ZAPOJENI DISKU

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kerosene
Nováček
Nováček

ZAPOJENI DISKU

Příspěvek od kerosene »

zdravim mam takovy problem tak doufam ze mi nekdo poradi :)

Zapojil jsem disk zvlášť na kablik jako secondary master ...v biosu vše ok disk to najde ale pod windows ho prostě nevidím ..... (mam milenia) .

JAKTO?
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Budto na tom disku neni vytvoren oddil, nebo pokud jsi ho vzal odjinud, tak na nem je jiny system souboru (nejspise NTFS), takze ho ME nevidi (NTFS vidi az od W2K vyse)
kerosene
Nováček
Nováček

Příspěvek od kerosene »

ten disk je uplne novy :/ takze ...ja fakt nevim .kazdopadne co ted s nim?
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

naformatovat
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Protože je ten disk nový, musí se na něm nejdřív vytvořit oddíly a naformátovat. Tento počítač/spravovat/správa disků
kerosene
Nováček
Nováček

Příspěvek od kerosene »

no ale jak naformatovat? zadnou spravu disku pod mileniama nemam .... jakysi klon partition magicu co jsem si stáhl ten disk taky nevidí a do dosu se (nevim proc) nedostanu .....takze? :/
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

kerosene píše:no ale jak naformatovat? zadnou spravu disku pod mileniama nemam .... jakysi klon partition magicu co jsem si stáhl ten disk taky nevidí a do dosu se (nevim proc) nedostanu .....takze? :/
spouštěcí disketa :wink: pokud máš win9x:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jo, já zapomněl že máš ty ME. Tak jak psal Dzin, přes bootovací disketu rozjeď windos, a tam dej ten disk normálně naformátovat, případne vytvořit nebo změnit oddíly (fdisk)
Mroky´s
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mroky´s »

Zdarec,nevim si uz rady.do ted jsem mel na desce Gigabyte K8NSC zapojeny jako systemovy ATA disk a nyni jsem koupil SATA na ktery jsem nahral system a ATA disk jsem naformatoval jenze ten SATA disk jede jen s tim ATA a kdyz ten ATA odpojim tak to napise BOOT FAILURE,INSERT DISK...
ale s tim ATA to nacte.na cd od MB nemuzu najit nejaky ovladac na SATA disk.
Poradte nekdo
PC:mainstrem,nic zvláštního...
nic čím se chlubit...
3D mark 05 4600b. :-(
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

To Mroky´s:
A máš v BIOSu dobře nastavený bootování??? Jinak ovladače najdeš na stránkách výrobce.
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

tohle mi taky delalo problemy staci ve spravci zarizeni nebo jak to je tam ten disk dat jako vyjimatelny protoze to se mi stalo na 98SE a v tento pc nebyl ale ve spravci zarizeni byl a kdyz sem ho dal jako vyjimatelnej tak to fakcilo bez problemu
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“