teplota pc

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
KiNG
Nováček
Nováček

teplota pc

Příspěvek od KiNG »

Ahoj, prosím o radu. Při zapnutí pc mi teplota během chvíle naběhne na 48 stupňů a pohybuje se většinou až do 52 st. - to už ale musim pustit ventilátor na vysoký otáčky, aby opět klesla na 48 nebo 49. Je to teplota v klidnym stavu, kdy nic neběží. Je to normální teplota? Co se výbavy týče, mam tam akorat grafiku x1300pro a novou MB ASUS s P4. Ventilátorů dohromady asi 5. Naproti tomu známá si koupila nový pc (Losan) a pohybuje se jí teplota kolem 35 stupňů, tak se mi to zdá na tom mym pc moc. Dík za radu. :oops:
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Re: teplota pc

Příspěvek od NeMeM9aA »

MB Asus s P4 - ty jsi ale nejaky ukecany .... . Moznosti je spousta. Jenak nemusi cidlo presne ukazovat - spatne zkalibrovane - overis premerenim teploty na pasivu chladice. Dal nemusi byt ten pasiv dobre usazeny. Spatna pasta mezi chladicem a procakem. Dal ten chladic nemusi mit dostatecny vykon. Dal muzes mit nejakou extra topici P4. Dal muzes mit nedostatecne odvetranou case. A potom teplota 52 stupnu neni az tak strasna. Kolik mas pri burnu?
BTW: znama s PC Losan (velmi dulezita informace!) ma nejspis totalne jinou sestavu nez ty, takze tezko srovnavat.
KiNG
Nováček
Nováček

Příspěvek od KiNG »

Zkusim upřesnit: MB Asus P5AD2-E Deluxe - Intel 925XE a Intel Pentium 4 CPU 3 GHz Moc tomu nerozumim, takže nevim, jestli to může bejt to, co píšeš... a ani nevim, jak to zjistit.. :( No a ta známá má Athlona 3000 s DFi to je pravda... To asi bude o něčem jinym, co? A jak změřim teplotu na pasivu chladiče? Jsem z toho tak trochu jelen, no... Jo a kolik mám při burnu - to jako teplota, když pálim? To nevim, nezkoušel jsem nebo si nevšiml...
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

3Ghz to bude prescott - ten proste topi. S tim nic moc nenadelas. Dal budu predpokladat, ze tam mas boxovany chladic (chladic dodvany zaroven s CPU a to vcetne teplovodive zvykacky, ktera taky neni zrovna idealni), takze ta teplota je celkem normalni. Burn znamena pri vytizeni CPU. Zapnes prime95 nebo podobny prg, ktery vytizi CPU, a cekas az se ustaly teplota. Ale pokud sneses hluk vetraku a udrzis pri burnu ruku na pasivu chladice tak to resit nemusis. Pokud chces dobry pocit z nizke teploty a ticho tak si porid novy vykonejsi chladak (a nebo rovnou athlon64 (pripadne pentiumM, aby nebyl flame)).
KiNG
Nováček
Nováček

Příspěvek od KiNG »

Tak díky za pomoc. Fakt jsem myslel, že to bude třeba moc velká teplota, ale jetli je to jak řikáš, bude to snad dobrý.... Takže dík.
Pitrs82
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitrs82 »

No ja sem mel puvodne na svem P4 3.06 Ghz Prescott (sckt 478) AC Super Silent Ultra teplotu v klidu 44 stupnu (a to jsem mel 2 AC 3 TC fany ve skrini, jeden vpredu na intake, druhy vzadu na outtake) a v zatezi se to dostalo na 68 stupnu. Je pravda ze zrovna prescotty topi jako prase. Ale koupil jsem Scythe Ninja Plus a teploty spadly na 34 v klidu a 44 v zatezi. Ale je to celkem dost draha investice.
Fractal Design R3 Define, Corsair CS650M, Gigabyte Z97-X Gaming 3, Core I5-4690K (Scythe Ninja 3 + Fractal Fan), Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz, MSI TwinFrozr GTX780, SSD Intel 520 120 Gb, WD Red 3Gb, LG GSA-H60L Black, Logitech G400s, Hp OEM flat keyboard, Samsung 214T.
shifty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shifty »

Pitrs82 píše:Ale je to celkem dost draha investice.
To jo, ale jak vidíš vyplatila se.. :) .To samý aji u mě. Ale cena se myslím je přiměřená, když si to porovnáš s konkurencí (treba Noctua NH - U12), tak tam je to podobný.
MB: DFI LanParty UT NF4 Ultra - D; CPU: AMD Athlon 64 3000+ Venice@2502MHz: 278x9; 1.6V (Scythe Ninja); VGA: Sapphire X800GTO2 @540/640;16 (Zalman VF700 AlCu); RAM: A - DATA Vitesta 2*512MB DDR (508MHz; 2,5-3-3-5); HDD: Hitachi 80GB SATA2; SOUND: Creative Audigy LS; PSU: Enermax Liberty 500W; CASE: Coolermaster Centurion 5 CAC T05; DVD-RW: LG GSA - 4082B; FAN CONTROL: Thermaltake Hardcano 13; REPRO: Genius SW 5.1 HT; MOUSE: Logitech MX 510
LuckeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckeR »

P4 bude vzdy viac hriat ako Athlon to su jednoducho vypekajuce procaky a myslim ze ta telota co mas kolo 50*C je celkom v poho ...
byt tebou neriesim to ... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“