DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

nejaky zmeny ve stabilite?vyplati se to?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

je to jen pro odvazne a otrle, rvat do Experta Venus bios, vsechno se tvari jako Venus a vse zatim funguje, ale jinak zadna zmena.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

dostal jsi se s tim vejs v OC?jinak kdyz se to tvari jako venus a pak to zkolabuje,pujde tam normal dat old expert bios?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ne, vse je stejny ale jestli to chcipne tak tam ten bios nedas.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja se s tim Venus BIOSem vys nedostal,ale dostal jsem se stabilitou vis,nevis cim to muze byt,kdyz HW je stejny??ted me da 338x8 a nehzi mi prime chyby...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

stahujte novy betabios pro Expert je stabilni a umoznuje nastavit cidlo teploty cpu. verze z 29.3.2006
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

Lidi plánuju koupit tuhle desku do novýho pc. Bude docela mastnej tak se chcu zeptat jestli nebude ta deska nějak blbnout. V současné době jedu na intelu CPU a na intelu CHIPSETu a mám tam zaručenou stabilitu na 1000% (za 2 roky to ani jednou nespadlo). tak se chcu optat abych teď nekoupil kompl za 50k a nezačlo to nějak blbnout. co si tak čtu tak nforce4 je dost problémovej. jak je na tom v současné době amd + nforce4 se zmíněnou stabilitou?
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

ja to po slusnym overclocku (o144 1,8G@2,8 (fx57) ) mam stabilni, ze se o tom vetsine lidi ani nezdalo a nevim jak u koho nforce4, ale u me je uplne v pohode i v raidu, takze jednoznacne doporucuju
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

jestli nejsi amater,tak to pojede stabilne a nebude to blbnout (spousta amateru s tim ma problemy,ja mam kontakt s 3mi Experty a ani jedna chyba),ale zalezi kolik budes mit disku a jaky,DFI je pomerne hakliva na 3 a vice disku...
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

měl bych k tomu 2 disky v raid 0
jsou to 160ky seagaty řada 7200.7
snad s nimi problém nebude.
kámoš má řadu 7200.8 a prej občas blbnou ale je pravda že jich má myslím víc než tři.
a pak řada 7200.9 je s nforce4 nespolihlivá i oficiálně.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

budes si to stavet,ty,nebo to nechas na odbornicich?
BananaYoe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BananaYoe »

budu si to stavět, zkušeností mám mraky takže amaterismu se nebojím. jestli jsou ty problémy lidí v tom že si to neumí nastavit bylo by to best
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

BananaYoe píše:budu si to stavět, zkušeností mám mraky takže amaterismu se nebojím. jestli jsou ty problémy lidí v tom že si to neumí nastavit bylo by to best
mno,ale aby jsi sem pak nechodil truchlit,ale abych pravdu rekl,ja jsem stavel teprve 2. PC v mim zivote (14) s touhle deskou,a zadnej problem se mi neobjevil...vse jsem delal peclive podle navodu a pak drobnosti s biosem jsem posteloval pomoci pokus/omyl
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

ja jedu se trema diskama dva raid0 sata2 ncq (samsung spinpoint 200Gb)a 1 sata. Mam je napichnuty na nforce4 a ten druhej radic vlastne nepouzivam. (je tam k dispozici celkem 8sata portu)
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

btw za svuj zivot uz sem videl hodne desek a stavel hodne kompu, tohle je nejkvalitnejsi deska se kterou sem mel tu cest. Moznost mit nekolik profilu v biosu a loadovat si mezi nima jak potrebujes, memtset primo v biosu a siroka skala nastaveni vseho moznyho to sem proste jeste nikde nevidel. Pro OC proste to pravy orechovy BTW uz kvuli v podstate zaruceny vyskoy FSB ktery kazdej kus od tyhle desky zvladne
seTti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seTti »

OBR píše:stahujte novy betabios pro Expert je stabilni a umoznuje nastavit cidlo teploty cpu. verze z 29.3.2006
Mohl bys pls nahodit link na ten bios, kromě nefunkčního odkazu na techpowerup.com jsem nic víc nenašel, dík.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

hledej na www.dfi-street.com, lokace umisteni se furt meni....
Pavka
Nováček
Nováček

OCZ verzus DFI expert

Příspěvek od Pavka »

Zdar experti
Poradí mi někdo jak rozjed stabilně na 400MHz 512MB Kit PN-OCZ400512ELDC-K a 1GB Kit PN-OCZ4001024ELDC-K na tomto vychvalovaným expertu? To že to pojede na 2T beru, ale že to nejede stabilně na 400MHz asi nepřekousnu. Samostatně jedou bezvadně. Samo drivery a bios last. Přešel jsem z ASUSE A8N-E, kde to běhalo v pohodě. Asi budu muset si strčit jeden dual do šuplíku. O taktování ani nemluvě.
  • Operton 144, DFI exert, zdroj 500W, 2xSata2 Hitachi 80GB raid0, 1xSata Hitachi 160GB, Leadtek 6600GT, Nec2500A DVD+-RW, NecDV 5800B, Audigy2,
djogarr
Nováček
Nováček

Odpoved: Nastaveni RAM

Příspěvek od djogarr »

Asi hodně amatéru nechápe, proč někdy ramky nejedou na 400MHz se slučnou časovou rezervou.
Víte musíte nastavit kompletní časování, jinak se pc bud nezapne, nebo bude nestabilní.

Mě jedou na 432 MHz a náááááádherná stabilita. Lepší desku sem neviděl. Dokonce sem snížil voltáž na 1,1V a stable CPU!!!!! Fakt brutál!

Jen mě trošku ser* chlazení čipsetu, 45 stupnů... sem zvědavej, kolik stupnů to dá, pokud budou zase vedra jako minulej rok...
djogarr
Nováček
Nováček

disky

Příspěvek od djogarr »

h4__ píše:jestli nejsi amater,tak to pojede stabilne a nebude to blbnout (spousta amateru s tim ma problemy,ja mam kontakt s 3mi Experty a ani jedna chyba),ale zalezi kolik budes mit disku a jaky,DFI je pomerne hakliva na 3 a vice disku...
... rozběhal jsem na ní 7 disků naráz a pohoda.
MB: DFI Expert /
CPU: Atholon 64 3700+ /// RAM: 2x512MB ///GFX: Leadtek 7600GT ///
- 2xSATA 200GB + - 3xSATA2 250GB + 2xIDE 160GB + 1xIDE 80GB ///
bedna je nic moc, nemam kam dat disky!!!! SUX
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“