core Duo mělo jedno jádro tak bude rychlejší
...prostě lepší architektura atd..
Co se týče toho Suprema, tak zrovna to je jedna z mála her, která víc jader využije už ted(hlavně při véélkym počtu jednotek)
Sám řešim přesně stejnej problém, taky mám Opt144 2,7Ghz a kvůli supremu uvažuju koupit opt165.
V poslední době u mě ale spíš převládá názor, že investovat 5k do mrtvýho sc939 je na prd a radši koupim nějakou novou grafiku co vyjde (ted mam 7600GT) ta se přecejenom zatim vyplatí víc než dualcore a v nouzi pude hodit za rok do komplet novýho kompu.
Tou dobou už bude dualcore když né nutnost, tak určitě hoodně velká výhoda.
Co se týče toho Suprema, tak zrovna to je jedna z mála her, která víc jader využije už ted(hlavně při véélkym počtu jednotek)
Sám řešim přesně stejnej problém, taky mám Opt144 2,7Ghz a kvůli supremu uvažuju koupit opt165.
V poslední době u mě ale spíš převládá názor, že investovat 5k do mrtvýho sc939 je na prd a radši koupim nějakou novou grafiku co vyjde (ted mam 7600GT) ta se přecejenom zatim vyplatí víc než dualcore a v nouzi pude hodit za rok do komplet novýho kompu.
Tou dobou už bude dualcore když né nutnost, tak určitě hoodně velká výhoda.
Opteron 144 @ 2,7Ghz (1.4V) + Scythe Ninja Plus, DFI Infinity Ultra + Zalman NB47, 2x1GB A-DATA DDR500 ,Sapphire Radeon X1950XT, Maxtor 120GB ATA + 250GB SATA2, Enermax Liberty 500W
- Guli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2dwarf: existuje c2d s jednym jadrom a vola sa to core solo a na debaty o vykone C2D vs CS su tu ine sekcie a tredy
co sa tyka vyberu dc vs sc tak si pozri toto porovnanie v hrach http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp ... XPS=&EXPA=
co sa tyka vyberu dc vs sc tak si pozri toto porovnanie v hrach http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp ... XPS=&EXPA=
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- oilik
- Začátečník

-
2 jadra clovek pozna v tom smyslu a ted doufam ze nekecam - ovladace od grafiky dokazou castecne vyuzit druhe jadro kery se flaka takze nejakej prinos to ma pokud hra nepodporuje dve jadra. Uz ted existuji hry ktere 2 jadra umi zaprahnout otazka je jak dobre. Suprem commander dve jadra umi - http://forumz.tomshardware.com/games/Du ... 94969.html
takze reklamni kecy ohledne crysis berte s rezervou (jako vsechny reklamni kecy) a pokud muzu OT k tomu c2d rek bych, ze vykon na jadro je u o144 na 2,7 a c2d na 2,13 je +-stejnej. Otazka je
co ostatni casti pocitace - vykon grafiky (supreme commander je hodne zavislej na gpu), pamet i sbernice ...
takze reklamni kecy ohledne crysis berte s rezervou (jako vsechny reklamni kecy) a pokud muzu OT k tomu c2d rek bych, ze vykon na jadro je u o144 na 2,7 a c2d na 2,13 je +-stejnej. Otazka je