novy design pctuning.cz ???

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět

Který vzhled vám více vyhovuje?

Starý.
227
79%
Nový.
61
21%

Celkem hlasů: 288
littleman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od littleman »

IE6 :roll:

mozno by pomohlo dat hlavne clanky vedla seba, ako to bolo doteraz ;)

// preco je doctype xhtml1.0 T. ked vo validatore obsahuje 194 chyb, ale ked to prepnem na html 4.01 T. tak je tam iba 73 chyb ;) dajte tam doctype HTML 4.01 Transitional
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liquidfunk »

Teuzz píše:U dvou hlavních článků vznikla velká bílá plocha, ale i to by se dalo eliminovat...
chce to samo doladit, obrazky treba na stranu k textu perexu recenze, každopádně to vypadá lépe takto rozšířené.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Teuzz píše:Pravda je, že už si zvykám... :roll: :twisted:

A dle slibu...
http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... fullsize=1

Upraveno hlavně horní menu, šířka hlavní tabulky nastavena na 85%. Texty zarovnány do bloku.

U dvou hlavních článků vznikla velká bílá plocha, ale i to by se dalo eliminovat...
hm zajímavý :oops: teď jde o to aby to fachalo ve všech prohlížečích stejně dobře ....

Jinak mě osobně se prostě nelíbí hlavní menu takhle nahoře schází mi v levém sloupci no :(

ale přesně jak jsem říkal, stačí to roztáhnout a zvětšit a dojem je uplně jiný než z toho stávající nepořádku :) Takhle se mi to i líbí je to pěkné, přehledné a trochu se schová ten reklamní pás :) supr :) PCT by tii mělo zaplatit :lol:

//a kdyby si měl čas a chuť a zájem, měl bych pro tebe kšeft i na mě
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To má být new design?

Příspěvek od kotas »

No nevím,
ale teď je z pct webu ještě větší guláš než byl předtím, teď je navíc více nepřeheldnější, pořád stejná kritická chyba u hledání, no nevím nevím..
Nechci nějak malovat čerta na zeď, ale starý pct byl přehlednější, teď nejde jenom o zvyk :-(
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

littleman píše:IE6 :roll:

mozno by pomohlo dat hlavne clanky vedla seba, ako to bolo doteraz ;)

// preco je doctype xhtml1.0 T. ked vo validatore obsahuje 194 chyb, ale ked to prepnem na html 4.01 T. tak je tam iba 73 chyb ;) dajte tam doctype HTML 4.01 Transitional
IE6: používám Operu, ale v té jaksi neběhají ty reklamy ;-)

Někdo prostě udělal XHTML šablonu a někdo jiný zkouší, jestli ji může použít. Maximálně by muselo Mambo využívat FCKeditor.net, který by dovolil alespoň XHTML1.0 Trans. Ale jak jsem už říkal, nejde tu o validitu (by to musel Yngwie sázet přes Texy! (viz. www.texy.info , pro neznalé) :D), ale o přístupnost... a ta díky Mambu pokulhává - stačí se podívat na řazení zdrojáku.

- Menu na 1. místě - to má smysl v běžných podmínkách, tedy když je textové. jakmile začíná tagem <script>, tak ho robot přeskočí a zbytečně se ubírá z googlovského limitu na scanování zdrojového kódu.

- odkazy na nejčtenější články před zbylým obsahem...
- reklama před obsahem (něco jsem ve zdrojáku ani nenašel, což je dobře)
- IFRAME na shopík (...)

Se řazením kódu ale nikdo moc neudělá, maximálně tak vývojáři nového Joomla 1.5

PCT také hodně ztrácí peníze díky špatnému SEO - Mambu chybí CoreSEF hack tak, aby se mohlo používat CoolURI. Google pak indexuje jen některé stránky (nelíbí se mu dlouhý querystring). Výsledek jsou špatné pozice ve vyhledávačích --> nižžší pageview --> méně peněz za reklamy --> horší vybavenost redakce --> horší články --> méně peněz za reklamy --> ... (velká smyčka) --> finito

Stačí se podívat na takový CDR.cz - mají děsný "design", ale naprosto triviální zdroják a když zadáte do google "pentium 4" a dáte hledat české stránky, kdo je první? (a to bylo pentium 4 první, co mě napadlo). Proč jsou stránky z PCT tak daleko?

Obrázek

http://www.pagerank-check.info/pr3.php? ... ctuning.cz

//eh?

Joomla/Mambo je v podstatě ohavnost nejvyššího kalibru, ale díky ohromnému počtu komponent zatím neznám nic lepšího (a že jsem si instaloval asi 60 RS).

