7900GT jake chlazeni??

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

Cujo píše:budou ti strasne topit ramky :(
jsou tam pasivy presne jak BEdna pise....navic na stocku taky byly ramky volny tak je to jedno :D budu to cele ofukovat chladakem na bocnici tak se nebojim :wink:
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

pasivy ti prd pomuzou silencer je lepsi
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

Cujo píše:pasivy ti prd pomuzou silencer je lepsi
silencer ma iba vyhodu za vyfukuje von vzduch, ale teploty nema nizsie
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

Cujo píše:pasivy ti prd pomuzou silencer je lepsi
Silencer podle testu na tom neni fakt dobre a navic kamos ma toho ZALMANA VF900CU a kdyz ho vypl a nechal jet jen pasiv tak ve voknech mel 42°C coz je pekny, to jsem nemel na stocku ani pri plnejch otackach
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

myslis ze nizsi teplotu ramek budes mit u silencera kde cela plocha chladice je s ramkama spojena a ofukovana primo nebo s nejakyma malyma pasivama?
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

Cujo píše:myslis ze nizsi teplotu ramek budes mit u silencera kde cela plocha chladice je s ramkama spojena a ofukovana primo nebo s nejakyma malyma pasivama?
u tejto karty to nieje az take dolezite...ved sam vyrobca nedava pasivy na pamate, takze asi tolko nepecu, silencer mozno chladi pamate lepsie, ale jadro nie

btw ten novy silencer som nevidel este predavat u nas, a tie stare nepasuju a nemaju heatpipe
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

no momentálně na 7900GT výběr moc není , podle mě je použitelný pouze Zalman VF700/900
Accelero X1 není kompatibilní, Silencer žádný není, NV5 rev.3 bez úprav nepasuje (je dlouhý a ty polštářky na paměti jsou malý)

jestli už někdo VF900 na 7900GT máte, jaké máte teploty při jakých otáčkách
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

sid píše:no momentálně na 7900GT výběr moc není , podle mě je použitelný pouze Zalman VF700/900
Accelero X1 není kompatibilní, Silencer žádný není, NV5 rev.3 bez úprav nepasuje (je dlouhý a ty polštářky na paměti jsou malý)

kdyz vypnu chladic tak karta ma 48°C kdyz jedu na 1500otacek tak v burnu 42°C a v idlu 36°C
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

to je slušný
Rodeo65
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rodeo65 »

sid píše:to je slušný
teda mam to natakteny na ty hodnoty co mam v podpisu....pak to ma tyto teploty
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

jo, to jsem předpokládal, máš v case nějaký průvan, protože ty teploty jsou super
na taktění a monitoring teploty mohu doporučit Systool, dělá i graf, podobně jako Rivatuner, který mi ale s 7900GT nespolupracuje
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Protože se mi nechce vypláznout takový prachy za VF900, a silencer zatím není, tak jsem si trochu upravil tenhle starej chladič na s. A http://www.levi.cz/clanek.php?id=1077
Sundal jsem 7cm větrák s rámečkem a nasadil místo něj 8cm fan ze starýho zdroje, do pasivu vyvrtal dvě díry, vzal dva šroubky a bylo hotovo :)
Větrák mám regulovanej na asi 9v - max teploty při 560 GPU klesly oproti pův. chladiči z 71 na 61, OC zisk +5MHz. Ale hlavně to ticho :) Když ho nechám jet naplno tak teplota klesne na 58.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

Rodeo65 píše:
sid píše:no momentálně na 7900GT výběr moc není , podle mě je použitelný pouze Zalman VF700/900

kdyz vypnu chladic tak karta ma 48°C kdyz jedu na 1500otacek tak v burnu 42°C a v idlu 36°C
evidentně jednotlivé karty buď různě topí, nebo i chladiče jinak chladí, co jsem zkoušel VF900 (1600 ot) na své 7900GT, tak v klidu se teplota ustálí na 40±1 stupeň, v zátěži max 54 stupňů, teploty snímám v SysTool, karta je při taktech 520/800 zátěž jsem obstaral 1/2 hodivým hraním Far Cry, mapa DAM, jak tam teče ta láva, bedna uzavřená, 92 nízkootáčkový fan v bočnici na disky a 120 fan na 700 ot. v zadu

jesli chce někdo tip na chladič na 7900GT za solidní cenu a nebojí se bastlit, tak v době čekání na VF900 jsme na tuto grafiku narval AC Silencer NV 5 rev.3, jen jsem uřízl kousek plastového výfuku, protože je delší jak karta, rozměry děr sedí, ty teplovodivé polštářky sedí jen zhruba na 2/3 plochy pamětí, ale hlavní jsou teploty, které defakto při stejných podmínkách, jak Zalman ,má v klidu asi o 1 stupeň víc a v zátěži jen o 3 tupně víc, Silencer je napájen z karty, takže otáčky nevím a editace biosu v Nibitoru ni nedělá, ale jsou stejné pro 2D i 3D a podle mě je Zalman hlučnější, protože u něj i na 1350 slyším ložiska
Zalmana jsem dal do šuplíku a na kartě mám zase zpět AC Silencer, protože je podle mě tišší, chladí skoro stejně a o hodně míň zahřívá zbytek PC (právě při nasazeném Zalmanovi při pařbě mi i stoupla teplota CPU)
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

sid píše:mám zase zpět AC Silencer, protože je podle mě tišší, chladí skoro stejně a o hodně míň zahřívá zbytek PC (právě při nasazeném Zalmanovi při pařbě mi i stoupla teplota CPU)
Mé doměnky se potvrdili, a právě stále zvažuji zda jít do 900 nebo počkat na novou řadu AC, jen nevím jak to vypadá s vydáním :?:
Raději su taky pro výfuk teplýho rovnou ven.
ntb alzabook/rtx3070
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“