Maxtor DM 10 6v250f0 - problem s vytvorenim partitiony

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Maxtor DM 10 6v250f0 - problem s vytvorenim partitiony

Příspěvek od de5tiny »

Tak uz ad tim sedim od vcerejsiho poledne a porad jsem nic nevymyslel (a obavam se, ze ted uz ani nic nevymyslim). Podarilo se mi ho uspesne pripojit, spravce disku ho vetsinou vidi, spravce zarizeni pokazdy, mam moznost ho bezpecne odpojit.
Nicmene na tom disku nedokazu vytvorit novou partitionu, ani pres spravce disku, ani pres PartitionMagic, nefunguje ani MAXBlast 4, kterej doporucuje Maxtor. Dlouho na me rval, ze mam LILO, a ze nemuze nic delat. Tak jsem teda LILO odstranil a MAXBlast dela, ze na disk partitionu vytvoril a tvari se, ze je vsechno naprosto v poradku. Nicmene disk je netknutej.
Bohuzel nemam zatim moznost zkusit to jinde, tak jestli tu nekoho cooliv napadne, dejte pls vedet.
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

No ja bych ji vytvoril predtim nez nainstalujes Windowsy...
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

Hoonzooid píše:No ja bych ji vytvoril predtim nez nainstalujes Windowsy...
prece kvuli tomu nebudu preinstalovavat pocitac, je relativne nove nainstalovanej. Zatim chci nechat system na puvodnim PATA disku a Maxtora mit na data.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No vsak nemusis ty windows preinstalovavat. Hoonzooid asi myslel spustit instalaci windows a v ni vytvorit na tom disku oddily a pak ji ukoncit. Instalovat tam nic nemusis, jen ji na to pouzit kdyz ti to blbne pres wokna.
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

ZdenekSveda píše:No vsak nemusis ty windows preinstalovavat. Hoonzooid asi myslel spustit instalaci windows a v ni vytvorit na tom disku oddily a pak ji ukoncit. Instalovat tam nic nemusis, jen ji na to pouzit kdyz ti to blbne pres wokna.
aach soo - ale to taky neproslo :sad: - pac (aspom predpokladam, ze to je kvuli tomu) nemam ovladace pro sata na diskete (mno, ja vlastne nemam ani disketovku...), instalace se sice snazila ten disk naformatovat, ale po strasne dlouhy dobe to nahlasilo, ze je disk nedostupnej (bo neco takoveho)
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

de5tiny píše:
ZdenekSveda píše:No vsak nemusis ty windows preinstalovavat. Hoonzooid asi myslel spustit instalaci windows a v ni vytvorit na tom disku oddily a pak ji ukoncit. Instalovat tam nic nemusis, jen ji na to pouzit kdyz ti to blbne pres wokna.
aach soo - ale to taky neproslo :sad: - pac (aspom predpokladam, ze to je kvuli tomu) nemam ovladace pro sata na diskete (mno, ja vlastne nemam ani disketovku...), instalace se sice snazila ten disk naformatovat, ale po strasne dlouhy dobe to nahlasilo, ze je disk nedostupnej (bo neco takoveho)
i kdyz me tak ted napada, ze tema ovladacema by to byt nemelo, protoze to bych vlastne ten disk nevidel....opravte me nekdo, jestli se pletu
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

No kvuli driverum. No tak nekde pujc na chvilku disketovku a hod to tam. To asi nejde jinak nez z flopky :( A nebo se s tim netrap na svym PC a k nekomu to zanes a vytvor oddily u nej. Mozna to bude nejschudnejsi reseni.
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

a neni to tak, ze kdyz tam nejsou drivery, instalace disk vubec nedetekuje a rve, ze nema kam instalovat? takhle jsem o tom nikde jeste necetl. mno, asi opravdu zbyva donest to k nekomu a hodit to do kompu (coz jsem stejne mel v planu, ale ze bych z toho byl dvakrat nadsenej, to teda ne :wink: )
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

tak jsem zjistil, ze problem je jednoznacne na moji strane. :( ale kde, to netusim. ovladace pro sata jsem zkosel nekolikery, zkousel jsem temer cokoliv jsem od nvidie nasel.
bios disk detekuje, na ide channel 4 nebo 5, podle toho kam ho strcim, raid je disabled. ale windowsy nabihaji dost dlouho (cca o pet minut dyl), systemovej disk (ata) jsem dal na CS
Partitiona uz je vytvorena (na jinym poci), ale od te doby se nenacte ve spravci disku. ve spravci zarizeni je porad. na druhou stranu, v exploreru a v treba v total comm. se sice objevuje disk e: ale neni dostupnej
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

Ja bych zkusil odpojit ten primární disk (ATA) a nechat tam jen ten SATA. Zkusit na něj nainstalovat Windowsy, případně ho rozdělit....
Rozhodně bych disk nejumproval na CS.
To, že ten disk není dostupnej je možná tím, že není naformátovanej... :)
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

novou instalaci bych udelat mohl, jedna z mala veci, co zbyva

formatovanej samo je - pri vytvareni partitiony u kamose
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

no tak to vypada, zeuz je to ok, je po me nechtejte, abych rekl cim to bylo =o)) pac to nevim

no dobre, flashnul sem bios (i kdyz tou samou verzi) a pak zmenil par zakladnich veci (bootovani, vyjimku pro klavesnici, a asi jeste neco). co to mohlo byt napisu, az se tam znovu podivam, treba mi to dojde. ale jsem si skoro jistej, ze nic, co by to mohlo byt, jsem jeste nezkousel =o( tak nevim
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

:( tak uz zase ne, po restartu pocitace zase nenabiha
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

co ty ovladace na SATA mas uz?
de5tiny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de5tiny »

ovladace jsem instaloval, zkousel jsem asi ctvery.
ve spravci zarizeni sata radic je, vcetne aktualniho ovladace, takze tady by chyba byt nemela
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“