Velmi hlučný SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB, SATA II NCQ 8MB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Marek 11
- Nováček

-
Velmi hlučný SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB, SATA II NCQ 8MB
Mám doma 7200.7 120 GB PATA ten je celkem tichý při přesouvání hlaviček, ale tohle pani inženýři přehnali. Snesu dost ale co je moc to je příliš
. Velmi mě tento disk co se týče hlučnosti přesouvání hlaviček velice zklamal
. Chřoustá to až se mě nechtce z toho zapínat cokoli co potřebuje harddisk (bohužel to jsou všechny aplikace). A navíc nemá AAM takže nejde stišit. Pokud SATA tak s AAM i když to sníží výkon, ale hlavně ať je to tichý - Hitachi nebo Samsung.
- Voloď
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
podobny ,,problem" mam aj ja takysto s tou istou barracudou len je to SATA I, oproti mijim starym 2 maxtotom je ten hluk dost znacny, ale zda sa mi ze cim sa pomaly utisuje ( mam ho este len asi 2 mesiace) ...
ale fakt by sa mali posnazit inzinieri v seagate urobit tichy disk
ale fakt by sa mali posnazit inzinieri v seagate urobit tichy disk
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
- Jerek
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velmi hlučný SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB, SATA II NCQ
Seagate jiz od casu 7200.7 nepodporuje zmenu AAM, u PATA je pevne nastaven na quiet a u SATA na performance.Marek 11 píše:Mám doma 7200.7 120 GB PATA ten je celkem tichý při přesouvání hlaviček, ale tohle pani inženýři přehnali. Snesu dost ale co je moc to je příliš. Velmi mě tento disk co se týče hlučnosti přesouvání hlaviček velice zklamal
. Chřoustá to až se mě nechtce z toho zapínat cokoli co potřebuje harddisk (bohužel to jsou všechny aplikace). A navíc nemá AAM takže nejde stišit. Pokud SATA tak s AAM i když to sníží výkon, ale hlavně ať je to tichý - Hitachi nebo Samsung.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
neni to blbost? kdo by z výroby nastavoval HDD na nižší výkon?Jerek píše:u PATA je pevne nastaven na quiet a u SATA na performance.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Marek 11
- Nováček

-
Hm je sice výkonej ale ať si ten výkon strčej třeba do prde**Lukfi píše:neni to blbost? kdo by z výroby nastavoval HDD na nižší výkon?Jerek píše:u PATA je pevne nastaven na quiet a u SATA na performance.
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já kupuju Samsungy a kromě jednoho co pískal, ale jemě a druhého co byl plný chyb (reklamace), teď mám nový a nemůžu si ho vynachválit. Ani jeden nebyl nesnesitelný, tak jako WesternDi..(ložiska), nebo Seagate(hlavičky).
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jen že Jerek asi čte ty cáry z recenzí, pač přesně o tomhle se někde zmiňovali.Lukfi píše:neni to blbost? kdo by z výroby nastavoval HDD na nižší výkon?Jerek píše:u PATA je pevne nastaven na quiet a u SATA na performance.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No já právě nevim, protože Barracudu do IDE mám a při seeku docela chroupe na to že je nová, takže za pár let asi bude burácet jako proudová stíhačka... a nechce se mi věřit že by bylo AAM nastavený na ticho. Možná to tak bylo u sedmičkový řady, 7200.7 SATA byly dost hlučný, o IDEčkovejch jsem moc stížností neslyšel, tak možná tam...Ruka píše:Já jen že Jerek asi čte ty cáry z recenzí, pač přesně o tomhle se někde zmiňovali.Lukfi píše: neni to blbost? kdo by z výroby nastavoval HDD na nižší výkon?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.