6800 XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Diesel
Začátečník
Začátečník

Re: odemknuti pipek na jadre NV42

Příspěvek od Diesel »

Michalc píše:Lidi tak uz konecne se me dostala do ruky karta 6800XT od XFX do PCI-E ...
Zajímalo by mně, kolik ti po přetaktování na té kartě s ddr3 dělají 3DMarky.

//edit Thellwin - zajímalo by mě, proč cituješ zbytečně celej post ... btw upraveno ;-)
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
Michalc
Nováček
Nováček

odemknuti pipek na jadre NV42

Příspěvek od Michalc »

Takže moje výsledky jsou: 03 - 8583b. při základních taktech (350/1000), po přetaktování na 490/1100 (zatím bez zvednutí voltáže je to strop) : 03 -11286b. a 05 - 4663
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Dotaz: Mám verzi od ASUS. V pohodě jsem v RivaTuneru otevřel Pipeliny, ale nedaří se mi zvednout frekvence ani o 1MHZ. Jde to sice dělat přímo v utilitě od ASUSu, ale tam to nejde o tolik, je to hodně omezené... Neví někdo čím to je? Paměti jsem v tomhle ASUS Doctoru, nebo co to je dostal na 800 ze původních 700, víc už to tam nejde... Jádro tam jde až do 380(základ je 300), ale mě to pří frekvenci vyšší než 335 už skáče do throtling modu, přesto že teplota nejde přes 52°C. Myslím, že by to chtělo přidat voltage, ale nevím, kde se to dělá... Pomůže mi někdo?
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

přetaktováno mám pomocí atitool a napětí změníš úpravou a flashem biosu pomoci ;-)nibitoru
Adisis
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Adisis »

jak se pracuje s přeměnou napětí?(Ja vim sem lama
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

Bomba píše:přetaktováno mám pomocí atitool a napětí změníš úpravou a flashem biosu pomoci ;-)nibitoru
A mě by zase zajímalo, jak jsi taktoval přes ATItool NVidii?
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
Dawe111
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Dawe111 »

Diesel píše:
Bomba píše:přetaktováno mám pomocí atitool a napětí změníš úpravou a flashem biosu pomoci ;-)nibitoru
Zjevně myslel režim artefaktů a to přes ATItool jde skvěle, je to de facto.. nejlepší benchmark..
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Mě to taky přijde nějaký podivný...
K tomu NiBiToru: pochopím to z programu(Help apod.) nebo je někde návod? A fičí to pro všechny karty? A co je režim artefaktů? Něco jsem o tom četl na stránkách s taktováním různých karet, ale už nevím kde...

//Tak, a teď jsem vás jako zprávná lama zahltil otázkama :lol:
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
zyx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zyx »

Aros píše:Dotaz: Mám verzi od ASUS. V pohodě jsem v RivaTuneru otevřel Pipeliny, ale nedaří se mi zvednout frekvence ani o 1MHZ. Jde to sice dělat přímo v utilitě od ASUSu, ale tam to nejde o tolik, je to hodně omezené... Neví někdo čím to je? Paměti jsem v tomhle ASUS Doctoru, nebo co to je dostal na 800 ze původních 700, víc už to tam nejde... Jádro tam jde až do 380(základ je 300), ale mě to pří frekvenci vyšší než 335 už skáče do throtling modu, přesto že teplota nejde přes 52°C. Myslím, že by to chtělo přidat voltage, ale nevím, kde se to dělá... Pomůže mi někdo?
skus to pretaktovat priamo v ovladaci nvidie..musis vytvorit v registri CoolBits..
H_KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA\ Corporation\Global\NVTweak

tam vytvor kluc s nazovom CoolBits, typ REG_DWORD a nastav ho na hodnotu 3.
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

zyx píše:
Aros píše:Dotaz: Mám verzi od ASUS. V pohodě jsem v RivaTuneru otevřel Pipeliny, ale nedaří se mi zvednout frekvence ani o 1MHZ. Jde to sice dělat přímo v utilitě od ASUSu, ale tam to nejde o tolik, je to hodně omezené... Neví někdo čím to je? Paměti jsem v tomhle ASUS Doctoru, nebo co to je dostal na 800 ze původních 700, víc už to tam nejde... Jádro tam jde až do 380(základ je 300), ale mě to pří frekvenci vyšší než 335 už skáče do throtling modu, přesto že teplota nejde přes 52°C. Myslím, že by to chtělo přidat voltage, ale nevím, kde se to dělá... Pomůže mi někdo?
skus to pretaktovat priamo v ovladaci nvidie..musis vytvorit v registri CoolBits..
A co tím vytvoří? V registrech se nevyznám, ale předpokládám, že tím zamezí pouze pádu do low režimu. Nebo ne?
Naposledy upravil(a) Diesel dne čtv 23. bře 2006, 21:20, celkem upraveno 1 x.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Já to nechápu. prostě musíte mi to vysvětlit jako lamě. Hele Coolbits jsem si kdysi kdesi stáhl. Teď jsem to našel a spustil, a ono to samo udělalo zápis do registrů. Jo, jenže už nemůžu najít to, kde se to pak nastavuje... Když jsem měl ale ještě svoji 5900XT vím, že jsem na to narážel skoro pořád zobrazení a pod. ale teď to tam není... Krom toho tu vaši složitou cestu na místo v registrech kam to mám dat jsem stejně nepochopil...
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Diesel píše:
heh úplně jednoduše...není to jenom pro ati :wink:
K tomu NiBiToru: pochopím to z programu(Help apod.) nebo je někde návod? A fičí to pro všechny karty? A co je režim artefaktů? Něco jsem o tom četl na stránkách s taktováním různých karet, ale už nevím kde...
fungovat to určitě bude na všechny 6800XT ap. tam je defaultně nastaveno 1,4V a karta umožňuje pomocí biosu změnu na 1,5V...úprava biosu je velice jednoduchá tři kliky v nibitoru a následný flash ajeto...myslím že to zvládne každý (tool/voltage table editor a tam si to našteluješ na 1,5V a pak to jenom ve voltage přepneš..)
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

Bomba píše:
Diesel píše: A mě by zase zajímalo, jak jsi taktoval přes ATItool NVidii?
heh úplně jednoduše...není to jenom pro ati :wink:
Tak prosím poraď, já tam krom skenování artefaktů nemůžu pohnout ničím.
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

no taky musíš mít nějakou novější verzi...mam přesně 0.25 beta 10 tak to nahod do googlu a on ti nějaký ten link určitě vykouzlí...
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

Bomba píše:no taky musíš mít nějakou novější verzi...mam přesně 0.25 beta 10 tak to nahod do googlu a on ti nějaký ten link určitě vykouzlí...
Opravdu to funguje. Tohle dítko ještě nebylo na světě, když jsem instaloval ATItool. Novější verzi jsem nikdy nehledal, protože by mně nenapadlo, že mi u GF k něčemu bude.
zyx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zyx »

Diesel píše:
zyx píše: skus to pretaktovat priamo v ovladaci nvidie..musis vytvorit v registri CoolBits..
A co tím vytvoří? V registrech se nevyznám, ale předpokládám, že tím zamezí pouze pádu do low režimu. Nebo ne?

moze pretaktovat potom kartu piamo v nvidia drivery..prave tlacitko properties\settings\advanced\geforce...\clock frequency settings..a tam to pretaktuje..pokial si nevytvori register CoolBits nebude tam mat tuto polozku(clock frequency settings)..ja som mu to len navrhol ked mu to robilo problem pretaktovat v riva tunery...
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Tak pište kam jste se až dostali!! btw skladem: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=28975
Desperado
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Desperado »

Vcera mi jedem laskavy kamarad z hw obchodu pujcil Sapphire 6600GT a Leadtek WinFast A6800 XT TDH na testy. Ja mel samozrejme nejvetsi zajem o tu 6800XT a proto jsem ji vyzkousel jako prvni ;)
K memu velkemu prekvapeni jsem bez problemu odemknul vsechny pipky a jen pomoci rivatuneru ji vytocil na 380/860 MHz ;) Takze jasna koupe ! Karta nevydava zadny piskot, po testovani v 3DMarku 05 a 06 ma max. teplotu 63°.
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

Take se prikloním k te 6800XT AGP nez 6600GT AGP delal jsem ten samy testik na Asus 6800XT.........oc 16/6 a 375/876 teplota 58-zatez.ale i default pip atd. je porad o malinko vykonejsí nez jiz zminovana 6600GT.Jen by me jeste zajimalo(to jsem radeji nezkousel) jestli se da flashnout bios treba cistou 6800stovkou,timto prosim zkusene odborniky o radu.....kde stahnu BIOS a postup atd..Dekuji all. :roll:
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Kaco píše:Take se prikloním k te 6800XT AGP nez 6600GT AGP delal jsem ten samy testik na Asus 6800XT.........oc 16/6 a 375/876 teplota 58-zatez.ale i default pip atd. je porad o malinko vykonejsí nez jiz zminovana 6600GT.Jen by me jeste zajimalo(to jsem radeji nezkousel) jestli se da flashnout bios treba cistou 6800stovkou,timto prosim zkusene odborniky o radu.....kde stahnu BIOS a postup atd..Dekuji all. :roll:
na co flash bios z 6800?? normálně stáhni rivatuner a zkus otevřít pipelines, návod: http://www.svethardware.cz/art_doc-1343 ... 0A820.html
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“