TES4 : Oblivion - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Othrondir píše:vsetky efekty ako Bloom a HDR off.
bloom na sestřiným pc nesnižuje framerate... nevím čím to je, ale je to tak

Sempron 2400+@10x200; 1GB DDR400; r9550@9600pro; 60GB Samsung

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

prosimvas fakt uz si nevim rady.poprve to bylo UPLNE v pohode, pak sem si trochu hral s grafarnou a ted uz je to porad, nevim ejstli tim nebo ne.at uz reinstalluju ovladace nebo oblivion tak je to porad ode zdi ke zdi.ted mi proste delalo ze kdyz sem se zneviditelnil, spadlo to.reinstalluju ovladace 84.25 , u ok, ale pak kdyz do nekoho bouchnu tak to spadne!to prece nejde!jak je tohle mozny sakra?uz sem prozkoumal ty fora, jestli mam soundman.exe nebo tiskarnu photosmart nebo mpegaxneco atd sem zcheckoval, co mi radili, nic z toho nemam.
hlavne na zacatku to jelo.(stejne mam dojem jeste ze mam na stromech takovy tecicky bily kdyz se hekbou, jako kdyz prosvita to svetlo, ale je to naky divny-ale to je mi fakt nekde)
to padani me nici.nevite nekdo?nijak natakteny moc to nemam, na 490/1300 stabilni, teploty 47 burn
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)
zemla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zemla »

Boin píše:Takže když se pojede na SM2.0 na kartách G6800U a X850XT PE, tak která bude rychlejší? všude v testech jsou jen X1800/1900/G7800/G7900 :(

ideální by byl nějakej žebříček podle výkonosti...ale zase kdo má možnost vyzkoušet tolik grafik, aby to bylo objektivní...
Sestava co mam v podpise-Hra jede naprosto v pohode vsechny featurky na max ale at nekecam ze neni pasaz kde FPS klesnou na 25-20 :) (Toto plati pokud jsou stiny vypnute uplne!! )
Naposledy upravil(a) zemla dne pon 24. dub 2006, 20:52, celkem upraveno 1 x.
PC:CPU-AMD X2 Black Edition 6300+/1350v/,RAM-4096Mb DDR2 Adata Viesta extreme +800Mhz,VGA-ATI X2900Xt 512Mb/GPU-830,RAM-2000Mhz,Stock cooler,HDD-Maxtor?120GB+Seagete Barracuda 320Gb,PCI-Soundblaster AUDIGY 4,LCD-Acer AL1717,REPRO-Genius Home theater 5+1.OSTATNI-Klavesice-Microsoft Digital media key,Mys-Microsoft netscroll optical,OS-Window Vista home premium 64Bit
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Honny píše:
Othrondir píše:vsetky efekty ako Bloom a HDR off.
bloom na sestřiným pc nesnižuje framerate... nevím čím to je, ale je to tak

Sempron 2400+@10x200; 1GB DDR400; r9550@9600pro; 60GB Samsung
lol to je good. tak aj ja si to skusim nastavit. :wink:
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

the_macik píše:...to padani me nici.nevite nekdo?nijak natakteny moc to nemam, na 490/1300 stabilni, teploty 47 burn
sak a skusal si to dat na default? a to mpeg2dmx.ax by si mal mat.... premenuj to na "mpeg2dmx.ax.bak" (samozrejme bez uvodzoviek :wink: )
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

ja ho smazal nebo nejak blbe prejmenoval
Deska: Asus P5N-E SLI, CPU: C2D E6750, chladi Zalman CNPS9700 , Ram: OCZ 4096MB DDR II 800MHz ) 5-5-5-18 , Grafika : ASUS 8800GTS 320MB , zdroj Seasonic 500W, LCD : Samsung syncmaster 226BW 22" , Mys : Logitech G7 ,Zvuk : M-audio revolution 5.1, Repro : Logitech Z-5500 ;)
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Kde se dá nastavit, abych viděl framerate ? Docela by mě to zajímalo. Dik
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

OT-prosivas co presne dela V-sync?prej to muze pomoct v tom mym padani kdyz to vypnu.jako proste nekomu to kdyz to vypne dela chyby nekomu ne, dokonce klesa fps.ale prej je to mnohem lepsi mit zaply, obzvlast s lcd, sem se tu docet.tak nevim teda
Naposledy upravil(a) the_macik dne úte 25. dub 2006, 20:15, celkem upraveno 1 x.
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Tak na mojej zostave v podpise to dost trha aj na nizke detaily.
Planujem ist do novej grafiky a tak by som rad vedel ci je ta hra moc zavisla na procesore a ci mi pripadny upgrade na nejaku 16-pipeline kartu viditelne pomoze :?
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

the_macik píše:ja ho smazal nebo nejak blbe prejmenoval
nemaz to. mne to omylom vycistil program na mazanie nepotrebnych suborov (dopisal som k tomu .bak) a potom mi Oblivion padal po par minutach. ked som zo zalohy obnovil ten subor a pripisal mu koncovku .bak tak uz to islo.
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Logue píše:Tak na mojej zostave v podpise to dost trha aj na nizke detaily.
Planujem ist do novej grafiky a tak by som rad vedel ci je ta hra moc zavisla na procesore a ci mi pripadny upgrade na nejaku 16-pipeline kartu viditelne pomoze :?
no to je divne na mojej zostave v podpise to ide na 1024x768 medium textury, distance zapnuty a nastaveny priblizne na 1/3. a neseka sa to... resp. ja to nevnimam ako nehratelne. :wink:
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

