Odpálený HDD!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Odpálený HDD!

Příspěvek od kotas »

Zdravím, popíšu můj problém stučně.
Koupil jsem si nový CASE, ze starého jsem předal střeva do nové bedny, mám dva HDD a každý má svůj šuplík (rámeček s ventilátorem). Rámečky mi hučely, tak když už nová tichá CASE včetně zdroje, tak ať mi nehučí nějaký ventilátor u šuplíku - odstranil jsem jej. Po té vše správně zapojil, zapl PC a HARD problém - Začalo se kouřit s PC, tak jsem ho rychle vypl a začal zjišťovat co se stalo. Po důkladném prozkoumání jsem zjistil, že v rámečku se kterého jsem odstranil ten ventilátor se mi odrovnal disk - prostě je vypálené místo vevnitř toho šuplíku a na jednom místě na HDD.
Můj problém spočívá v tom, že HDD se tváří jako že je mrtvý, šuplík taky. Do druhého jsem zapojil svůj starý HDD včetně zpět toho ventilátoru a PC včetně HDD (starý 5 letý seagate, fuj) funguje.
Určitě mám s tím jít na reklamaci, ale vůbec nevím co říct, protože šuplík a HDD jsou "trochu" spálené, od té doby jsem už ten HDD radši nezkoušel. Teď jsem pryšel z práce, tak mě nenapadlo, co mám dělat, nevím..
Mám říct na reklamaci, že jsem normálně pustil HDD v rámečku a sám od sebe se nějakým záhadným způsobem spálil, mám ten ventilátor co jsem dal zpět nějak taky spálit, nebo mám říct že nebyl vůbec v šuplíku a nějak "sám" se odjebal??
Vůbec nevím co s tím, jsem zoufalý a už vůbec nechápu, po dostranění toho ventilátoru, že k něčemu takovému mohlo vůbec dojít, moje teorie je, že ten šuplík po ostranění toho ventilátoru měl větší V a pustil do toho HDD více šťávy.
HDD je cca 2-3 měsíce starý (IDE) a rámeček taky.
Zkuste nějak prosím pomoct, děkuji za každou radu.
:-(
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

uff, to sis dal, teorie o tom ze do disku sel vetsi proud bych vyskrtnul, nevim jak moc hodne je ohorenej ten disk, pokud je to jenom nejak z povrchu tak se to obkecavat bude tezko, s tim rameckem to ani nezkousej, pokud to ale vse pridelas jak to bylo tak snad to pujde, siklo by se nejaky foto...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Allatutti píše:uff, to sis dal, teorie o tom ze do disku sel vetsi proud bych vyskrtnul, nevim jak moc hodne je ohorenej ten disk, pokud je to jenom nejak z povrchu tak se to obkecavat bude tezko, s tim rameckem to ani nezkousej, pokud to ale vse pridelas jak to bylo tak snad to pujde, siklo by se nejaky foto...
Je v něm přec 1,5cm vypálená díra, na reklamaci mi ho neuznaly, pry do něho šlo napětí obráceně, podle mě byla chyba na rámečku. Převzaly mi ho a budou ho posílat včetně rámečku dodavateli ať rozhodne, vidím to blbě, už sháním penízky na nový HDD a koupím rovnou jeden S-ATA, IDE už ne, nechám si jeden, už těm rámečkům nevěřím, toho staršího se zbavím..
Mám prostě smůlu. Jinak můj nový CASE je super, akorát že bez pořádného HDD o ničem :-(
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

no vidis kdybys je zapojil normalne bylo by vse ok, nekdy clovek udela kvuly jedny veci dalsich 5 spatne 8-)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Allatutti píše:no vidis kdybys je zapojil normalne bylo by vse ok, nekdy clovek udela kvuly jedny veci dalsich 5 spatne 8-)
prosím mrkni se semhle, další hardcore problém..- http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“