Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Accelero X2 znamenalo pro AC neuspech a proto si myslim ze skutecne ten Silencer co ukazovali na Cebitu HIS vyjde i samostatne.

Pro Phase cooling (vapochill) je nutno karty X1900 fyzicky modovat potenciometrem, protoze karta ma takzvany "cold bug" coz znamena ze podchlazena pod - stupnu nechce najet. Takze take nepouzitelne.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

OBR: myslíš, že by ten Silnecer z HIS X1800GTO stačil na X1900XTX? Na můj vkus vypadá trochu subtilně. Má sice heatpipe a velký (měděný?) blok, ale průměr turbíny mi připadá spíš takový menší. Možná je to ale jen můj subjektivní dojem.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

No nekde jsem ho videl namontovanej na X1900XTX od HIS, to X1800GTO se objevilo az pak, ale prvni fotka byla x19...
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

OBR píše:No nekde jsem ho videl namontovanej na X1900XTX od HIS, to X1800GTO se objevilo az pak, ale prvni fotka byla x19...
HIS představil X1900XTX s tím "Silencerem" na CeBitu, X1800GTO se pak objevila v novinkách na pctuning (asi o dva dny později).
Obrázek
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

OBR píše:No nekde jsem ho videl namontovanej na X1900XTX od HIS, to X1800GTO se objevilo az pak, ale prvni fotka byla x19...
Byla tam i fotka teploty - Pokud teda nekecali a nesnižovali frekvence ;)

Standartní chladič měl 90C a ten novej silencer asi 81C. To už v celku jde.

Jinak hledal jsem nějaký testy na ten novej zalman VF900 a ani ťuk. Sic jsem něco našel, ale všechno to byly starý karty a jak známo zalman VF700 ty starý uchladí s přehledem taky, ale AtiX1900 ani náhodou...

IMHO by bylo lepší, kdyby tam Ati už od výroby dávala podobnej chladič jako Nvidia na 7900GTX...
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nějak mi ta X1900XTX se silencerem unikla. Kdybste někdo narazil na ten článek nebo fotky, hoďte sem prosím link, přidal bych to i do FAQ :-)

edit: našel jsem... je to INQ
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

Zacal sem hrat oblivion a nejak se me na x1900xt nevykreslujou korektne stiny :( . Navic hned na zacatku v tom vezeni me nehazej stiny ostatni objekty po stenach coz me prijde divny

edit: tak problem se stinama na postavach je zrejme v enginu delaj to ati i nvidie
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

oilik píše:Zacal sem hrat oblivion a nejak se me na x1900xt nevykreslujou korektne stiny :( . Navic hned na zacatku v tom vezeni me nehazej stiny ostatni objekty po stenach coz me prijde divny

edit: tak problem se stinama na postavach je zrejme v enginu delaj to ati i nvidie
asi to vyresi patch hold prvni verze :( ale je divny ze na to neprisly pri betatestingu to mi pride dost odflaknute takova do oci bijici chyba :)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

uf ... právě jsem dokončil recenzi x1900XTX vs 7900GTX a je to jasné :) více zatim neprozradim ... akorát mě štve že sotva sem to dotestoval tak vyšly nový oficiální ovladače na NV ... jinak x1900XTX docela bombička ale ten chladič to je děs :)

jinak hmmm otestovat to na Obivionu ... :) bych měl aspoň něco extra ... jak vážný jsou ty chyby ?
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

chyby moc vazny nejsou, ale sou lidi kterejm to pada a sou lidi kterejm to nepada
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

SNowie píše:po předchozích dílech se není čemu divit ... ještě, že tam blbnou jen stíny :oops:
Je to problém ovladačů. NVIDIA vydala Forceware 84.25, který zvyšuje výkon a tuto chybu nemá. NA řadě je tedy ATI..

http://www.nzone.com/object/nzone_downl ... 84.25.html

//edit Wilik - promaz OT a zacinajiciho flamu... predpokladam, ze nadale se budete vsichni vyjadrovat k veci...
Goldar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldar »

Jeden člověk mě přes SZ varoval, že GK od ASUS s čipy ATI prý měly potíže s některýma zakládníma deskama.Více to nespecifikoval.
Pročetl jsem si tuto diskuzi (celou - všech 43 stran) a nikdo nic o tomto problému nepsal.

Neví tedy někdo o co se kontrétně jednalo?
Nemá někdo kombinaci ASUS X1900 + MB DFI nForce4?
Osobně si myslím že jde jen o planý poplach, jinak už by to tu dávno někdo uvedl.
Opteron 144@2600MHz|Vlajková loď ATI Sapphire HD 3870|MB: DFI LP UT nF4 Ultra-D|2x512MB DDR400 Mushkin 2-3-3-5|Enermax Noisetaker EG701AX-VE(W)SFMA V2.0 600Watt|HDD80GB Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y080P0 + HDD250GB Maxtor DiamondMax 10 6L250R0|CD+DVD palírna
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

To by mě taky zajímalo. Mluvilo se pouze o nevhodné kombinaci X1600 sapphire + deskách s NF4 čipsetem od Asusu a MSI.
Goldar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldar »

=>> no-X:

No právě.X1600 a nekombatibilita těch desek.Sám to uvádíš zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=61414
O ničem jiném jsem zatím neslyšel.Každopádně to poznám asi v uterý.To mi má přijít X1900XTX od ASUSU z tohohle shopu http://www.rsc-computers.cz/ Mají skladem za good ceny.Potom dám vědět jak jsem dopadl s kompatibilitou.Konkrétně mám desku DFI LP UT nF4 Ultra-D (nForce4 - chipset)
PS: Jestli mi po dvou nefunkčních X1800XL přijde X1900 a nepojede, tak už něco asi opravdu rozmlátím. :lol:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

A máme tu dva další modely X1900 :-)

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 28#6933428
1Tom1
Nováček
Nováček

XT/XTX

Příspěvek od 1Tom1 »

Je nějaký Hardwarový rozdíl mezi XT a XTX?Oba používají R580-je tedy jen nějaký rozdíl v biosu karet?Šlo by vzít bios XTX a flashnout tím XTčko?
Tom
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: XT/XTX

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

1Tom1 píše:Je nějaký Hardwarový rozdíl mezi XT a XTX?Oba používají R580-je tedy jen nějaký rozdíl v biosu karet?
Ano je XTX má větší voltáž jádra (nastaveno v BIOSU), zkus se mrknout sem http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44

Edit// Jinak bez rozdílu ;)
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

I v pamětech, ale to záleží na výrobci.
1Tom1
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1Tom1 »