Velmi hlučný SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB, SATA II NCQ 8MB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Marek 11
Nováček
Nováček

Velmi hlučný SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB, SATA II NCQ 8MB

Příspěvek od Marek 11 »

Mám doma 7200.7 120 GB PATA ten je celkem tichý při přesouvání hlaviček, ale tohle pani inženýři přehnali. Snesu dost ale co je moc to je příliš :evil: . Velmi mě tento disk co se týče hlučnosti přesouvání hlaviček velice zklamal :evil: . Chřoustá to až se mě nechtce z toho zapínat cokoli co potřebuje harddisk (bohužel to jsou všechny aplikace). A navíc nemá AAM takže nejde stišit. Pokud SATA tak s AAM i když to sníží výkon, ale hlavně ať je to tichý - Hitachi nebo Samsung.
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

podobny ,,problem" mam aj ja takysto s tou istou barracudou len je to SATA I, oproti mijim starym 2 maxtotom je ten hluk dost znacny, ale zda sa mi ze cim sa pomaly utisuje ( mam ho este len asi 2 mesiace) ...
ale fakt by sa mali posnazit inzinieri v seagate urobit tichy disk :x
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Jerek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Velmi hlučný SEAGATE Barracuda 7200.9 250GB, SATA II NCQ

Příspěvek od Jerek »

Marek 11 píše:Mám doma 7200.7 120 GB PATA ten je celkem tichý při přesouvání hlaviček, ale tohle pani inženýři přehnali. Snesu dost ale co je moc to je příliš :evil: . Velmi mě tento disk co se týče hlučnosti přesouvání hlaviček velice zklamal :evil: . Chřoustá to až se mě nechtce z toho zapínat cokoli co potřebuje harddisk (bohužel to jsou všechny aplikace). A navíc nemá AAM takže nejde stišit. Pokud SATA tak s AAM i když to sníží výkon, ale hlavně ať je to tichý - Hitachi nebo Samsung.
Seagate jiz od casu 7200.7 nepodporuje zmenu AAM, u PATA je pevne nastaven na quiet a u SATA na performance.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jerek píše:u PATA je pevne nastaven na quiet a u SATA na performance.
neni to blbost? kdo by z výroby nastavoval HDD na nižší výkon? :stupid:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Marek 11
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marek 11 »

Lukfi píše:
Hm je sice výkonej ale ať si ten výkon strčej třeba do prde** :evil: . Za tu cenu toho chrčení to nestojí. Takže ho dám doháje a budu kupovat Hitachi, kterou si stáhnu na minimum ať je klid.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Já kupuju Samsungy a kromě jednoho co pískal, ale jemě a druhého co byl plný chyb (reklamace), teď mám nový a nemůžu si ho vynachválit. Ani jeden nebyl nesnesitelný, tak jako WesternDi..(ložiska), nebo Seagate(hlavičky).
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Lukfi píše:
Já jen že Jerek asi čte ty cáry z recenzí, pač přesně o tomhle se někde zmiňovali. :twisted:
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ruka píše:
Lukfi píše: neni to blbost? kdo by z výroby nastavoval HDD na nižší výkon? :stupid:
Já jen že Jerek asi čte ty cáry z recenzí, pač přesně o tomhle se někde zmiňovali. :twisted:
No já právě nevim, protože Barracudu do IDE mám a při seeku docela chroupe na to že je nová, takže za pár let asi bude burácet jako proudová stíhačka... a nechce se mi věřit že by bylo AAM nastavený na ticho. Možná to tak bylo u sedmičkový řady, 7200.7 SATA byly dost hlučný, o IDEčkovejch jsem moc stížností neslyšel, tak možná tam...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“