//2DD: tabulka se šířkou 85% procent bude fungovat všude, stejně jako tabulka se šířkou 750px ;-) BTW.: práce mám dost a času málo...
Naposledy upravil(a) Teuzz dne ned 23. dub 2006, 19:44, celkem upraveno 1 x.
Burn in hell.
littleman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od littleman »

myslim ze na to, co obsahuje pct by stacil lubovolny opensource RS ktory sa mierne upravi (hlasovanie za premie pri clankoch, hodnotenie komentarov, novinky ...) takze tam az taky problem nevidim ....
ked chcu, mozu pouzivat aj blogCMS :lol:
Teuzz píše: BTW.: práce mám dost a času málo...
tak sa vykasli na pct.cz - aj tak ten dizajn nezmenia tak si nerob zbytocnu robotu
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

[OT]On to neni ani tak Blog:CMS jako NucleusCMS.org, ale ironie by to byla dobrá[/OT]
Jsou věci, které má Joomla tak nějak "od narození" a jinde by se musely dodělávat.
Burn in hell.
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

ja myslim ze vysledok hlasovania hovori za seba :wink:
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

popo_1 píše:ja myslim ze vysledok hlasovania hovori za seba :wink:
nesouhlasím - celý tento thread jsem nečetl, takže možná budu opakovat již slova někoho jiného (za to se omlouvám), chci jen napsat svůj názor...

Když přijde nová věc, je vždy těžké ji prosadit. Lidi jsou zvyklí na staré a právě zvyk zde přidává pomyslné plusové body starému. Je potřeba rozhodně delšího času než pár dní, aby se ukázalo, která z těchto dvou možností je lepší - proto v tuto chvíli neberu hlasování jako příliš objektivní.

Toto hlasování bych udělal řekněme za měsíc, poté by výsledek mohl být objektivní.

(na druhou stranu - jakmile se něco nového nechá delší dobu, tak i když nebude lepší, tak se "zaběhne" - hodnocení takových věcí je vždy ošemetné)

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

?

Příspěvek od myshob »

podle mě to docela ujde.
nejhorší na tom jsou ty pitomý záložky nahoře-přehodit do levýho sloupečku!
jinak by chtělo pořádně rozdělit části:novinky,recenze,nejčtenější...
po vypnutí reklam je tam díra-ten hnusnej pás uprostřed-dolu.
to je asi tak všechno ale stejně starý byl prostě lepší.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

No, tak sem si jemně pohrál ve Photoshopu - menu bych dal asi zpátky nalevo ( už kvůli tomu, že mě tam štve ten "Náš tip" a bez něj by to bylo prázdný ), ale tohle by byl takovej kompromis mezi novym a starym, imho je to jemně přehlednější, většina věcí na svym místě a úprava by nebyla takovej problém...
Protlak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Protlak »

Paja píše:
popo_1 píše:ja myslim ze vysledok hlasovania hovori za seba :wink:
nesouhlasím - celý tento thread jsem nečetl, takže možná budu opakovat již slova někoho jiného (za to se omlouvám), chci jen napsat svůj názor...

Když přijde nová věc, je vždy těžké ji prosadit. Lidi jsou zvyklí na staré a právě zvyk zde přidává pomyslné plusové body starému. Je potřeba rozhodně delšího času než pár dní, aby se ukázalo, která z těchto dvou možností je lepší - proto v tuto chvíli neberu hlasování jako příliš objektivní.

Toto hlasování bych udělal řekněme za měsíc, poté by výsledek mohl být objektivní.

(na druhou stranu - jakmile se něco nového nechá delší dobu, tak i když nebude lepší, tak se "zaběhne" - hodnocení takových věcí je vždy ošemetné)
1) Proc menit neco co nikomu nevadi a funguje
2) Kdyz uz zmeny tak pokudmozno k lepsimu (kdyz sem new design videl poprvi uplne me to zmatlo a hledal sem kde co je.. => cloveku ktery prijde na pctuning poprve to nejspis prijde strasne chaoticky (narozdil od predchozido designu) a raci bude chodit na svethardware napr.)

tot muj nazor =)
PC: C2D E6400,Gigabyte GA-965P-DS4, 2GB DDR2 800, GF 7600GS, celkem 500 GB na HDD, 19" LCD PHILIPS 190S6
NTB: Asus A6Kt TurionMT34 1.8ghz, 1GB RAM, X1600, 100GB HDD
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

wector píše:No, tak sem si jemně pohrál ve Photoshopu - menu bych dal asi zpátky nalevo ( už kvůli tomu, že mě tam štve ten "Náš tip" a bez něj by to bylo prázdný ), ale tohle by byl takovej kompromis mezi novym a starym, imho je to jemně přehlednější, většina věcí na svym místě a úprava by nebyla takovej problém...
IMHO dobry
Burn in hell.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nevypadá to špatně ...
Goldnoob team proud member!
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gudboj »

sh píše:prijde mi sux...
THAT's WHAT I'm TALKIN'bout!!!
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Stary desing PCT byl hezci. Tohle neee
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Starý design PCT byl hezčí, přehlednější. Jediná změna k lepšímu jsou asi vyjížděcí menu a nové rozřazení.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Zvyk je železná košile.
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Technická poznámka: v Opeře musím stránku zmenšit na 15%, abych viděl pole pro odesílání komentáře. Pak už stačí natipovat tlačítko k odeslání.... :twisted:
Burn in hell.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

spirit64 píše:Starý design PCT byl hezčí, přehlednější. Jediná změna k lepšímu jsou asi vyjížděcí menu a nové rozřazení.
Tak zrovna vyjížděcí menu je něco co naprosto nepodporuji a odsuzuji.

Jinak nezdá se mě to chaotičtější - jak jsem řikal, je to o zvyku...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“