jsou tam pasivy presne jak BEdna pise....navic na stocku taky byly ramky volny tak je to jednoCujo píše:budou ti strasne topit ramky
7900GT jake chlazeni??
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Rodeo65
- Začátečník

-
- Cujo
- Mírně pokročilý

- kvoco
- Začátečník

silencer ma iba vyhodu za vyfukuje von vzduch, ale teploty nema nizsieCujo píše:pasivy ti prd pomuzou silencer je lepsi
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
- Rodeo65
- Začátečník

-
Silencer podle testu na tom neni fakt dobre a navic kamos ma toho ZALMANA VF900CU a kdyz ho vypl a nechal jet jen pasiv tak ve voknech mel 42°C coz je pekny, to jsem nemel na stocku ani pri plnejch otackachCujo píše:pasivy ti prd pomuzou silencer je lepsi
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
- Cujo
- Mírně pokročilý

- kvoco
- Začátečník

u tejto karty to nieje az take dolezite...ved sam vyrobca nedava pasivy na pamate, takze asi tolko nepecu, silencer mozno chladi pamate lepsie, ale jadro nieCujo píše:myslis ze nizsi teplotu ramek budes mit u silencera kde cela plocha chladice je s ramkama spojena a ofukovana primo nebo s nejakyma malyma pasivama?
btw ten novy silencer som nevidel este predavat u nas, a tie stare nepasuju a nemaju heatpipe
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
- sid
- Začátečník

-
- Rodeo65
- Začátečník

-
kdyz vypnu chladic tak karta ma 48°C kdyz jedu na 1500otacek tak v burnu 42°C a v idlu 36°Csid píše:no momentálně na 7900GT výběr moc není , podle mě je použitelný pouze Zalman VF700/900
Accelero X1 není kompatibilní, Silencer žádný není, NV5 rev.3 bez úprav nepasuje (je dlouhý a ty polštářky na paměti jsou malý)
jestli už někdo VF900 na 7900GT máte, jaké máte teploty při jakých otáčkách
PC Desktop Intel i9 | Laptop M2 Pro | PS5 | Xbox Series X | Switch hacked | retro 2x 3DS XL | QNAP 60TB NAS
- Rodeo65
- Začátečník

-
- sid
- Začátečník

-
- Jája
- Středně pokročilý

Protože se mi nechce vypláznout takový prachy za VF900, a silencer zatím není, tak jsem si trochu upravil tenhle starej chladič na s. A http://www.levi.cz/clanek.php?id=1077
Sundal jsem 7cm větrák s rámečkem a nasadil místo něj 8cm fan ze starýho zdroje, do pasivu vyvrtal dvě díry, vzal dva šroubky a bylo hotovo
Větrák mám regulovanej na asi 9v - max teploty při 560 GPU klesly oproti pův. chladiči z 71 na 61, OC zisk +5MHz. Ale hlavně to ticho
Když ho nechám jet naplno tak teplota klesne na 58.
Sundal jsem 7cm větrák s rámečkem a nasadil místo něj 8cm fan ze starýho zdroje, do pasivu vyvrtal dvě díry, vzal dva šroubky a bylo hotovo
Větrák mám regulovanej na asi 9v - max teploty při 560 GPU klesly oproti pův. chladiči z 71 na 61, OC zisk +5MHz. Ale hlavně to ticho
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- sid
- Začátečník

-
evidentně jednotlivé karty buď různě topí, nebo i chladiče jinak chladí, co jsem zkoušel VF900 (1600 ot) na své 7900GT, tak v klidu se teplota ustálí na 40±1 stupeň, v zátěži max 54 stupňů, teploty snímám v SysTool, karta je při taktech 520/800 zátěž jsem obstaral 1/2 hodivým hraním Far Cry, mapa DAM, jak tam teče ta láva, bedna uzavřená, 92 nízkootáčkový fan v bočnici na disky a 120 fan na 700 ot. v zaduRodeo65 píše:kdyz vypnu chladic tak karta ma 48°C kdyz jedu na 1500otacek tak v burnu 42°C a v idlu 36°Csid píše:no momentálně na 7900GT výběr moc není , podle mě je použitelný pouze Zalman VF700/900
Accelero X1 není kompatibilní, Silencer žádný není, NV5 rev.3 bez úprav nepasuje (je dlouhý a ty polštářky na paměti jsou malý)
jestli už někdo VF900 na 7900GT máte, jaké máte teploty při jakých otáčkách
jesli chce někdo tip na chladič na 7900GT za solidní cenu a nebojí se bastlit, tak v době čekání na VF900 jsme na tuto grafiku narval AC Silencer NV 5 rev.3, jen jsem uřízl kousek plastového výfuku, protože je delší jak karta, rozměry děr sedí, ty teplovodivé polštářky sedí jen zhruba na 2/3 plochy pamětí, ale hlavní jsou teploty, které defakto při stejných podmínkách, jak Zalman ,má v klidu asi o 1 stupeň víc a v zátěži jen o 3 tupně víc, Silencer je napájen z karty, takže otáčky nevím a editace biosu v Nibitoru ni nedělá, ale jsou stejné pro 2D i 3D a podle mě je Zalman hlučnější, protože u něj i na 1350 slyším ložiska
Zalmana jsem dal do šuplíku a na kartě mám zase zpět AC Silencer, protože je podle mě tišší, chladí skoro stejně a o hodně míň zahřívá zbytek PC (právě při nasazeném Zalmanovi při pařbě mi i stoupla teplota CPU)
- tnema
- Začátečník

Mé doměnky se potvrdili, a právě stále zvažuji zda jít do 900 nebo počkat na novou řadu AC, jen nevím jak to vypadá s vydánímsid píše:mám zase zpět AC Silencer, protože je podle mě tišší, chladí skoro stejně a o hodně míň zahřívá zbytek PC (právě při nasazeném Zalmanovi při pařbě mi i stoupla teplota CPU)
Raději su taky pro výfuk teplýho rovnou ven.
ntb alzabook/rtx3070