Jak zapojit LCD na COM?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Taky by mě zajímalo, jak připojit LCD na COM.

//Stoobi - tohle téma se nějak zapomnělo přesunout při rozdělování sekci, ModifikaceHW to jistí... :wink:
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

musí tam bejt převodník, každopádně hotový lcd na OCM si můžete za těžký prachy nechat poslat ODTUD maj tam pěkný věcičky :)
\\ oprava linku
st.slama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st.slama »

LCD sa da zapojit na COM. Potrebujes na to prevodnik s microprocesorom napr. PIC.
Schemu som videl v nejakom amaterskom radiu - neviem ktorom.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Já jsem s PIC nikdy nedělal, takže asi bude nejjednidušší sehnat kartu s LPT do PCI.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Tak sa zapojim do diskuzie

Pripojit sa LCD dá rovno na USB a to cez prevodník od FTDI CHIP FT245BM (vyrabaju aj USB - COM prevodniky) - je to prevodník USB - LPT a ma podporu vo Win 9x/Me, WinXP, Lin....funguje tak ze vo Win vytvori virtualny LPT port (takze neni problem s aplikaciamy)

stojí cca 200kč ale je to SMD takze treba trosku zručnosti a mikropájku

edit: konkretne schema je zde ;) http://lcdtousb.wz.cz
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

tedka se chystam prave taky stavet znakovy displej typu HD44780 do COMu. Nasel jsem jedno doceůa jednoduchy zarizeni, jediny problem je naprogramovat ten PIC. Takhle problem to neni, na tech strankach je navod doslova pro "dementy" kde je presne ukazano co se ma delat a kam a na co kliknout, jenom problem ze nemam programator :(
tady je ten link http://www.freewebs.com/x7jay7x/
(staci kliknout na Schematic)
Zapojeni je vyzkousene, s programem Smartie funguje bez problemu
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

cruzz píše:jenom problem ze nemam programator :(
Programator PIC mam, kdybys mel zajem, muzeme se nejak domluvit...
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Lami píše:
cruzz píše:jenom problem ze nemam programator :(
Programator PIC mam, kdybys mel zajem, muzeme se nejak domluvit...
okis, dik moc, ja sem uz snad taky sehnal ochotnyho cloveka. Neni nad to bydlet na Strahove :)
Pokud ho dneska sezenu a naleje mi to do toho PICu tak to zkusim pres vikend doma postavit a ozivit a pak sem postnu vysledek :)
Don't pray for easy lives; pray to be stronger people. Don't pray for tasks equal to your powers; pray for powers equal to your tasks. Then the doing of your work shall be no miracle, but you shall be a miracle and your destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved.
Elektricman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elektricman »

To vypadá nadějně :o)
Ale radši mám JaLCD... tak až to postavíš, tak postni, na jakým softu to valí ;-) Thx.. :roll:
Miranda IM rulezzzz
Moderator from Miranda.cz and miranda.idisk.cz
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Elektricman píše:To vypadá nadějně :o)
Ale radši mám JaLCD... tak až to postavíš, tak postni, na jakým softu to valí ;-) Thx.. :roll:
podle me jaLCDs neumi posilat jinam nez na LPT, ono teda asi neni tak slozity to nekde prepsat, ale ja to vyzkousim na Smartie http://lcdsmartie.sourceforge.net/
je to opensource a ma to podporu pro seriovy LCD :)
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

tak bohuzel, s tim clovekem z SH co sem myslel ze mi to naprogramuje to nejak padlo a nepodarilo se mi vcas sehnat nahradni programator :( Takze odsouvam konstrukci o tyden na ten pristi vikend, ale to uz by to snad melo bejt i kdyby ja nevim co...:) Jinak celkove to zapojeni je dost easy, ani ty soucastky nejsou nak extra drahy (dal jsem neco pres 65 Kc). Pokud se mi to povede, tak se chystam postavit i displej do USB, tentokrat asi spis za pouziti Atmelu, ale to este nevim presne :)
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

tak jsem to dneska zapojil. Bohuzel je nekde naka chybka, netusim kde. Displej sviti, na prvni a treti radce sviti cerny ctverecky, ale to je tak asi bohuzel vsechno :( Nereaguje to na nic, dokonce i kdyz sem ten COM vytahnul z PC tak ctverecky vesele sviti dal (coz je docela divny). Resim to tedka s tim clovekem co tohle zapojeni navrhnul, snad brzo prijdeme na to co tomu je :)
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

Jako se pise skoro vsude, ty ctverecky znamenaji, ze displej nabehnul jen nema data. Sazel bych to na nefunkcni komunikaci po seriovem portu, je to dost problem to rozchodit aby to bylo spolehlive (jestli to mas zalozene na tom PICu).
VIA Nehemiah @ 1GHz fanless, 512MB DDR 266, VIA Epia MS1000E, VIA UniChrome AGP, Hauppage PVR-350, Maxtor 300GB, DVD-RW, Gentoo Linux ;-)
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Lami píše:Jako se pise skoro vsude, ty ctverecky znamenaji, ze displej nabehnul jen nema data. Sazel bych to na nefunkcni komunikaci po seriovem portu, je to dost problem to rozchodit aby to bylo spolehlive (jestli to mas zalozene na tom PICu).
probral jsem to s tim autorem a vypada to na PIC :( Zapojeni je v poho, kontroloval sem ho, nastaveny je taky vsechno ok, ale po nabehnuti se ma zobrazit uvodni hlaska s verzi firmwaru, coz se nezobrazi, tak bud mi kamos ten PIC blbe naprogramoval, nebo je v horsim pripade uplne mrtvej :(
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

http://www.modding-faq.de/index.php?artid=615

navod LCD na USB v nemcine.

prebehol som to len strucne, ale chyba mi tam nejake onacenie LCD, alebo typ jeho zbernice.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Lami
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lami »

Jak na to spechas? Chci to taky delat, veskery matros uz mam, ale pred tim musim postavit jeste jeden komp, abychom se o nej o vikendu neprali ;-)
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

takze jak jsem slibil, tak se delim o zkusennosti :)
Zapojeni funguje, vsechno v pohode, problem byl ve spatne nastavenem PICu (konkretne oscilator), ted uz je vse OK :)
Takze kdo chcete vyzkouset zapojeni displeje do COMu, tak tohle rozhodne doporucuju, je to jednoduchy a pritom funkcni :)
Jedinej problem muze byt ten PIC (naprogramovat ho), ale da se vzdycky sehnat nejaky ochotny clovek ktery vam ho naprogramuje :)
Elektricman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elektricman »

a neviš teda jestli to jede s jalcd ?? :)
Miranda IM rulezzzz
Moderator from Miranda.cz and miranda.idisk.cz
cruzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cruzz »

Elektricman píše:a neviš teda jestli to jede s jalcd ?? :)
no, vyzkousim to, ja sem to zatim testoval jenom u kamose, jenom kdyz nabehla ta uvodni obrazovka s verzi firmwaru a tak, na vic zatim nebyl cas :(
Ale co sem koukal do jaLCDs, tak tam se da misto adresy portu vyplnit i com1 nebo com2 a pak by to mohlo jit i tak, vyzkousim a napisu :)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“