Koupil jsem si nový CASE, ze starého jsem předal střeva do nové bedny, mám dva HDD a každý má svůj šuplík (rámeček s ventilátorem). Rámečky mi hučely, tak když už nová tichá CASE včetně zdroje, tak ať mi nehučí nějaký ventilátor u šuplíku - odstranil jsem jej. Po té vše správně zapojil, zapl PC a HARD problém - Začalo se kouřit s PC, tak jsem ho rychle vypl a začal zjišťovat co se stalo. Po důkladném prozkoumání jsem zjistil, že v rámečku se kterého jsem odstranil ten ventilátor se mi odrovnal disk - prostě je vypálené místo vevnitř toho šuplíku a na jednom místě na HDD.
Můj problém spočívá v tom, že HDD se tváří jako že je mrtvý, šuplík taky. Do druhého jsem zapojil svůj starý HDD včetně zpět toho ventilátoru a PC včetně HDD (starý 5 letý seagate, fuj) funguje.
Určitě mám s tím jít na reklamaci, ale vůbec nevím co říct, protože šuplík a HDD jsou "trochu" spálené, od té doby jsem už ten HDD radši nezkoušel. Teď jsem pryšel z práce, tak mě nenapadlo, co mám dělat, nevím..
Mám říct na reklamaci, že jsem normálně pustil HDD v rámečku a sám od sebe se nějakým záhadným způsobem spálil, mám ten ventilátor co jsem dal zpět nějak taky spálit, nebo mám říct že nebyl vůbec v šuplíku a nějak "sám" se odjebal??
Vůbec nevím co s tím, jsem zoufalý a už vůbec nechápu, po dostranění toho ventilátoru, že k něčemu takovému mohlo vůbec dojít, moje teorie je, že ten šuplík po ostranění toho ventilátoru měl větší V a pustil do toho HDD více šťávy.
HDD je cca 2-3 měsíce starý (IDE) a rámeček taky.
Zkuste nějak prosím pomoct, děkuji za každou radu.