Oneeye_IO píše:Kde se dá nastavit, abych viděl framerate ? Docela by mě to zajímalo. Dik
do kontzole dej ~TDT
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Logue píše:Tak na mojej zostave v podpise to dost trha aj na nizke detaily.
skus si dat dokopy windows a nove ovladace atd. , na tej zostave by ti to malo ist minimalne na stredne detaily
dendroid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dendroid »

Nazdarek, mam teraz Radeon 9800 pro a mam moznost ho vymenit za Geforce 6600 GT . Asi sa to velmi neoplati, vsak? Co myslite bol by badatelny nejaky rozdiel vo vykone konkretne v OBLIVIONE ? Vdaka
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nebyl, krom možnosti využití HDR ...
Goldnoob team proud member!
the_macik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od the_macik »

tak sem zkousel ruzny to fps, a jako HDR nabo bloom+AA se mi nijak neprojevilo, abych rek pravdu.poznatelnej rozdil byl fakt kdyz sem to zmenil z 1280x1024 na 1024x768, to sem mel v prirode misto 20FPS 30.ale jako trochu to bylo poznat, proste proc to nemit hezci, kdyz muzu a s 20FPS to jede krasne.

Dalsi poznatek, to padani bylo pravdepodobne tim, ze sem se hrabal v ini.myslim ze urcite.ja si totiz nastavil stiny na detaily 2048 a shadow filter=10 ->tedy to nejvyssi.Pak sem se divil, proc mi to pro loadu s AA spadne a proc to pada pri hre, ted jako to vypadalo vyborne.Napisu po dukladnejsim(mnohahodinovem) ozkouseni :) :D :-D
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

CyberDeath píše:Logue : me na Sempronu 2800+(2,4Ghz) , 2x512MB RAM DDR 480 , a 6800GS 475/1180, to jede na HIG z HDR (jak to poprve spustis tak ti to oznami jak moc ti to nastavilo) a z dohlednosti travy na MAX (ale hodne veci tam neni na max)
A kolko FPS ti to ide ?

Su velke poklesy FPS ked bojujes alebo je na scene viac postav ?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

dendroid píše:Nazdarek, mam teraz Radeon 9800 pro a mam moznost ho vymenit za Geforce 6600 GT . Asi sa to velmi neoplati, vsak? Co myslite bol by badatelny nejaky rozdiel vo vykone konkretne v OBLIVIONE ? Vdaka
Thellwin píše:Nebyl, krom možnosti využití HDR ...
Tak to není pravda. Vě většině her je 6600GT rychlejší, obzvláště pokud ji přetočíš.

http://firingsquad.com/hardware/geforce ... /page7.asp

krom toho i v Oblivionu lze v ini zapnout i shadery 3.0 - otázkou tedy, jak se to projevuje v praxi, ale nastavit v ini to jde :).

Též bych spoléhal na obecně lepší ovladače nVidie. Bral bych tu 6600 GT. Jde to na ní hrát rozumně.

jak to jede na 6600GT: http://shadowblog.cz/forum/viewtopic.php?id=28&p=2

doplnil bych, že teď jsem kolem města Bruna v mountain-range a tam to jede rozhodně lépe, než v lesnaté / travnaté oblasti jinde. Lze říci, že zde už opravdu plynule. FPS Vám ale neřeknu, nesledoval jsem.

A podle mě je lepší dát aspoň 2x Antialiasing, než HDR. (na 6600GT)
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

shadowe, já vím, že máš svojí GK rád a nechceš na ní dát dopustit, ale Oblivion už ta karta opravdu moc nedává a rozdíl mezi ní a 9800 rozhodně nejsou nijak velký.

Když tak mrkni i SEM (doporučuju hlavně min FPS) jak to na 6600GT občas jede a ty jí chceš trápit ještě AA :)

Vím, že máš GK netaktovanou, já jsem měl Ledatek 6600nonGT 500/720 (tzn. o 180 MHz na pamětech méně) a na tý kartě se to rozumně hrát nedalo.
Goldnoob team proud member!
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Ale je tam, přímý porovnání výkonnosti 6600 GT a 9800Pro nemáš, takže nelze tvrdit, že výměna za 6600GT nic než HDR nepřinese. Každá 6600 GT jde dále solidně taktovat. 6600GT je dále modernější architektura a prostě grafika než 9800 Pro, a dále má vysoké takty, takže 128 bitová sběrnice není nijak výraznou brzdou.

Lze si velice pohrát s oblivion.ini, některé nastavení mají velmi výrazný vliv na framerate, bez nějakého zhoršení zážitku ze hry. např. iMinGrassSize

Chce si to projít pořádně tweakguidy, z nichž dva odkazuji na svém fóru a nastavit si to podle nich. Na zahraničních fórech hraje celá řada lidí na 6600GT a nestěžují si. Pochopitelně rezerva tam není, vycucne to z karty maximum, je třeba taktovat, opravdu si s tím pohrát, ale pak je framerate na úrovni, která je už normálně hratelná. Jde to.

Jde pochopitelně i o další aspekty, jako je základní deska, paměti, celková datová propustnost systému, rychlost disku (cache), fragmentace disku atd.

Nízký FSAA nemá prakticky žádný dopad na výkon, takže se může v pohodě zapnout, a veškerá zubatost hran je tu tam. Zatímco zapnutí bloomu se na výkonu opravdu hodně podepíše.

(ot: si tak říkám, jestli si se s tím přechodem na PCI-E neunáhlil :). Já jdu až do conroe :). Při přechodu na jinou platformu chci vidět opravdový techologický skok).

edit: btw já jedu 560/1000 - AGP verze.
Naposledy upravil(a) shadow dne čtv 27. dub 2006, 16:30, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“