XP_ oprava systému

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
ttomikk
Nováček
Nováček

XP_ oprava systému

Příspěvek od ttomikk »

Zdravím,
stalo se ,že pří odebírání jednoho programu(blbý SW pro myš!!) se po restartu už nerozjely xp ale objevila se hláška o poškození nebo nenalezení souboru SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM a že mám zkusit opravit systém.Ok chtěl jsem to udělat ale nevím jak.Kydž postupuju podle instrukcí,že oprava se spustí po stisknutí klávesy R,po spuštění systému z cd,tak se to po mně chce zadat nějaký příkaz ale netuším jaký.Nebo jde nějak jinak systém opravit aniž bych musel formátovat nebo tak něco?Poraďte prosím,děkuji
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Zkus po postu mačkat klávesu F8 a zvolit poslední známou funkční konfiguraci, co to udělá?
dd
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dd »

z jiného OS nebo z konzole spuštěné z inst. CD tam překopíruj soubor system z adresáře \Windows\repair\
Windowsy si vytvářejí zálohu tohoto souboru, takže to většinou stačí překopírovat a zas jedou, no ale nejdřív bych taky skusil tu Poslední známou konfiguraci...
ttomikk
Nováček
Nováček

No jo....

Příspěvek od ttomikk »

...ale jak spustit tu konzoli,to se nedaří... :?
ttomikk
Nováček
Nováček

Nejde.....

Příspěvek od ttomikk »

WoiTa píše:Zkus po postu mačkat klávesu F8 a zvolit poslední známou funkční konfiguraci, co to udělá?
Nejede... :(
dd
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dd »

...ale jak spustit tu konzoli,to se nedaří...
...že oprava se spustí po stisknutí klávesy R,po spuštění systému z cd,tak se to po mně chce zadat nějaký příkaz...
no to je právě ta konzole pro zotavení. Je to takový zjednodušený příkazový řádek, který zná jen základní příkazy jako cd, copy, atd.....
Ale to už se tu určitě hodněkrát probíralo.....jinak přehled příkazů najdeš v nápovědě ve woknech
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“