Enermax eg375ax-ve(w)-zvýšení teplot
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- eso_rimmer
- Nováček

Enermax eg375ax-ve(w)-zvýšení teplot
Zdary,koupil jsem tento(už jetý) zdroj místo fortrona 300w(12cm fan) a zvýšila se mi teplota v p4 northwood 2,4@3 při prime95 :cpu o 8 stupňů(62),pwr o 11!!(66),system o 10(49),2xhdd cca o 8(44).Mám vpředu i vzadu v case 80mm větrák+freezera 4 na procáku.(Staro)Nový enermax http://www.tiphardware.cz/articles.php?id=62&page=2 má otvory nejen ven z case,ale i dovnitř a vyfukuje tudíž i dovnitř(zpátky) ohřatý vzduch(Ale i ven,samozřejmě).Na odsávání má 90mm,na výfuk80mm větrák.větráky má vyměněny za tišší.Chápu,že 90mm odvětrává hůře než 120mm,ale o tolik?Přitom větráky ve zdroji se zdají být nasazeny dobře-spodní nasává ten druhý vyfukuje ze skříně(i když jen půlku,druhá jde právě zpátky druhou stranou).Otázka zní:máte s tímto zkušenost?poradíte,kde může být chyba popř.kudy vypouštět horký vzduch(bokem či horem).Do dalšího fanu se mi ale už moc nechce.Zdá se mi ale divné, že by to enermax takhle nevychytal
.dík za rady
P4 2,4@3,0/Freezer4 HT Northwood,Abit IS7-E,2xA-data PC3200 Dual(2-3-3-5)Pat,Ati 9800SE/9800Pro 128 ,WD 80 SATA+Hitachi160 sata,Skystar2,Audigy SE
- eso_rimmer
- Nováček

- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zkusenost zadna, ale zda se mi ze na tom ma vinu ten co menil vertaky, nuikoli enermax.. jestli ten 9cm fouka dovnitr a 8cm ven tak to je jasny... podle obrazky v ty recenzi maj foukat oba dva dovnitr... ten 9cm ma odvadet teply vzduch z casu a ten 8cm ho hnat primo ven nez aby si tam ten vzduch hledal kdejakou cestu...
- crazzykiller
- Začátečník

- eso_rimmer
- Nováček

A těma dírama na straně do pc(jako k dvd mech.-k 5.25 pozici) ti teplý vzduch neuniká?Mě se zahřívá case nahoře mezi zdrojem a 5,25 pozicí,jak jsem psal,teplý vzduch fouká správně ven vzadu,ale bohužel i na té druhé straně-je to patrné hlavně při vys. zátěži.
Jinak taky nevím,proč měnil větráky,ale tiché to je....
P4 2,4@3,0/Freezer4 HT Northwood,Abit IS7-E,2xA-data PC3200 Dual(2-3-3-5)Pat,Ati 9800SE/9800Pro 128 ,WD 80 SATA+Hitachi160 sata,Skystar2,Audigy SE
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- crazzykiller
- Začátečník

prave ze ne ten mensi co fouka ven se toci richlejct a vznika tam pod tlak.eso_rimmer píše:A těma dírama na straně do pc(jako k dvd mech.-k 5.25 pozici) ti teplý vzduch neuniká?Mě se zahřívá case nahoře mezi zdrojem a 5,25 pozicí,jak jsem psal,teplý vzduch fouká správně ven vzadu,ale bohužel i na té druhé straně-je to patrné hlavně při vys. zátěži.
takze to nasava kudy jde
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Boja
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- crazzykiller
- Začátečník