teplota pc
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- KiNG
- Nováček

-
teplota pc
Ahoj, prosím o radu. Při zapnutí pc mi teplota během chvíle naběhne na 48 stupňů a pohybuje se většinou až do 52 st. - to už ale musim pustit ventilátor na vysoký otáčky, aby opět klesla na 48 nebo 49. Je to teplota v klidnym stavu, kdy nic neběží. Je to normální teplota? Co se výbavy týče, mam tam akorat grafiku x1300pro a novou MB ASUS s P4. Ventilátorů dohromady asi 5. Naproti tomu známá si koupila nový pc (Losan) a pohybuje se jí teplota kolem 35 stupňů, tak se mi to zdá na tom mym pc moc. Dík za radu. 
- NeMeM9aA
- Začátečník

Re: teplota pc
MB Asus s P4 - ty jsi ale nejaky ukecany .... . Moznosti je spousta. Jenak nemusi cidlo presne ukazovat - spatne zkalibrovane - overis premerenim teploty na pasivu chladice. Dal nemusi byt ten pasiv dobre usazeny. Spatna pasta mezi chladicem a procakem. Dal ten chladic nemusi mit dostatecny vykon. Dal muzes mit nejakou extra topici P4. Dal muzes mit nedostatecne odvetranou case. A potom teplota 52 stupnu neni az tak strasna. Kolik mas pri burnu?
BTW: znama s PC Losan (velmi dulezita informace!) ma nejspis totalne jinou sestavu nez ty, takze tezko srovnavat.
BTW: znama s PC Losan (velmi dulezita informace!) ma nejspis totalne jinou sestavu nez ty, takze tezko srovnavat.
- KiNG
- Nováček

-
Zkusim upřesnit: MB Asus P5AD2-E Deluxe - Intel 925XE a Intel Pentium 4 CPU 3 GHz Moc tomu nerozumim, takže nevim, jestli to může bejt to, co píšeš... a ani nevim, jak to zjistit..
No a ta známá má Athlona 3000 s DFi to je pravda... To asi bude o něčem jinym, co? A jak změřim teplotu na pasivu chladiče? Jsem z toho tak trochu jelen, no... Jo a kolik mám při burnu - to jako teplota, když pálim? To nevim, nezkoušel jsem nebo si nevšiml...
- NeMeM9aA
- Začátečník

3Ghz to bude prescott - ten proste topi. S tim nic moc nenadelas. Dal budu predpokladat, ze tam mas boxovany chladic (chladic dodvany zaroven s CPU a to vcetne teplovodive zvykacky, ktera taky neni zrovna idealni), takze ta teplota je celkem normalni. Burn znamena pri vytizeni CPU. Zapnes prime95 nebo podobny prg, ktery vytizi CPU, a cekas az se ustaly teplota. Ale pokud sneses hluk vetraku a udrzis pri burnu ruku na pasivu chladice tak to resit nemusis. Pokud chces dobry pocit z nizke teploty a ticho tak si porid novy vykonejsi chladak (a nebo rovnou athlon64 (pripadne pentiumM, aby nebyl flame)).
- KiNG
- Nováček

-
- Pitrs82
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ja sem mel puvodne na svem P4 3.06 Ghz Prescott (sckt 478) AC Super Silent Ultra teplotu v klidu 44 stupnu (a to jsem mel 2 AC 3 TC fany ve skrini, jeden vpredu na intake, druhy vzadu na outtake) a v zatezi se to dostalo na 68 stupnu. Je pravda ze zrovna prescotty topi jako prase. Ale koupil jsem Scythe Ninja Plus a teploty spadly na 34 v klidu a 44 v zatezi. Ale je to celkem dost draha investice.
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.
- shifty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale jak vidíš vyplatila se..Pitrs82 píše:Ale je to celkem dost draha investice.
MB: DFI LanParty UT NF4 Ultra - D; CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice@2502MHz: 278x9; 1.6V (Scythe Ninja); VGA: Sapphire X800GTO2 @540/640;16 (Zalman VF700 AlCu); RAM: A - DATA Vitesta 2*512MB DDR (508MHz; 2,5-3-3-5); HDD: Hitachi 80GB SATA2; SOUND: Creative Audigy LS; PSU: Enermax Liberty 500W; CASE: Coolermaster Centurion 5 CAC T05; DVD-RW: LG GSA - 4082B; FAN CONTROL: Thermaltake Hardcano 13; REPRO: Genius SW 5.1 HT; MOUSE: Logitech MX 510
- LuckeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
P4 bude vzdy viac hriat ako Athlon to su jednoducho vypekajuce procaky a myslim ze ta telota co mas kolo 50*C je celkom v poho ...
byt tebou neriesim to ...
byt tebou neriesim to ...
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40402 - toto pouzivam
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#6919648 - na tomto sa zacina pracovat
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#6919648 - na tomto sa zacina pracovat