Divný obraz

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Artass91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Divný obraz

Příspěvek od Artass91 »

poslední dobou mám problém s obrazem.Totiž když třeba minimalizuju okno tak při sjíždění k liště dolů se za oknem táhne jakísi divný čáry a takový věci jako když to něco nevykreslí! :( I ve hře jsou prostě takový zeleno červený barvy a je to třeba na objektech na kartě mám arctic cooling ale jede v pohodě není taktovaná a ani není horká.Je to špatný Blbnou mě i windows takže je reinstaluju a naformátuju disk.Je to ošklivý se na to dívat.Prosím poraďte co mám dělat děkuju :sad:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný obraz

Příspěvek od Dzin »

Artass91 píše:poslední dobou mám problém s obrazem.Totiž když třeba minimalizuju okno tak při sjíždění k liště dolů se za oknem táhne jakísi divný čáry a takový věci jako když to něco nevykreslí! :( I ve hře jsou prostě takový zeleno červený barvy a je to třeba na objektech na kartě mám arctic cooling ale jede v pohodě není taktovaná a ani není horká.Je to špatný Blbnou mě i windows takže je reinstaluju a naformátuju disk.Je to ošklivý se na to dívat.Prosím poraďte co mám dělat děkuju :sad:
Nezakládej 2 thredy k jednomu problemu! :wink: :roll:
Vypadá to že ti odcházi VGA kvuli Arctic cooling....
jestli to neni chyba driverů.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
qulee
Nováček
Nováček

Příspěvek od qulee »

Ahoj, včera se u mne vyskytl podobný problém. Po více než roce bezproblémového chodu se začaly oběvovat v obraze čtverečky a čáry. Nejdříve pouze ve win, myslel jsem, že bude problém v ovladačích, nebo že se komp přehřívá, ale ne. Dnes se tento problém vyskytuje už při bootování:

Kód: Vybrat vše

http://qulee.wz.cz/chyba.jpg
Při nabíhání windows:

http://qulee.wz.cz/chyba1.jpg
A po spuštění hry (pokud vůbec jde spustit:

http://qulee.wz.cz/chyba3.jpg
http://qulee.wz.cz/chyba4.jpg
http://qulee.wz.cz/chyba5.jpg
Odešla grafika? Nebo přestal stíhat zdroj?

Moje konfigurace: Barton 2500+ (netaktovaný, chlazení Arctic cooling copper silent 2), deska Asus A7N8X Deluxe, zdroj chieftec 360W, grafika Radeon 9700PRO AIW, 2x256MB RAM, 2x120GB SATA, zvuk SB Audigy2, DVD-RW sony, šuplík s HDD

Díky za odpovědi
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Odchází grafika
Podobný věci mě dělá Riva Tnt2(a to zdrojem nebude),chvilku v pohodě jede a pote tam mám čáry přes obraz nebo ty čtverečky :oops: .
Chllazením to asi taky nebude mám ji chlazenou chladičem z pentia III
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

s tou grafikou se vice mene rozluc... odchazi do vecnych lovist :(
0118 999 881 999 119 7253
qulee
Nováček
Nováček

Příspěvek od qulee »

:sad: Příště si budu pamatovat, že grafiku a TV kartu zvlášť.

Malý dotaz: má cenu kupovat novou grafiku do AGP (Sapphire Radeon X1600Pro), nebo raději něco do PCIe (to bych ale musel koupit i desku).
Artass91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artass91 »

Promiňte takže mám jít kartu reklamovat??A už na ni nebudu dávat arctic radči :( Díky
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

jestli je v záruce tak bych šel ji reklamovat.
Ale nevím proč by ji měl rozbít ten arctic(nebo jak :? )
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

michalv píše:jestli je v záruce tak bych šel ji reklamovat.
Ale nevím proč by ji měl rozbít ten arctic(nebo jak :? )
Protože to neni originální díl, takže reklamace nemusi vyjit, nekdy to poznaji, že je odpálené napájení.Nekde to tu bylo že AC odpaluje karty :x Me jí odpálil taky :( Nejsem elektrikář......
on to tu nekdo vysvetlí :)
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Dej ji reklamovat a vrať tam původní chlazení (což je asi samozřejmost). Ale k pinčlíkům, kteří tam drží chladič se chovej opatrně, tak aby to nepoznaly. Pak ti to vezmou...
Artass91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artass91 »

Díky moooc všem podtaktoval sem to a jede to super :) :-D :D :) Díky moc!!!
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Artass91 píše:Díky moooc všem podtaktoval sem to a jede to super :) :-D :D :) Díky moc!!!
POkud jsi šel dolů níž než je default, tak je to tak možná jen zpomalení odchodu VGA..... :wink:
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

I v případě že teď karta funguje, raději namontuj zpět původní chladič. Napájení některých karet nejsou dimenzovaná pro vysoký odběr VGA Silenceru a časem dojde ke zničení karty. Více se dočteš tady.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Jak napsal Dzin, tak to podtaktování = nižší výkon (pokud to není o pár MHZ). Tak já bych se moc neradoval. Radši vrať chlazení a dej reklamačku...
Artass91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artass91 »

Ale proč bych to reklamoval když mě jede??Leda bych vyměnil arctic za orig. chladič, ale reklamačku by mě nevzali.... :?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Artass91 píše:Ale proč bych to reklamoval když mě jede??Leda bych vyměnil arctic za orig. chladič, ale reklamačku by mě nevzali.... :?
Jede ale jak dlouho? A podtaktovaná jak si psal.Musel si snižit vykon aby vubec šlapala, to je o ničem ne?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Artass91 píše:Ale proč bych to reklamoval když mě jede??Leda bych vyměnil arctic za orig. chladič, ale reklamačku by mě nevzali.... :?
Proc?Pokud to dela na default tak sup na reklamaci..Jen by me zajimalo jako grafiku by ti dali misto 9700AIW :) S 1600pro na tom budes mozna hur nez s 9700...At ti daji x850xt..akorat si musi koupit externi tv kartu..blba rada co? :(
Mac...
Dava.cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dava.cz »

:)
CPU:AMD:3200+Barton@2209,4MHz|Memory: 1024@400MHz|Soundcard: 5.1 Live|Videocard: ATI Radeon 9600Pro|Motherboard: MSI KT6V|Storage: 160GBSATA II 120GB SeaGate 7200rpm,8MB Cache| Mouse: Logitech MX300|Mousepad:fUnc sUrface 1030| DVD:Plextor 740A| Headphones:KossSB/45|Display AOC 19´ FLET
qulee
Nováček
Nováček

Příspěvek od qulee »

Trošku jsem googloval a našel jsem maníka s podobným problémem, ovšem moc mi to nepomohlo:
Já kartu zřejmě již nemám v záruce (ani jsem nenašel záručák), takže smůla. Myslíte, že by mi ji někde neotestovali/neopravili třeba i za peníze?

Jinak už jsem si objednal GF6800GS+chladič, než budu upgradovat celý komp, musím vydržet s tímto :wink:
Obrázek
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Vezmi pájku, drátky, kladívko.... trochu technického nadání a začni opravovat..... :D
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“