Maxtor DM 10 6v250f0 - problem s vytvorenim partitiony
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Maxtor DM 10 6v250f0 - problem s vytvorenim partitiony
Tak uz ad tim sedim od vcerejsiho poledne a porad jsem nic nevymyslel (a obavam se, ze ted uz ani nic nevymyslim). Podarilo se mi ho uspesne pripojit, spravce disku ho vetsinou vidi, spravce zarizeni pokazdy, mam moznost ho bezpecne odpojit.
Nicmene na tom disku nedokazu vytvorit novou partitionu, ani pres spravce disku, ani pres PartitionMagic, nefunguje ani MAXBlast 4, kterej doporucuje Maxtor. Dlouho na me rval, ze mam LILO, a ze nemuze nic delat. Tak jsem teda LILO odstranil a MAXBlast dela, ze na disk partitionu vytvoril a tvari se, ze je vsechno naprosto v poradku. Nicmene disk je netknutej.
Bohuzel nemam zatim moznost zkusit to jinde, tak jestli tu nekoho cooliv napadne, dejte pls vedet.
Nicmene na tom disku nedokazu vytvorit novou partitionu, ani pres spravce disku, ani pres PartitionMagic, nefunguje ani MAXBlast 4, kterej doporucuje Maxtor. Dlouho na me rval, ze mam LILO, a ze nemuze nic delat. Tak jsem teda LILO odstranil a MAXBlast dela, ze na disk partitionu vytvoril a tvari se, ze je vsechno naprosto v poradku. Nicmene disk je netknutej.
Bohuzel nemam zatim moznost zkusit to jinde, tak jestli tu nekoho cooliv napadne, dejte pls vedet.
- Hoonzooid
- Začátečník

No ja bych ji vytvoril predtim nez nainstalujes Windowsy...
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
aach soo - ale to taky neprosloZdenekSveda píše:No vsak nemusis ty windows preinstalovavat. Hoonzooid asi myslel spustit instalaci windows a v ni vytvorit na tom disku oddily a pak ji ukoncit. Instalovat tam nic nemusis, jen ji na to pouzit kdyz ti to blbne pres wokna.
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
i kdyz me tak ted napada, ze tema ovladacema by to byt nemelo, protoze to bych vlastne ten disk nevidel....opravte me nekdo, jestli se pletude5tiny píše:aach soo - ale to taky neprosloZdenekSveda píše:No vsak nemusis ty windows preinstalovavat. Hoonzooid asi myslel spustit instalaci windows a v ni vytvorit na tom disku oddily a pak ji ukoncit. Instalovat tam nic nemusis, jen ji na to pouzit kdyz ti to blbne pres wokna.- pac (aspom predpokladam, ze to je kvuli tomu) nemam ovladace pro sata na diskete (mno, ja vlastne nemam ani disketovku...), instalace se sice snazila ten disk naformatovat, ale po strasne dlouhy dobe to nahlasilo, ze je disk nedostupnej (bo neco takoveho)
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem zjistil, ze problem je jednoznacne na moji strane.
ale kde, to netusim. ovladace pro sata jsem zkosel nekolikery, zkousel jsem temer cokoliv jsem od nvidie nasel.
bios disk detekuje, na ide channel 4 nebo 5, podle toho kam ho strcim, raid je disabled. ale windowsy nabihaji dost dlouho (cca o pet minut dyl), systemovej disk (ata) jsem dal na CS
Partitiona uz je vytvorena (na jinym poci), ale od te doby se nenacte ve spravci disku. ve spravci zarizeni je porad. na druhou stranu, v exploreru a v treba v total comm. se sice objevuje disk e: ale neni dostupnej
bios disk detekuje, na ide channel 4 nebo 5, podle toho kam ho strcim, raid je disabled. ale windowsy nabihaji dost dlouho (cca o pet minut dyl), systemovej disk (ata) jsem dal na CS
Partitiona uz je vytvorena (na jinym poci), ale od te doby se nenacte ve spravci disku. ve spravci zarizeni je porad. na druhou stranu, v exploreru a v treba v total comm. se sice objevuje disk e: ale neni dostupnej
- Hoonzooid
- Začátečník

Ja bych zkusil odpojit ten primární disk (ATA) a nechat tam jen ten SATA. Zkusit na něj nainstalovat Windowsy, případně ho rozdělit....
Rozhodně bych disk nejumproval na CS.
To, že ten disk není dostupnej je možná tím, že není naformátovanej...
Rozhodně bych disk nejumproval na CS.
To, že ten disk není dostupnej je možná tím, že není naformátovanej...
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak to vypada, zeuz je to ok, je po me nechtejte, abych rekl cim to bylo =o)) pac to nevim
no dobre, flashnul sem bios (i kdyz tou samou verzi) a pak zmenil par zakladnich veci (bootovani, vyjimku pro klavesnici, a asi jeste neco). co to mohlo byt napisu, az se tam znovu podivam, treba mi to dojde. ale jsem si skoro jistej, ze nic, co by to mohlo byt, jsem jeste nezkousel =o( tak nevim
no dobre, flashnul sem bios (i kdyz tou samou verzi) a pak zmenil par zakladnich veci (bootovani, vyjimku pro klavesnici, a asi jeste neco). co to mohlo byt napisu, az se tam znovu podivam, treba mi to dojde. ale jsem si skoro jistej, ze nic, co by to mohlo byt, jsem jeste nezkousel =o( tak nevim
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- de5tiny
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: