Zajímalo by mně, kolik ti po přetaktování na té kartě s ddr3 dělají 3DMarky.Michalc píše:Lidi tak uz konecne se me dostala do ruky karta 6800XT od XFX do PCI-E ...
//edit Thellwin - zajímalo by mě, proč cituješ zbytečně celej post ... btw upraveno
Moderátoři: Walker1134, Wilik

Zajímalo by mně, kolik ti po přetaktování na té kartě s ddr3 dělají 3DMarky.Michalc píše:Lidi tak uz konecne se me dostala do ruky karta 6800XT od XFX do PCI-E ...

A mě by zase zajímalo, jak jsi taktoval přes ATItool NVidii?Bomba píše:přetaktováno mám pomocí atitool a napětí změníš úpravou a flashem biosu pomocinibitoru

Zjevně myslel režim artefaktů a to přes ATItool jde skvěle, je to de facto.. nejlepší benchmark..Diesel píše:A mě by zase zajímalo, jak jsi taktoval přes ATItool NVidii?Bomba píše:přetaktováno mám pomocí atitool a napětí změníš úpravou a flashem biosu pomocinibitoru

skus to pretaktovat priamo v ovladaci nvidie..musis vytvorit v registri CoolBits..Aros píše:Dotaz: Mám verzi od ASUS. V pohodě jsem v RivaTuneru otevřel Pipeliny, ale nedaří se mi zvednout frekvence ani o 1MHZ. Jde to sice dělat přímo v utilitě od ASUSu, ale tam to nejde o tolik, je to hodně omezené... Neví někdo čím to je? Paměti jsem v tomhle ASUS Doctoru, nebo co to je dostal na 800 ze původních 700, víc už to tam nejde... Jádro tam jde až do 380(základ je 300), ale mě to pří frekvenci vyšší než 335 už skáče do throtling modu, přesto že teplota nejde přes 52°C. Myslím, že by to chtělo přidat voltage, ale nevím, kde se to dělá... Pomůže mi někdo?

A co tím vytvoří? V registrech se nevyznám, ale předpokládám, že tím zamezí pouze pádu do low režimu. Nebo ne?zyx píše:skus to pretaktovat priamo v ovladaci nvidie..musis vytvorit v registri CoolBits..Aros píše:Dotaz: Mám verzi od ASUS. V pohodě jsem v RivaTuneru otevřel Pipeliny, ale nedaří se mi zvednout frekvence ani o 1MHZ. Jde to sice dělat přímo v utilitě od ASUSu, ale tam to nejde o tolik, je to hodně omezené... Neví někdo čím to je? Paměti jsem v tomhle ASUS Doctoru, nebo co to je dostal na 800 ze původních 700, víc už to tam nejde... Jádro tam jde až do 380(základ je 300), ale mě to pří frekvenci vyšší než 335 už skáče do throtling modu, přesto že teplota nejde přes 52°C. Myslím, že by to chtělo přidat voltage, ale nevím, kde se to dělá... Pomůže mi někdo?
H_KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA\ Corporation\Global\NVTweak
tam vytvor kluc s nazovom CoolBits, typ REG_DWORD a nastav ho na hodnotu 3.

heh úplně jednoduše...není to jenom pro atiDiesel píše:A mě by zase zajímalo, jak jsi taktoval přes ATItool NVidii?Bomba píše:přetaktováno mám pomocí atitool a napětí změníš úpravou a flashem biosu pomocinibitoru
fungovat to určitě bude na všechny 6800XT ap. tam je defaultně nastaveno 1,4V a karta umožňuje pomocí biosu změnu na 1,5V...úprava biosu je velice jednoduchá tři kliky v nibitoru a následný flash ajeto...myslím že to zvládne každý (tool/voltage table editor a tam si to našteluješ na 1,5V a pak to jenom ve voltage přepneš..)K tomu NiBiToru: pochopím to z programu(Help apod.) nebo je někde návod? A fičí to pro všechny karty? A co je režim artefaktů? Něco jsem o tom četl na stránkách s taktováním různých karet, ale už nevím kde...

Tak prosím poraď, já tam krom skenování artefaktů nemůžu pohnout ničím.Bomba píše:heh úplně jednoduše...není to jenom pro atiDiesel píše: A mě by zase zajímalo, jak jsi taktoval přes ATItool NVidii?![]()

Opravdu to funguje. Tohle dítko ještě nebylo na světě, když jsem instaloval ATItool. Novější verzi jsem nikdy nehledal, protože by mně nenapadlo, že mi u GF k něčemu bude.Bomba píše:no taky musíš mít nějakou novější verzi...mam přesně 0.25 beta 10 tak to nahod do googlu a on ti nějaký ten link určitě vykouzlí...

Diesel píše:A co tím vytvoří? V registrech se nevyznám, ale předpokládám, že tím zamezí pouze pádu do low režimu. Nebo ne?zyx píše: skus to pretaktovat priamo v ovladaci nvidie..musis vytvorit v registri CoolBits..
H_KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA\ Corporation\Global\NVTweak
tam vytvor kluc s nazovom CoolBits, typ REG_DWORD a nastav ho na hodnotu 3.

na co flash bios z 6800?? normálně stáhni rivatuner a zkus otevřít pipelines, návod: http://www.svethardware.cz/art_doc-1343 ... 0A820.htmlKaco píše:Take se prikloním k te 6800XT AGP nez 6600GT AGP delal jsem ten samy testik na Asus 6800XT.........oc 16/6 a 375/876 teplota 58-zatez.ale i default pip atd. je porad o malinko vykonejsí nez jiz zminovana 6600GT.Jen by me jeste zajimalo(to jsem radeji nezkousel) jestli se da flashnout bios treba cistou 6800stovkou,timto prosim zkusene odborniky o radu.....kde stahnu BIOS a postup atd..Dekuji all.